Georgia înscrie 8 eseuri cu 2 jucători de 21 de ani și câte unul de 22, 23 și 25 învingătoarei ”Stejarilor”, Germania: 50-6

Georgia a rămas singura națională neînvinsă și după cea de-a doua etapă din Rugby Europe Championship, realizând duminică scorul noii ediții prin a dispune acasă cu 50-6 (21-6) de învingătoarea României în runda inaugurală, Germania.

Gruzinii, situați pe locul 12 în ierarhia International Rugby Board, au marcat nu mai puțin de 8 eseuri, prin 5 jucători, și anume căpitanul cu numărul 12 Sharikadze, numărul 14 Pruidze, numărul 7 Tkhilaishvili, numărul 8 Gorgadze și numărul 13 Koshadze – ultimii 3, câte două. Merab Sharikadze, în vârstă de 23 de ani, joacă în Pro D2, la fel ca și Gorgadze, care luna aceasta a împlinit 21 de ani, ceilalți trei marcatori, Pruidze – în vârstă de 22 de ani, Tkhilaishvili (25 ani) și Koshadze, care pe 9 februarie a aniversat 21 de ani, evoluând în campionatul intern. Georgia a obținut astfel și cel de-al doilea punct bonus ofensiv din tot atâtea meciuri, contra nemților marcând primul eseu deja în minutul 2.

Cele 5 runde din 2017 ale întrecerii de pe cel de-al doilea palier valoric continental inter-țări, reunind 6 reprezentative, vor programa în ultima etapă din martie jocul România – Georgia. Câte o victorie din două jocuri, precum ”Stejarii”, au și Spania, Germania și Rusia, viitor oponent al românilor, la sfârșitul săptămânii viitoare, la Soci. Rușii sunt pe locul 18 în ierarhia IRB.

În Turneul celor 6 națiuni, sâmbătă se vor juca meciurile Scoția – Țara Galilor și Irlanda – Franța iar duminică, tot în etapa a 3-a, Anglia – Italia.

În competițiile inter-cluburi, Saracens London, a doua în AVIVA Premiership după 15 etape, dintre care 4 din retur, va primi sâmbătă vizita lui Sale Sharks, a zecea clasată, dar care tocmai a dispus duminică de liderul Wasps cu 34-28, la pauză 24-9.

Saracens pierdea vineri, în jocul inaugural al rundei a 15-a, 31-23 la Gloucester Rugby, și Harlequins înclinându-se în deplasare, cu 22-12 la Bath. Wasps e prima cu 55 de puncte, urmată de Saracens și Exeter Chiefs cu câte 49 de puncte, Bath Rugby 47 de puncte, Leicester Tigers 43 iar Harlequins 37.

Tot 15 etape s-au derulat și în Guinness Pro12, foștii oaspeți ai Timișoarei, de la Edinburgh Rugby, situându-se pe locul 9, cu 20 de puncte, pe când pe podium sunt plasate Munster Rugby, cu 59 de puncte, Leinster Rugby (56p) și Ospreys, cu 55 de puncte.

În Franța, Stade Francais Paris a pierdut la scor sâmbătă în deplasarea din etapa a 18-a în Top14, 37-18 pentru La Rochelle, care este astfel a doua în ierarhie, cu 58 de puncte și la egalitate cu liderul Clermont Auvergne, pe când parizienii, deja cu 10 înfrângeri în cont, sunt pe poziția a 11-a, cu 34 de puncte. Precum cei din Edinburgh, și Stade Francais e urmată tot de numai 3 formații în clasamentul campionatului de regularitate.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: