Locul 3 în Bucureşti: RCM Timişoara bate Steaua de două ori

Cu Cătălin Fercu în lot după renunţarea sa de a zbura cu „Stejarii” spre Cupa Mondială pe motivul răului de avion, RCM MVT UVT Timişoara s-a clasat pe podium şi cu ocazia celui de-al treilea şi penultimul turneu al Superligii de rugby în 7, disputat sâmbătă în Bucureşti, unde a obţinut locul 3 dintre cele opt grupări ale Superligii CEC Bank, cu 4 victorii din 5 jocuri, dintre care două în dauna Stelei.

„Cu aceste două victorii i-am devansat apreciabil pe Steaua, acumulând 13 puncte din 15 posibile cu ocazia acestui turneu”, a explicat Dan Borzaş, preşedinte executiv al RCM Timişoara, care a apelat în linii mari la acelaşi lot de 10 jucători ca şi sâmbăta trecută, la Baia Mare, cu excepţia substituirii lui Roşu cu aripa Cătălin Fercu, care şi-a reluat de joi antrenamentele cu echipa, în urma rămânerii la vătră după plecarea marţi seară a colegilor săi de lot spre emisfera sudică.

Galben-albaştrii au trecut astăzi pe rând în grupă de Dinamo Bucureşti, cu 26-19, apoi de „U” Cluj, cu 29-12, şi Steaua, cu 14-13, cedând însă în semifinala cu CSM Bucureşti, 12-24.

Timişorenii şi-au reconfirmat superioritatea în faţa steliştilor în jocul pentru locul 3-4, tranşat cu 21-19. În privinţa reintegrării lui Cătălin Fercu în programul lotului „Leilor bănăţeni”, inclusiv de-acum pentru competiţia de Sevens, Borzaş a subliniat că aripa este un „jucător complet, valoros, foarte bine pregătit fizic şi mental, căruia nu i se poate reproşa nimic ca atitudine şi care gândeşte exact cum trebuie fiecare fază. În plus el şi finalizează, astăzi reuşind două eseuri dar, mai important decât atât, a ştiut să mobilizeze echipa atunci când trebuia. Ne dorim o clasare pe podium şi în ultimul turneu, de sâmbătă viitoare, la Constanţa, ceea ce nu ar face imposibilă câştigarea întregii competiţii. Baia Mare s-a impus în finala acestui turneu, în faţa lui CSM Bucureşti, la o diferenţă clară, dar în egală măsură încheia şi pe locul 6 la primul turneu, tot în Bucureşti, aşa încât titlul încă se joacă”, a mai spus Borzaş.

Campioana din Baia Mare, care câştigă al doilea turneu la rând, are acum prima şansă să triumfe la Sevens. Lotul pregătit de Cosmin Cioriciu se va pregăti începând de luni cu câte două antrenamente, unul dimineaţa şi altul după-amiaza, urmând să-şi afle după turneul constănţean şi adversara din data de 17 septembrie, în jocul de Cupa Romaniei, tragerea la sorţi urmând să aibă loc luni 12 septembrie, în funcţie de rezultatele dintre echipele de liga a doua şi a treia. „Sigur nu vom evolua pe teren propriu în Cupa României, regulamentul stipulând că jocurile au loc pe terenurile celei mai slab clasate echipe”.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 12

 


Ultimele articole din categoria Rugby: