Harlequins trece la limită de oaspeții de podium Bath și urcă pe 6

Harlequins Londra a câștigat la limită printr-o lovitură de pedeapsă transformată de la distanță cu 6 minute înainte de final ultimul meci pe teren propriu jucat în campionatul primei ligi a Angliei înaintea deplasării la Timișoara din etapa a III-a a fazei grupelor în European Rugby Challenge Cup.

150px-harlequins_badge

 

Oaspeții Timișoarei Saracens în după-amiaza de sâmbătă 10 decembrie și-au păstrat astăzi invincibilitatea pe propria arenă The Twickenham Stoop în noua ediție din Aviva Premiership, trecând cu 21-20 de Bath Rugby, grație celor 3 puncte adăugate de sud-africanul Tim Swiel în minutul 74.

Impunându-se în etapa a noua din 11 ale turului în primul eșalon de Rugby Union din Albion, Harlequins a urcat pe ultima poziție din prima jumătate a ierarhiei, locul 6, cu un bilanț de 5 victorii și 4 înfrângeri, 174-199, la capitolul eseuri acumulând un total de 18 reușite și 22 primite.

Gazdele au început mai bine iar Tim Visser a deschis scorul deja în minutul 2, printr-un eseu rămas netransformat, cei din Bath replicând printr-o lovitură de pedeapsă fructificată în minutul 17 de Tom Homer: 5-3.

Cu Tim Swiel intrat în joc din minutul 13, Harlequins s-a distanțat prin loviturile sale de pedeapsă din minutele 27 și 33, după ce pe prima o rata în minutul 24, însă Bath Rugby a egalat la eseuri prin Kane Palma-Newport în minutul 35, transformat de Homer: 11-10 la pauză.

Harlequins a dominat jocul ca posesie a balonului și în plan teritorial, cantonată fiind consistent în 22-ul advers, însă a tremurat până la final pentru conservarea minimului avantaj avut la pauză.

De fapt, puțin după reluarea jocului, Homer a și preluat conducerea din lovitură de pedeapsă pentru vizitatorii din Bath, 11-13 în minutul 44, Harlequins replicând prin cel de-al doilea său eseu, semnat de Karl Dickson în minutul 59 și transformat de Tim Swiel, la care și oaspeții au ripostat pe măsură, prin Nathan Catt în minutul 66 și transformarea lui Homer.

Ultimul cuvânt l-a avut însă Swiel iar londonezii se pot deplasa astfel liniștiți duminică la Newcastle Falcons iar apoi și pentru runda a treia din Grupa D a întrecerii continentale, pe ”Dan Păltinișanu”. De fapt, următorul meci acasă al celor de la Harlequins, care astăzi au strâns 14.800 de spectatori pe Stoop, va fi tocmai cu Timișoara Saracens, în 17 decembrie.

Iar apropo de Saracens, londonezii au învins acasă în etapa a IX-a cu 24-20 pe Gloucester Rugby. Astfel, roș-negrii au 37 de puncte din 8 victorii și un eșec, pe primul loc, urmați de Wasps, trupă cu cele mai multe eseuri marcate, 38, și 33 de puncte, pe locurile 3-5 înșiruindu-se Bath Rugby (31 puncte), Leicester Tigers (27p) și Exeter Chiefs (26p).

Harlequins și-a păstrat invincibilitatea acasă în XV-le 15. Morris, 14. Yarde, 13. Alofa, 12. Marchant, 11. Visser, 10. Evans (Swiel, 13), 9. Dickson (Mulchrone, 74) / 1. Lambert, 2. Buchanan (Ward, 74), 3. Collier (Jones, 66), 4. Merrick, 5. Matthews, 6. Chisholm, 7. Wallace, 8. Clifford (Naoupu, 78), rezerve rămânând Evans, South și Walker.

În România, CSA Steaua a câștigat cu 30-27 semifinala cu Dinamo a Cupei Regelui și s-a calificat în ultimul act al celei de-a doua ediții a competiției, din 3 decembrie, în care îi va întâlni pe băimăreni, învinși ai Timișoarei Saracens în finala inaugurală din 2015.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: