Grainger Heikell, la redebut, cu ”vești bune” despre Lemnaru. ”Vrem o evoluție mai bună decât la precedenta vizită la Dinamo”

Ce a fost cel mai greu, și anume ispășirea unei drastice suspendări ivită după deznădăjduitoarea semifinală cu RCJ Farul, a trecut, iar Grainger Heikell se va afla sâmbătă la 11 din nou pe banca tehnică a rugbiștilor Timișoarei, la debutul în ediția inaugurală a ”Cupei Regelui”, în deplasare la Dinamo, la peste 9 luni de la acel duel de tristă amintire…

Doiarul Căpăţînă şi antrenorul Grainger Heikell, a cărui suspendare de către FRR clubul timişorean speră să-i fie ridicată în această lună

Antrenorul Grainger Heikell,”principal” la Timișoara Saracens: redebut după 9 luni, în urma unei nedrepte suspendări

 

 

Ca între foști suspendați pe termen lung, vicepreședintele Dușan Filipaș l-a reintrodus în scenă pe tehnicianul neo-zeelandez, care a mărturisit că ”este foarte frumos să pot fi înapoi la cârma echipei și să am ocazia să-mi îndeplinesc atribuțiile. Vreau s-o fac 100% și privesc cu entuziasm acest prim meci la Dinamo, important din două motive. Primul, pentru că jucătorii noștri au din nou ocazia să evolueze după o așteptare de 3 săptămâni, iar al doilea, pentru că nu am fost mulțumit cu performanța noastră la ultimul meci, tot în deplasare, și tot la Dinamo, așa că vrem una mai bună. N-a fost însă deloc ușor în pregătirile din ultimele două săptămâni, căci am avut 15 jucători plecați la loturi și este cam dificil în asemenea condiții, dar îi avem înapoi de azi pe unii dintre ei”.

Grainger Heikell a mai spus că ”ne străduim să jucăm cât de bine putem și să fim primul club care să ridice trofeul noii Cupe a Regelui, dar mai e mult până atunci, și trebuie să lăsăm momentan deoparte și Superliga, căci trebuie să câștigăm mai întâi la Dinamo, să jucăm bine, și apoi să ne pregătim pentru jocul cu CSM Olimpia, în două săptămâni. N-avem prea mulți componenți, și Dimitru e out pentru întregul sezon dar în schimb despre Lemnaru avem vești bune din Franța. El și-a reînceput pregătrile cu echipa și să vedem cum va progresa în antrenamente în următoarele două-patru săpt, iar apoi îl vom include în lot în viitorul apropiat. A progresat deja în ultimele două săptămâni și deși nu îl vom include acum pentru deplasarea la Dinamo, în curând va fi convocat și el. După-masă numim echipa pentru sâmbătă…”

În privința noului sezon, cum l-a regăsit: ”Este un campionat destul de echilibrat, s-a micșorat diferența între echipe, iar prin dispariția Farului le-a făcut mai puternice pe celelalte și cu certitudine nu am mai avut nici noi parte de meciuri ușoare până acum, și s-a văzut că ultima poate bate prima clasată. Superliga e mai puternică și nu ne așteptăm să fie altfel nici în Cupa Regelui, așa că trebuie să avem grijă. Rezervele care iau locul internaționalilor trebuie să se prezinte bine și acum este momentul să încerce să devină titulari de regularitate în această întrecere!”

”Vrem să câștigăm fiecare meci, căci pentru a fi campion trebuie să ai capacitatea să evoluezi mereu la un nivel ridicat și e important să evoluăm cât mai bine, pentru a ne mări reputația, pentru a crește clubul. E șansa celorlalți jucători din lot să se dezvolte dar să ne și arate de ce sunt capabili, așa că e foarte important traseul în Cupa Regelui”, a mai explicat neo-zeelandezul sosit la Timișoara la începutul lui 2014, ca secund al lui Danie de Villiers.

Heikell a mai remarcat activitatea compatriotului său Sosene Anesi, care i-a ținut locul în dificilele luni cât a fost nevoit să privească jocurile doar din tribună: ”Apreciez ceea ce a făcut Sosene Anesi ca locțiitor al meu, a fost foarte profesionist și îi mulțumesc foarte mult! A făcut tot ceea ce s-a cerut și ținea de el, iar noi doi am creat un strâns parteneriat pe banca tehnică și lucrăm mereu împreună, nu e vorba despre mine sau de el, este despre echipă, căci toți suntem importanți. Este un bun antrenor, cu toată experiența pe care a acumulat-o în teren ca profesionist aproape 15 ani, și sper să devină un top level coach și trainer”.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = unu

 


Ultimele articole din categoria Rugby: