Grainger Heikell: ”E totuși abia primul joc împreună, și asta a contat. Desigur, e mult de lucru, dar n-am devenit dintr-o dată o echipă slabă, printr-un singur rezultat negativ”

Lipsa jocurilor împreună în mână a afectat vizibil prestația de debut în sezonul intern 2016 a campioanei naționale și totodată deținătoarei Cupei României și a Cupei Regelui, Timișoara Saracens pierzând de la ora 19 pe ”Dan Păltinișanu” cu 8-18 (3-3) și 1-2 la eseuri în fața vicecampioanei CSM Știința Baia Mare, la prima întâlnire a rivalelor de la finala Superligii 2015, adjudecată de bănățeni în decembrie în Maramureș. A fost însă doar un joc din cadrul celor 7 etape ale preliminariilor Grupei I valorice în Cupa României, ce va avea parte ulterior de sferturi, semifinale și ultimul act, așa încât s-a pierdut doar o bătălie. Mai îngrijorător însă, după cum punctam în transmisiunea în direct LIVE TEXT, Vasile Rus a ieșit vremelnic accidentat iar primele semne n-ar fi prea bune, conform spuselor antrenorului principal Grainger Heikell

Graniger Heikell

Graniger Heikell

 

 

Antrenorul neo-zeelandez a admis că ”desigur, este un rezultat foarte dezamăgitor pentru noi și nu voiam să vedem așa ceva la început de sezon, dar se întâmplă. Felicitări celor din Baia Mare, care au meritat victoria, pe când noi n-am jucat disciplinat, am fost slabi la acest capitol, le-am permis prea multe prin greșelile noastre, am luat decizii neinspirate, am făcut prea multe erori și le-am dat ocazia să se impună, așa că în ansamblu ei merită victoria”.

Heikell a remarcat că ”disciplina în joc a constituit o îngrijorare pentru noi în special în prima parte, în care am fost de 9 ori penalizați, iar pentru unele ne pare foarte rău, căci ne-au costat scump, pierzând poziții bune în teren. Unele lucruri pe care le-am făcut la antrenament nu le-am aplicat acum în teren și e dezamăgitor, dar este totuși abia primul joc împreună ca echipă, ceea ce a avut un impact, a contat acest aspect”.

Antrenorul principal al campioanei a mai remarcat: ”Vreau să cred că nu s-au gândit deja prea mult la jocul cu Calvisano dar este o posibilitate. Le-am spus în cursul săptămânii că trebuie să luăm fiecare joc în parte, pas cu pas, deoarece nu este bine și nu trebuie să ne gândim prea mult înainte, căci iată, așa ceva se poate întâmpla oricărei echipe. Luni vom viziona înregistrarea video a jocului și vom nota ce trebuie corectat, căci sunt multe de îmbunătățit și multă muncă de depus în perspectiva jocurilor cu Calvisano. Dar mai întâi este important să facem un meci bun la CSM și să obținem primele puncte, iar apoi să ne concentrăm pe jocul cu Calvisano”.

DSCF2747

 

 

Heikell a mai spus: ”Nu devenim dintr-odată o echipă slabă doar dintr-un rezultat negativ dar desigur, e mult de lucru!”

Neo-zeelandezul a mai zis: ”Acest eșec este cu certitudine un bun șpiț în fund pentru jucătorii noștri, care trebuie să realizeze că sezonul trecut e dus, a trecut, e deja departe și istorie, iar ei trebuie să muncească din greu, să facem ce avem de făcut și să fie foarte bine făcut, atât în antrenamente cât și apoi, pe teren, iar rezultatele și performanțele se vor îmbunătăți”.

Legat de efectivul pentru care s-a optat, ”intenția era și pentru seara asta să ne uităm și la alți jucători, să-i repauzăm pe alții, în special unii care au avut mai multe meciuri la națională în săptămânile precedente, și să dăm unora oportunitatea de a juca înainte de meciurile cu Calvisano în eventualitatea în care pot apărea cumva unele accidentări și să fim acoperiți”.

Cea mai mare problemă a serii, accidentarea șeptarului Vasile Rus, deja în minutul 12, rugbist al liniei a III-a cu care în calitate de căpitan se câștiga Cupa României, la Iași: ”Poate fi destul de serios în cazul lui Vasile Rus și efectuăm o examinare chiar în această seară, iar după felul cum a căzut la pământ s-a arătat a fi încă din capul locului ceva serios, iar de aceea a și fost scos imediat. Ne încrucișăm degetele pentru el, să nu fie ceva prea grav, căci e un jucător important. Dar el a mai avut o asemenea accidentare, la același genunchi, și poate fi așadar grav, dar să vedem mai întâi rezultatele și apoi putem zice…”  

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: