GALERIE FOTO. Rugbyşti ai campioanei şi juniori ai clubului RCM UVT Timişoara, artişti de-o zi în Parcul Botanic

Superliga luând o pauză în aşteptarea IRB Nations Cup, în care “Stejarii” vor debuta vineri la ora 19 contra Uruguayului, iar în Cupa României fiind aşteptaţi băimărenii, unii rugbyşti ai campioanei RCM UVT Timişoara, însoţiţi de juniori ai clubului calificaţi sâmbătă în turneul final de 6 echipe al categoriei U18, au schimbat puţin registrul, înlocuind balonul oval cu creionul, hârtia, foarfeca şi lipiciul…

Măiestria în mânuirea balonului oval a lăsat aşadar loc destinderii şi zâmbetelor într-un atelier de creaţie în care, mai în glumă mai în serios, rugbyştii s-au completat reciproc şi şi-au dat frâu liber imaginaţiei, fără constrângeri tehnico-tactice din partea antrenorului Danie de Villiers. Iar fructul sporului lor a fost un colaj tematic chiar reuşit, Timişoara prin ochii lor, cu necesara doză de umor.

Totul s-a desfăşurat pe arşiţa duminicii, dar la umbră, în cadrul Festivalului AccesART, organizat de Fundația Rubin, şi a cărui a şaptea ediţie a grupat în Parcul Botanic peste 70 de artiști, participanţi la 30 de ateliere de creație.

Juniorii, purtând tricourile albastru-galbene cu însemnele Rugby Timişoara, şi 3 seniori din emisfera sudică, Jack Umaga, Sosene Anesi, un ex-All Blacks, şi Paula Kinikinilau, în echipamentul de joc, s-au delectat creionând, schiţând, decupând imagini simbolice şi alipindu-le pe un colaj, dar mai presus de toate participând la eveniment.

Acţiunea se constituie ca parte din planul general al clubului RCM UVT Timişoara de sustinere a proiectelor culturale locale şi de promovare a oraşului şi a valorilor sale: ” Atât echipa de seniori cât şi cea de juniori şi-au arătat interesul de a participa la atelierele organizate în Parcul Botanic în cadrul festivalului AccesArt, acţiunea fiind un bun prilej de a ne pune în valoare şi alte talente decât cele legate de sportul cu balonul oval”.

Iată rezultatele rundei a doua de jocuri la Mondialul de juniori U19 din Noua Zeelandă: (Grupa A) Argentina – Italia 26-29, Anglia – Australia 38-24, (B) Franţa – Fiji 37-5, Irlanda – Ţara Galilor 35-21, (C) Samoa – Scoţia 27-18 şi Noua Zeelandă – Africa de Sud 24-33. Etapa a treia va încheia marţi 10 iunie faza grupelor.

* clic pe imagini pentru mărirea pozelor

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = zero

 


Ultimele articole din categoria Rugby: