„Împreună pentru Timişoara”: campioana RCM UV Timişoara şi ASU Politehnica, meci caritabil de rugby, fotbal şi football tag, sâmbătă la 4, pe „Ştiinţa”, pentru „Centrul de copii şi zâne”

Sub stindardul “Împreună pentru Timişoara” şi sub semnul unui sugestiv afiş, o iniţiativă aparte: clubul campion naţional al Superligii de rugby, RCM UVT Timişoara, şi liderul Diviziei D Timiş la fotbal, ASU Politehnica Timişoara, vor juca sâmbătă în premieră un meci de rugby, fotbal şi football tag, de la ora 4, pe “Ştiinţa”, ca parte a tradiţionalei Acţiuni de Crăciun, incluzând şi o strângere de fonduri pentru “Centrul de copii şi zâne”.

AST Druckeria, ASU Politehnica Timişoara şi RCM UVT Timişoara conlucrează aşadar cu ocazia sărbătorilor, având drept scop construirea unei grădiniţe dedicată copiilor ce suferă de tulburări din spectrul autismului, sindromului Down sau a altor dificultăţi de adaptare, iar ineditul joc de divertisment, în scop caritabil, va fi punctat şi de o strangere de fonduri.

În vederea premierei de sâmbătă, noul antrenor al campioanei, Danie de Villiers, pregăteşte astăzi echipa de fotbal, de la ora 17:30, la Baza 2, după ce tot azi Paul Codrea va antrena la fotbal, pe terenul din Ronaţ, formaţia rugbyştilor.

Evenimentul va avea loc la puţin timp după ce, sâmbătă de la ora 14, Steaua şi CSM Ştiinţa Baia Mare îşi vor fi disputat în Ghencea a doua finală consecutivă a Cupei României la rugby, întrecere din care campioana timişoreană a fost eliminată din sferturi, de bucureşteni.

Ineditul partidei de sâmbătă constă în faptul că va avea parte de 3 reprize a câte 20 minute fiecare de suspans şi acţiune. În prima repriză se va juca o variantă de rugby, cu reguli simplificate, multă viteză, dar fără placaje violente, cea de-a doua repriză va fi rezervată fotbalului, care se va juca, de asemenea, cu reguli simplificate, fără ofside, pentru asigurarea cursivităţii, iar cea de-a treia repriză va fi de football-tag, o combinaţie istorica între fotbal şi rugby, foarte apreciată în ţările cu tradiţie în aceste sporturi.

La meci se vor putea face donaţii pentru “Acţiunea de Crăciun” organizată de Druckeria, la fel ca în fiecare an. “O parte din donaţii vor fi contribuţia noastră la înfiinţarea Centrului de Zi „Copii şi Zâne”, de care vor beneficia micuţii cu tulburări din spectrul autismului, sindromului Down sau a altor dificultăţi de adaptare. Concret, încercăm să obţinem un spaţiu de 200-300 metri pătraţi, printr-un contract de comodat pe o perioadă de 5-7 ani (cu posibilităţi de prelungire), care ar urma să fie mobilat, utilat şi dotat prin donaţiile voastre, astfel încât micuţii să poată beneficia de asistenţa specializată permanent”, explică un comunicat al clubului de rugby.

Ulterior, în data de 1 decembrie, cei de la RCM UVT Timişoara vor tăia tradiţionalul porc de Crăciun, sărbătorind cu ciolan şi tocană românească, alături de oficialităţi şi prieteni din sportul timişorean, ziua românilor şi succesul rugbyului de pe Bega.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: