„Leii” din Ronaţ întâmpină Paştele cu un festival de eseuri

RCM MVT Universitatea de Vest Timişoara şi-a dat drumul la joc şi a înregistrat a doua victorie cu punct bonus în răstimp de şase zile, trecând la pas vineri de la ora 11 de CS Universitatea Cluj, cu scorul de 59-10 (33-3), şi înregistrând astfel primul succes pe teren propriu în noua ediţie a Superligii CEC Bank, în jocul uvertură al etapei a V-a, după precedente eşecuri în Ronaţ în faţa Farului şi a campioanei Ştiinţa Baia Mare. Triumful din Vinerea Mare e cu atât mai dulce cu cât şase componenţi ai XV-lui antrenat de Alexandru Domocoş şi Cosmin Cioriciu s-au înscris pe lista marcatorilor de eseuri, nouă la număr, ziua bună fiind întregită de revenirea după accidentare, din postura de rezervă, a internaţionalului Stelian Burcea, respectiv de ascensiunea pe locul 4, care ar permite la finele celor 14 etape calificarea în semifinalele campionatului.

Atmosfera premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşte a fost întregită de prestaţia excelentă a trupei bănăţene, reflectată ca atare de scorul final, şi reuşită într-o ambianţă plăcută, pe o vreme călduroasă. Galben-albaştrii Timişoarei au reuşit nu mai puţin decât nouă eseuri, prin Tănase, două, Rus, unul, Stamatin şi Lemnaru, cu câte două, respectiv Fântânaru şi Năcuţă, cu câte unul. Calafeteanu a transformat 7 din cele nouă încercări.

Pentru oaspeţi au punctat Doroftei, printr-un eseu, transformat de Spătaru, care a marcat şi dintr-o lovitură de pedeapsă, clujenii reducând din handicap în minutul 6, la 7-0 pentru gazde, din lovitura de pedeapsă, respectiv în minutul 52, când au culcat balonul în terenul de ţintă.

Spectatorii prezenţi în tribuna arenei din Ronaţ, puţin peste o sută la număr şi magnetizând în mare parte mica familie a rugbyului local, au încurajat constant echipa locală, antrenată de Alexandru Domocoş. Drept răsplată, tragătorul Universităţii Timişoara, Marian Căpăţână, a entuziasmat tribuna prin dârzenia cu care a spart defensiva clujeană. Alături de doiarul gazdelor s-a remarcat şi Mădălin Lemnaru, aripa timişoreană reuşind două eseuri după faze spectaculoase, de rugby pur.

Echipa „Leilor” galben-albaştri a făcut o bună propagandă jocului cu balonul oval, la fel cum şi oferta intrării libere la meci, incluzând un excelent program de joc în opt pagini, dintre care jumătate educative, dedicate explicării posturilor din componenţa echipei şi semnele arbitrilor, respectiv cu o scurtă prezentare medalion a jucătorilor Marian Drenceanu, din linia a II-a, şi Florin Fântânaru, uvertură, tineri de 21 respectiv 24 ani, a lansat un „bun venit!” amatorilor acestei minunate ramuri sportive. Mai mult, clubul gazdă s-a străduit să organizeze şi o tombolă cu surprize pentru spectatori, la o tarabă din preajma tribunei putând fi totodată achiziţionate suveniruri şi echipament cu însemnele renăscutei grupări de pe malurile Begăi.

Iar cum victoriile au început să se înşiruie lanţ, după un debut cu trei eşecuri, tot ce speră RCM este ca în următoarele patru meciuri pe teren propriu să fie purtată pe aripile victoriei de cât mai mulţi susţinători, în încercarea de a accede în toamnă, la finele celor 14 runde întregind turul şi returul Superligii, în semifinalele campionatului naţional. Este o ştachetă înaltă dar deloc imposibil de atins…

Aceasta a fost cea mai drastică dintre înfrângerile pe linie suferite în primele cinci runde de clujeni, gruparea timişoreană fiind acum cu atât mai înaripată să-şi treacă în cont un nou succes cu punct bonus, sâmbăta viitoare de la ora 11, tot pe terenul din Ronaţ, în compania unor vecini arădeni la care au evoluat până nu demult destui dintre actualii componenţi ai galben-albaştrilor.

Vom reveni în cursul serii cu detalii tehnice şi alte amănunte pe marginea jocului câştigat astăzi de clubul timişorean.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: