Harry Dumitraș, președinte FRR, înaintea finalei de pe Bega: ”Educația, sănătatea și sportul ar trebui să fie priorități naționale!”

Harry Dumitraș, președintele Federației Române de Rugby, a prefațat vineri după-amiază la stadionul ”Dan Păltinișanu” finala Cupei României 2016 în sportul cu balonul oval, ce va avea loc sâmbătă de la ora 18,30 pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, Timișoara Saracens – CSM Știința Baia Mare.

DSCF3125

 

”Mulțumesc gazdelor noastre pentru acceptul de a găzdui finala! Prezența în ultimul act al Cupei României este o recompensă a eforturilor depuse de cele două cluburi, cele mai bune din Superliga, care au avut un parcurs glorios dacă pot să-i spun așa, și sperăm să asistăm la un frumos spectacol de rugby! Finala de sâmbătă va fi o avanpremieră pentru că Federația Română de Rugby intenționează ca unul dintre meciurile test din noiembrie ale selecționatei reprezentative a Stejarilor să fie organizat aici, în orașul de pe Bega. Le doresc succes finalistelor și sper cât mai mulți suporteri să vină pe Dan Păltinișanu!”, a spus președintele federal.

”O pleiadă de internaționali vor fi prezenți sâmbătă în ambele tabere dintre purtătorii frunzei de stejar, așadar sentimentul e împărțit, ambele cluburi sunt grupări în care evoluează cei mai buni rugbiști autohtoni, care ne-au făcut să visăm și ne-au dat un capital de simpatie după Cupa Mondială 2015, și care vor participa de la anul în campania de calificare pentru Cupa Mondială din Japonia”.

”Să visăm un pic, să-i facem și pe iubitorii rugby-ului să viseze împreună cu noi, căci principiile și valorile, și cred că și profesionalismul manifestat, au adus mai multă rigoare, iar rezultatele s-au văzut, apoi și rezultatele din calificările din Challenge Cup, căci numai obținând rezultate răsunătoare vom atrage interesul suporterilor. Este calitatea și performanța realizată! Iar dacă mâine va fi 10 la 7 la eseuri, atunci sunt sigur că vor veni 10.000 de oameni dacă va fi Fiji, Japonia sau poate Italia în 2017, dacă vor veni cluburi franceze, engleze, veți vedea cum se va stârni interesul”.

În privința importului de jucători din emisfera sudică, Dumitraș a răspuns prin a înclian să creadă că ”e o soluție dar cred că avem și noi resurse bogate, sunt tineri de mare talent, și le mulțumesc cluburilor care au ca prioritate în strategia de a lua tineri de talent și de a-i crește cu răbdare, cu grijă, și înțelegem că este nevoie de mare răbdare, dar cu acest amalgam de oameni vom reuși să revenim acolo unde ne e locul. Este o opțiune foarte interesantă, căci tinerii vor crește lângă jucători de calitate și vor progresa foarte repede”.

Uitându-se spre… înalturi, dar mai exact spre tavanul sălii de conferințe, Dumitraș a mai răspuns: ”Cred că dacă în 26 de ani nici un Guvern nu a avut preocupare pentru sport… Educația, sănătatea și sportul ar trebui să fie priorități naționale, și avem șansa ca oameni cu mare pasiune și cu mult suflet să investească din propriile resurse financiare și ca timp, să țină în viață aceste cluburi. Acestea sunt valorile noastre și numai așa putem rezista! N-au coborât brațele și continuăm să ne luptăm, chiar dacă sunt 8 echipe. Căci în strategia noastră e să ajutăm alte echipe să participe în elită…”

Dumitraș s-a referit la pătrunderea Timișoarei în grupele Challenge Cup prin a sublinia că ”arată că și din România pot veni cluburi puternice, și vor câștiga mult mai multă putere. Iar dacă și o echipă din România va trece de faza grupelor și poate vom ridica ștacheta și mai mult, mai ales că se prevede o divizie a cluburilor și a francizelor europeană. Să menținem o echipă care să participe frecvent, cum este cea a Timișoarei, și a doua la baraj, iar acestea cred că vor reprezenta locomotiva și vor atrage alte cluburi după ele. Interesul nostru este competitivitatea și calitatea întrecerilor interne, ceea ce va crește interesul suporterilor, al cluburilor și visteria, bineînțeles. După părerea mea 12 cluburi ar fi ideal, după aceea depinde de noi ce competiții propunem. Costurile sunt foarte mari, tur-retur cu 11 deplasări plus fazele finale, dar ar fi foarte interesant și două grupe de 6 formații, ne gândim la acest lucru, să interesăm și cluburile mai mici să facă față la nivelul structurilor, pentru a evolua la nivel ridicat. Sunt necesare structuri solide, să reziști pe termen mediu și pe termen lung”.

Lucian Lorin, directorul de comunicare, marketing și evenimente al Federației Române de Rugby, a spus la rândul său: ”În plan organizatoric țin să le mulțumesc gazdelor noastre pentru eforturile depuse pentru a organiza la cele mai înalte standarde finala Cupei României. 95% este gata cu toate cele necesare, mai sunt mai mici retușuri, cu ședința tehnică organizată cu Jandarmeria și toate celelalte organisme dar din punctul nostru de vedere totul este conform planului. Nu văd de ce n-ar fi stadionul cu măcar 5-7.000 de oameni la finală și să vedem câți mai mulți copii și iubitori de sport, pe care să-i transformăm ulterior în iubitori de rugby”.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: