Filipaș: ”Ne vor lipsi 8 convocați dar Timișoara n-are o echipă I, a doua sau a treia, ci una singură!”

Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens RC UVT, i-a reintrodus astăzi în scenă, în întâlnirea cu presa de la 12,30, pe Grainger Heikell, aflat înaintea redebutului ca antrenor principal al celor din Ronaț după ispășirea suspendării survenite în septembrie 2014, respectiv pe Vasile Rus, desemnat căpitan de echipă pentru confruntările din ”Cupa Regelui”, nouă competiție în care bănățenii debutează sâmbătă la ora 11 la Dinamo, banderola preluând-o pe fondul convocării selecționabililor în lotul României.

Revenim în scurt timp și cu spusele celor 2 antrenori neo-zeelandezi precum și ale lui Vasile Rus, dar până atunci iată declarațiile diriguitorului…

Filipaș a subliniat încă din start importanța acestui moment al revenirii neo-zeelandezului Heikell pe banca tehnică, după peste 9 luni, dar și a investirii unui nou căpitan special pentru parcursul în ediția inaugurală a ”Cupei Regelui”, remarcând apoi, la reintrarea în focuri după 3 săptămâni de pauză, că ”nu au fost ușoare ultimele confruntări avute în Superliga”. Iar ca prefață la debutul în noua întrecere, ”Cupa Regelui este o competiție interesantă, în care jucăm în grupă cu CSM Olimpia și Dinamo, iar din grupe se trece la semifinale și finala, ce va avea loc în 5 septembrie pe Arcul de Triumf. Obiectivul nostre este unul singur și anume victoria și adjudecarea primei Cupe a Regelui! La București ne așteaptă o confruntare dificilă și complexă, cu Dinamo, care a fost ultimul nostru adversar în campionat. Ultimul meci l-am câștigat la București, cu 34-23, și i-am rănit în orgoliu, căci cred că se așteptau să câștige. Acum ne vor lipsi cei 8 convocați pentru turneul IRB dar sunt convins că vom izbândi, deoarece la Timișoara n-avem o echipă I, a doua sau a treia, ci una singură, și sunt convins că mobilizarea și forța își vor spune cuvântul și vom veni victorioși!”

Vicepreședintele s-a referit la Vasile Rus prin a spune că ”poate demonstra cu ocazia noii competiții că este un adevărat căpitan iar prin experiența sa să arate din nou că este cel mai bun flanker din România”.

Dușan Filipaș a salutat și ”jobul dublu foarte bine făcut de Sosene Anesi, conducând echipa pe locul I, și îi mulțumim pentru modul cum s-a achitat de sarcini pe perioada suspendării lui Grainger Heikell! Și a făcut-o foarte bine și ca jucător, căci a avut o fază superbă la meciul cu Dinamo, cu care am câștigat punctul bonus”.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + sase =

 


Alte articole legate de acest subiect: