RCM Timişoara cîştigă finala Superligii 2013 şi îşi păstrează titlul: 25-19!

Fosta campioană a ţării este şi noua campioană a rugby-ului românesc! RCM UV Timişoara a condus încă din minutul 5 al finalei din această seară de pe arena “Arcul de Triumf” din Bucureşti, având graţie a 3 eseuri 19-9 la pauză şi desprinzându-se apoi şi la 13 puncte în faţa Ştiinţei CSM Baia Mare, căreia i-a rezistat pe final, în ciuda inferiorităţii numerice, păstrând trofeul Superligii pe malurile Begăi: 25-19!

Triumful final, asigurat cu foarte mare trudă în faţa câtorva sute de fani timişoreni sperând cu sufletul la gură, încununează un al doilea campionat de succes pentru elevii lui Chester Williams, care au obţinut a 16-a victorie stagională în 20 de jocuri, repetând performanţa din octombrie trecut, când treceau de aceiaşi băimăreni cu 16-6.

Uriaşă a fost erupţia bucuriei unui XV încheind în corzi şi în propriul 22 după un ultim sfert de oră în care a fost nevoit să evolueze şi în 13, victoria conturându-se prin proaspetele şarje din prima parte, concretizate de Morrison, Burcea şi Sheenan prin eseurile din minutele 5, 17 şi 40, dar şi prin rezilienţa defensivă din jumătatea a doua a finalei, dejucată doar de eseul maramureşean al lui Wiringi, din minutul 54.

Galben-albaştrii au controlat în general jocul şi au fost aproape în totalitate în avantaj pe tabela de marcaj, trecând cu bine atât peste accidentarea lui Drenceanu din minutul 25, cât şi peste eliminările temporare dictate mai întâi împotriva lui Morrison, în minutul 60, şi apoi Mariş, în minutul 68, şi necedând înapoi trofeul.

Un mare succes pentru rugby-ul timişorean, care a gestionat din nou mai bine momentul finalei, inundată pe parcurs de lucşii instalaţiei de nocturnă iar la final de bucuria taberei « galbene ». Cu rezerva providenţială a finalei de anul trecut, Conache, titularizată ca fundaş, post din care Chester Williams l-a reprofilat pe Fercu pe aripă, RCM şi-a păstrat în rest formula de bază din actuala campanie, exploatând majoritatea breşelor croite în prima parte, cărora li s-a adăugat precizia lui Calafeteanu, cu două transformări şi alte două lovituri de pedeapsă fructificate, faţă de câte una irosită.

Doar în final au părut timişorenii a risipi printre degete o trudă de luni de zile dar, cu forţe proaspete introduse de pe bancă în ultimele 10 minute, au rezistat cu o prestaţie defensivă decisivă în câteva jocuri cheie ale sezonului în aceeaşi măsură în care spiritul ofensiv conturează alura vechii şi noii campioane.

În finala mică, Steaua a luat locul 3, 25-14 (5-6) cu Farul.

*

Evoluţia scorului:

5-0 eseu Morrison (5´ – Calafeteanu ratează transformarea) / 5-3 Falamoe drop gol / 10-3 eseu Burcea (17´; transformă Calafeteanu: 12-3) / 12-6 Pop (28´), 12-9 Pop (38´) / 17-9 eseu Sheenan (40´ – transformă Calafeteanu: 19-9)

Scor la pauză: 19-9

(la reluare) 22-9 Calafeteanu l.p. (42´) / 22-14 eseu Wiringi (54´ – transformă Pop : 22-16) / 25-16 Calafeteanu l.p. (65) / 25-19 Pop l.p. (70).

Scor final : 25-19.

*

Finalistele…

RCM UV Timişoara: Ţăruş, Căpăţână (71, Turashvili), Pungea (75, Militaru), Popârlan, Drenceanu (25, Lazăr), Burcea – cpt., Rus, Morrison, Calafeteanu, Rose (75, Tuiatua), Sheenan (55, Umaga), Anesi, Kinikinilau, Fercu, Conache.

Rezerve: Nabalei, Dumitru.

CSM Ştiinţa Baia Mare: Pristaviţă-Mardare, Rădoi, Rusu (48, Tamba), Hristache, Dănilă, Morrell, Dico, Ene – cpt., Falamoe, Wiringi (78, Clarke), Cătună, Diniş-Vîrtic, Gal, Pop, Botezatu.

Rezerve: Bârdaşu, Suciu, Van Heerden, Stoica, Ciuntu, Roşca.

A arbitrat Vlad Iordăchescu.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: