La Dinamo, unde a cedat o dată în Superliga, antepenultim test pentru Timișoara Saracens înaintea debutului acasă în ER Continental Shield cu Petrarca Padova, pe 14 octombrie: program

Campioana la zi a Superligii, Timișoara Saracens, a aflat astăzi țintarul din octombrie și decembrie al preliminariilor pe grupe din anticamera de calificare în întrecerea europeană inter-cluburi numărul 2, mai având 3 jocuri în turul sezonului regular, sâmbătă de la 11 la Dinamo dar apoi și la Cluj respectiv acasă cu ieșenii, înaintea ”dublei” cu Petrarca Padova pe ”Dan Păltinișanu” în 14 octombrie de la ora 15 și la Lisabona cu CDUL pe 21 ale lunii viitoare, după care va începe returul intern. Pe moment, după două apariții fără succes în fața unor trupe din capitală dar și în preajma unei alte ieșiri cu absențe în București, cei din Ronaț au revenit la fostul căpitan din linia a II-a, Valentin Popârlan, Vasile Rus renunțând la banderolă din linia a III-a…

Pătrarul Popârlan redevine căpitan al campioanei

 

Învinsă acum nici două săptămâni la București de CSM iar apoi egală a Stelei pe Bega, campioana Timișoara Saracens se va alinia sâmbătă de la 11 pe ”Florea Dumitrache” dintr-o postură inedită în raport cu dinamoviștii pe al căror teren a pierdut o singură dată în sezonul regular al Superligii. Mai exact, dacă bănățenii i-au devansat ierarhic fără excepție pe cei în roșu-alb la finele returului în sezoanele elitei, în schimb clasamentul la zi îi găsește pe campionii din Ronaț pe poziția a cincea, cu două poziții mai jos decât autorii scorului record al competiției în curs, deși s-a depășit deja mijlocul turului. În plus, dinamoviștii de pe podium au încasat mai puține puncte în comparație cu Timișoara Saracens, care în schimb a înscris în medie numai 18 pe partidă. Rarități…

Fără doar și poate, elevii lui Matt Williams caută să redreseze situația încă de sâmbătă, ca antepenultimă repetiție internă înaintea debutului peste 3 săptămâni în Continental Shield 2017/8, timișorenii având de partea lor tradiția favorabilă în deplasările efectuate la Dinamo în sezonul regular. Astfel, chiar din ediția de debut a Superligii, 2011, bănățenii au încheiat returul deasupra dinamoviștilor, pe 4 față de poziția a cincea a celor în roșu-alb, grație și unui victorios 21-43 în capitală, în mai 2011.

A urmat unicul succes dinamovist acasă în dauna Timișoarei în sezonul regular din campionat, 19-12 în iunie 2012, încheierea returului găsindu-i pe cei din Ronaț pe 2 iar pe bucureșteni pe 5, după care triumfurile bănățene în capitală au fost mai ales concludente: 12-63 în iulie 2013 și locurile 1 respectiv 5, 10-54 în mai 2014 și locurile 2 respectiv 6, 23-34 în mai 2015 și 1 respectiv 5 dar și 16-38 la sfârșitul lunii aprilie, anul acesta. Când, paradoxal, Timișoara Saracens și Dinamo încheiau ca vecine de clasament returul sezonului regular, pe 3 și 4, trupa preluată din mers de Chester Williams păstrându-și însă peste numai o lună trofeul de campioană într-o altă descindere în București, pentru finala încheiată la limită cu băimărenii.

Dacă palmaresul general este așadar net favorabil timișorenilor, situația de moment din efectivul campioanei nu este însă cea mai roză, numeroasele indisponibilități dar și ”dubla” ultimelor apariții fără victorie ducând la o schimbare, cea a căpitanului. Vasile Popârlan și-a preluat vechiul rol prin votul componenților lotului, după ce Vasile Rus, coleg în pachetul de înaintare dar și un alt pilon din vechea gardă a multiplei campioane, a decis să renunțe la rol.

În aceste circumstanțe abordează bănățenii a doua deplasare a turului, din etapa a V-a, în fief-ul unor bucureșteni care la unica lor înfățișare acasă au semnat și scorul sezonului, 70-5 în urmă cu două săptămâni cu ieșenii, după care au mai și câștigat cu 38-25 la Cluj, unicul eșec încasându-l în runda inaugurală, 27-19 la rivalii steliști, după care în etapa a doua stăteau.

Dacă Dinamo a avut parte așadar la ultimele apariții de cele mai facile dispute din campionat, timișorenii merg în capitală după cel mai greu start cu putință, șir de partida una și una ce bate la ușă și pentru roșii din București: pe 29 septembrie de la ora 15 acasă cu CSM București, apoi la Baia Mare respectiv cu Steaua, la reluarea întrecerii, în 27 octombrie, start al returului.

Apropo de care, Ghencea va găzdui tot sâmbătă dar de la ora 15 (Dolce Sport) duelul cu CSM Știința Baia Mare, roșu-albaștrii din capitală fiind lideri fără înfrângere din 4 apariții.

Revenind la timișoreni, aceștia și-au aflat așadar și programul din grupele de calificare ale Continental Shield, preliminarii pentru intrarea în întrecerea europeană numărul 2 ER Challenge Cup a toamnei viitoare, din 2018, iar debutul e programat sâmbătă 14 octombrie de la ora 15 pe ”Dan Păltinișanu” cu a doua clasată în Eccellenza în campania precedentă, Petrarca Padova, atunci cu bilanțul 18 13 1 4 588-280 și 64 de puncte, după Pataro Rugby Calvisano, cu 81.

Petrarca Padova le-a devansat în schimb pe foste vizitatoare ale Timișoarei în toamna lui 2015, Femi-CZ Rovigo, a treia cu 56 de puncte, și Fiamme Oro Rugby Roma, a cincea în 10 formații, cu 43 de puncte, dar a avut totodată și o meritorie participare în precedenta ediție din Continental Shield, încheind neînvinsă și cu 4 victorii din 4 apariții pe locul 2 în una din serii, după Krasny Yar, învingătoare în primăvară a timișorenilor.

Și italienii vor avea tot 3 apariții interne până la jocul de pe Bega, sâmbătă acasă cu SS Lazio Rugby 1927, la debutul noii ediții în Eccellenza, iar apoi la Mogliano respectiv pe teren propriu cu Conad Reggio.

După debutul acasă cu cei din Padova, Timișoara Saracens va juca pe 21 octombrie de la ora 15 la Lisabona cu CDUL, iar în decembrie pe 9 acasă cu Pataro Rugby Calvisano iar în 16 la RC Batumi. Așadar tot două meciuri pe ”Dan Păltinișanu” cu italieni, ca și în preliminariile pe grupe din 2015, adjudecate cu 4 succese în serii iar apoi și în dubla finală cu Calvisano, în primăvara lui 2016.

Până una alta însă, deplasarea la Dinamo, care se afișează și cu principalul marcator din primele 4 runde, Tudorel Bratu, autor a 45 în 3 apariții.

Jocul Dinamo – Timișoara Saracens e difuzat sâmbătă de la 11 de rugbytv.ro. Programul etapei a V-a, antepenultima a turului în sezonul regular, pe coloana datelor tehnice, cu clasamentul.

Pe plan internațional, toamna aduce în luna noiembrie și testele ”Stejarilor” României, pe 11 noiembrie cu un oponent încă nedesemnat iar pe 18 și 25 la București cu Samoa și Tonga.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: