”Iepurașul vine mai repede” la Timișoara Saracens – CSM Olimpia, pe ”Dan Păltinișanu”, sâmbătă la ora 11. ”A da piept cu un fost component al colectivului constituie mereu o provocare”: revine Danie de Villiers, la cârma bucureștenilor

”Paște Fericit tuturor iubitorilor de rugby din Timișoara, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare la meci și îi asigurăm că nu vor avea ce regreta!”, a spus Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens RC UVT, cu ocazia conferinței de presă prefațând jocul de sâmbătă de la 11, pe ”Dan Păltinișanu”, cu CSM Olimpia RC UVT, din etapa a III-a a Superligii 2015. Organizatorii anunță și o surpriză pe adresa privitorilor așteptați la cea de-a doua partidă pe ”Dan Păltinișanu” în noul sezon, înaintea căreia au vorbit și căpitanul Stelian Burcea și antrenorul Sosene Anesi.

21

”Iepurașul vine mai repede! Cel mai norocos spectator al jocului nostru cu CSM Olimpia va primi din partea clubului o tabletă, ce va fi adjudecată prin tragere la sorți, dintre numerele programului de meci. Concursul se va repeta și la meciul cu Dinamo de săptămâna viitoare”, a spus vicepreședintele Filipaș, care a mai adăugat înaintea partidei cu bucureștenii având cel mai mare contingent strain în lot dintre grupările Superligii, și anume 17 rugbiști printre care și Sola și Malupo, trecuți pe Bega, lista completă fiind derulată ceva mai jos, conform portalului www.super-liga.ro: ”Îi invit pe toți iubitorii rugby-ului să ni se alăture la jocul de sâmbătă, un test pe care suntem ferm încrezători că îl vom aborda cu aceeași ambiție și forță ca la Baia Mare! Ne vizitează un oponent redutabil dar colaborarea benefică și comunicarea dintre jucători sunt principale atuuri pentru noi!”

Timișoara Saracens RC UVT abordează al doilea meci oficial acasă din 2015 după două triumfuri, cu 30-28 contra Stelei, pe aceeași arenă, și 24-19 în derby-ul de pe terenul campioanei băimărene, pe când CSM Olimpia, și cu ex-timișoreni în formula, după eșecuri în Maramureș și acasă cu CS U Cluj. Iar aceasta este a doua partidă la rând a bănățenilor pe teren propriu cu un club din București, dintr-o serie de 3 ce va fi completată sâmbăta viitoare, de la ora 13, în Ronaț.

”Avem obiective diferite dar admirabile în același timp: CSM dorește să ajungă într-o poziție fruntașă în clasament și are mare nevoie de victorie iar noi ne concentrăm să ne menținem poziția de lider. Sperăm că cele două victorii adjudecate în acest debut de sezon dar și planurile și obiectivele noastre din acest an, și anume eventul, să convingă lumea să vină în număr cât mai mare pe stadionul Dan Păltinișanu”, a mai zis Filipaș.

Conducătorul liderului a răspuns și întrebării în privința revenirii sud-africanului pe ”Dan Păltinișanu”, dar acum în calitate de antrenor al oponenților, după ce era demis de cei din Ronaț în urma unui eșec la Baia Mare, în vara lui 2014: ”Danie de Villiers este un tactician foarte bun, care cunoaște jocul de rugby, și care e antrenorul unei echipe competitive din acest campionat. Dar suntem mai rezervați anul acesta în ceea ce privește declarațiile… Danie ne știe echipa dar cred totuși că sunt rugbiști de-ai noștri care vor să-i demonstreze și ei lui Danie ceva, așa că va fi un avantaj și pentru echipa Timișoarei!”

În privința eventualelor indisponibilități din lot, antrenorul Sosene Anesi a dat asigurări că ”și Shennan va reveni, a fost puțin bolnav, dar cred că e 100% pregătit pentru sâmbătă, așa cum sunt de fapt toți. Este grozav pentru selecție dar ne face treaba mai grea, însă nu contează cine intră, căci toți cei care intră pot avea o evoluție bună. A te întâlni cu cineva care a fost în componența colectivului în trecut constituie o provocare, iar Danie a reușit multe lucruri bune aici, însă Timișoara este familia mea acum și sper ca noi să fim pregătiți pentru această încercare. Va fi greu dar privesc încrezător spre provocare, care e ca o oportunitate!”

”Suntem foarte concentrați pentru meciul de mâine, în care oaspeții de la CSM Olimpia trebuia să se revanșeze pentru eșecurile din săptămânile trecute, și astfel ei sunt disperați să obțină un rezultat pozitiv și vor veni dând totul împotriva noastră. Să fim calmi și uniți, precum un colectiv, și o să fie o zi bună! Băieții sunt foarte pregătiți de peste săptămână, se vor pregăti și după-amiază, când punem la punct retușurile, dar sunt sigur că mâine vom fi gata de luptă. E foarte important pentru noi să învingem, pentru a ne menține în frunte, și să o facem la un nivel superior, cu un joc bun pentru noi”, a completat neo-zeelandezul Sosene Anesi.

Stelian Burcea, autor al unui eseu strălucitor la Baia Mare, a remarcat la rândul său că ”a venin și momentul să înfruntăm și această CSM Olimpia București, o echipă nouă, de care se vorbește de la începutul anului, cu foarte multe achiziții, cu CV-uri foarte bune, și așteptăm cu nerăbdare acest meci și confruntarea cu oaspeții noștri, pe care îi vom primi așa cum se cuvine!”

Burcea a adăugat că ”așa cum am spus și săptămâna trecută, suntem o echipă omogenă, de caractere, ceea ce s-a și văzut cu Baia Mare, și vom demonstra asta și împotriva celor de la CSM! Nu cred că neapărat suntem favoriți, dar noi suntem foarte concentrați pe acest meci și conștienți că va fi foarte disputat!”

În așteptare este încă și ”Vasile Rus, care va avea drept de joc după expirarea suspendării contra lui U Cluj, asta dacă va fi convocat. Are un apetit foarte mare să revină, așa încât îl așteptăm cu toții…”, a conchis Filipaș.

Etapa a fost inaugurată astăzi de U Cluj – Steaua 13-17 și Dinamo – CSM Baia Mare 35-33 (4-5 la eseuri), ierarhia la zi fiind pe coloana dreaptă.

Dar iată și echipele probabile, încărcate de cluburi pe portalul Superligii…

Gazdele: Țăruș, Căpățână, Romumu, Popârlan, Drenceanu, Morrison, Ianuș, Burcea – cpt. Calafeteanu, Rose, Moala, Kinikinilau, Umaga, Tangimana, Conache.

CSM Olimpia: Tamba, Turashvili, Bădălicescu, Mitu, Taavili, Vasile, Sakalia, Paila, Surugiu, Vlaicu, Conache Tiberiu, Sola – cpt., Paea,  Masima, Malupo.

:::

Iată și avancronica în date și cifre a confruntării ce va fi difuzată în direct sâmbătă de la ora 11 pe TVR 2…

Palmaresul întâlnirilor directe în SuperLiga CEC Bank precum și alte statistici, conform www.super-liga.ro:

2011
CSM Olimpia Bucuresti-RCM Timisoara 13-33
RCM Timisoara-CSM Olimpia Bucuresti 61-13
2012
CSM Olimpia Bucuresti-RCM Timisoara 7-48
RCM Timisoara-CSM Olimpia Bucuresti 24-13
2013
CSM Olimpia Bucuresti-RCM Timisoara 10-65
RCM Timisoara-CSM Olimpia Bucuresti 61-0
2014
CSM Olimpia Bucuresti-RCM Timisoara 12-36
RCM Timisoara-CSM Olimpia Bucuresti 26-17
RCM Timisoara-CSM Olimpia Bucuresti 25-9-Play-Off

Statisticile celor două echipe în actuala ediție a SuperLigii CEC Bank:
Timișoara Saracens RC UVT
Loc 1-2-2-0-0-54:47-8p
Eseuri marcate: 7 (3 cu aportul înaintării, 4 cu cel al liniilor dinapoi)
Eseuri primite: 4
Cel mai eficienti marcator de eseuri: Moala Viliami – două reușite
Cel mai eficient marcator de puncte: Vali Calafeteanu – 14p (4 transformări; 2 l.p.)
Cartonașe galbene: 4
Cartonașe roșii: –

CSM Olimpia București are 17 jucători străini în noul sezon, repartiția pe țări fiind: Tonga – 4, Australia-3, Fiji-2, Noua Zeelandă-2 , Anglia-1, Africa de Sud-1, Moldova-1, Samoa-1, SUA-1, Georgia-1. Repartiția pe posturi: pilier-1, Taloner-1, Linia 2-1, Flanker-0, Numărul 8-2, Mijlocaș la grămadă-2, Mijlocaș la deschidere-1, Centru-5, Aripă-2, Fundaș-2.
Jucători: Okati Atelea(Tonga)-fundaș, Jack Cobden(Anglia)-aripă, Siale Fahiua(Tonga)-mijlocaș la grămadă, Jonetani Ralulu(Fiji)-uvertură, Malupo Mateo(Tonga)-aripă/fundaș, Keith Masima(Australia)-centru, Alfred Paea(Australia)-centru, Nathan Paila(Australia)-numarul 8, Andrei Romanov(Moldova)-linia 2, Sosefo Sakalia(Tonga)-taloner/flanker, Johnny Sola(Noua Zeelanda)-centru, Andrew Suniula(SUA)-centru, Junior Taavili(Noua Zeelanda)-numarul 8, Lasarusa Tabu(Fiji)-aripa, Jeffret Taljard(Africa de Sud)-centru, Falamoe Tuigamala(Samoa)-mijlocas la gramada, Irakli Ulumbelashvili(Georgia)-pilier.
Bilanțul oaspeților (loc 6: 2-0-0-2-27:42 1p – 1punct bonus)
Eseuri marcate: 4 (1 cu aportul inaintarii, 3 cu cel al liniilor dinapoi)
Eseuri primite: 3
Cel mai eficient marcator de eseuri: patru jucatori au marcat cate un eseu
Cel mai eficient marcator de puncte: Jonatani Ralulu-7(2tr,1lp)
Cartonase galbene: 4
Cartonase rosii:-

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 35

 


Ultimele articole din categoria Rugby: