GALERIE FOTO. Ațâțare a orgoliilor, Timișoara Saracens cedează la limită și la potou, 7-8 (0-0) cu Știința Baia Mare

Învingătoare fără greș a ”Zimbrilor” din Maramureș în finale cu trofeul pe masă din 3 întreceri interne, campioana Timișoara Saracens ar putea ajunge să facă o tradiție din pierderea duelurilor preliminare de clasament cu CSM Știința Baia Mare, triumfătoare pe ”Dan Păltinișanu” și la debutul din 2016 al bănățenilor spre adjudecarea Cupei României, și astăzi de la ora 11, într-o dispută absolut fără nici un punct în prima oră de joc dar și cu o unică lovitură de pedeapsă, decisivă în prelungiri printr-o răsturnare de scor la limită: 7-8 (0-0).

Deținătoarei la zi a Cupei României nu i-a priit la ora de start într-o nouă campanie absența jocurilor în picioare în ultimele 3 săptămâni, chiar și cinci strict în cazul meciurilor din întrecerile interne, răstimp în care ”Zimbrii” și-au mai exersat măcar partiturile în două dezmorțiri, iar Timișoara Saracens a plonjat astăzi de la marcarea a 45 de puncte în deplasarea din 21 octombrie la Lisabona la unica reușită a tinerei rezerve Marius Simionescu, care, imediat după ce vizitatorii pe ”Dan Păltinișanu” rataseră transformarea eseului deschiderii de scor, a lansat un balon de urmărire pe care l-a culcat în cele din urmă în terenul de țintă advers, declanșând cu fler și promptitudine răsturnarea situației.

În rest, precauția și rutina au luat locul dezinvolturii iar oponentele s-au anihilat reciproc în partea I și au căutat pe cât posibil să mențină disciplina tactică, încleștându-se într-un surd duel al pachetelor de înaintare, ce a iscat o dispută foarte echilibrată, cu un oarecare avantaj inițial pentru oaspeți, preluat spre pauză de Timișoara Saracens, care părea a înfrânge treptat rezistența albastru-negrilor.

Ceea ce se și întâmpla spre finele primei părți, arbitrul gălățean Bodea anulând însă finalizarea cu eseu a pilierului Doge și contrariindu-i și mai mult pe campioni la reluare după o reușită refuzată și rezervei Mureșan, unul dintre selecționabilii celor din Ronaț pentru ”Stejari”.

Abia după o oră de joc și încă un eseu anulat, și maramureșenilor, au avut parte puținii spectatori de pe ”Dan Păltinișanu” și de primele puncte ale partidei, semnate de internaționalul ”Stejarilor”, Van Heerden, 0-5 în favoarea taberei vizitatoare cu zece titulari provenind de peste hotare, ceea ce a stârnit reacția imediată a lui Marius Simionescu, după ratarea transformării dintr-o poziție dificilă de către principalul marcator al elevilor lui George Sava și Vasile Lucaci, Ratu Taniela.

Cu excepția elementului surpriză, lansat în arenă de Simionescu, campionii s-au rătăcit însă adesea precum în alte dueluri de uzură și ca un joc al minții cu CSM Știința, presărându-și totodată partitura cu suficiente erori dintre care una i-a costat tocmai la final, când dețineau avantajul.

Căci Tevita Manumua transforma eseul aripii lansate de rugby-ul ieșean, 7-5, însă Ratu Taniela a dat dovadă de sânge rece pentru a prelua decisiv conducerea din unica lovitură de pedeapsă a jocului preliminar de clasament, deși din preajma centrului terenului și sub presiunea imediată a rezultatului: 7-8.

N-a fost spectaculos ci încrâncenat, dar nici un capăt de țară, doar o probă de tatonare în perspectiva potențialelor reîntâlniri în fazele finale. Până atunci însă, cât România, inclusiv cu 8 recruți din Ronaț în lot, va primi weekend-urile viitoare Samoa și Tonga pe ”Arcul de Triumf”, deținătoarea Cupei României va încerca și alt personal în proximele dispute cu primele două clasate cu câte două victorii la startul noii ediții, în București cu CSM și pe 25 noiembrie pe ”Dan Păltinișanu” cu CSA Steaua.

Iar trupele din capitală au învins astăzi în țară, CSM cu 35-32 la Cluj și 5-4 la eseuri iar CSA Steaua cu 38-26 la Iași și 6-4 la eseuri, rezultatele și programul viitor putând fi lecturate și pe coloana clasamentelor.

Timișoara Saracens: 15. Luke Samoa, 14. William Helu, 13. Tevita Manumua, 12. Jack Umaga, 11. Tangimana Fonovai, 10. Florin Popa, 9. Gabriel Rupanu / 1. Ionel Badiu, 2. Andrei Rădoi, 3. Mesake Doge, 4. Valentin Popârlan – cpt., 5. Vasile Rus, 6. James Doyle, 7. Randall Morrison, 8. Mitchell Stewart.

Rezerve la start: 16.Viorel Sabău, 17.Gigi Mlitaru, 18.Samuel Mariș, 19.Ionuț Mureșan, 20.Marius Iftimiciuc, 21.Marius Iștoc, 22.Marius Simionescu, 23.John Leiataua.

CSM Știința Baia Mare: 15. Ratu Taniela Maravunawasawasa, 14. Jone Nasalo, 13. Alexandru Bucur, 12. Sione Fakaosilea, 11. Sikuea Taliauli, 10. Jonathan Bredell, 9. Bidzina Shamkaradze – cpt. / 1. Constantin Pristaviță, 2. Florin Bârdașu, 3. Waisea Nailago, 4. Johannes Van Heerden, 5. Marius Dănilă, 6. Feofaki Holoia, 7. Sean Morrell, 8. Răzvan Ailenei.

Rezerve la start: 16. Ovidiu Cojocaru, 17. Silviu Suciu, 18. Paul Rusu, 19. Florian Roșu, 20. Alexandru Țiglă, 21. Ionuț Botezatu, 22. George Oprea, 23. Cristian Chirică.

Fotografiile realizate de Leczki Jozsi…

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: