Marian Marin, un alt antrenor al Timişoarei la lotul naţional! „În vederile noastre sunt şi 4 juniori de la RCM Timişoara”

Rugbyul timişorean trăieşte cele mai efervescente momente ale sale după 4 decenii nu doar prin reuşitele echipei de seniori, mergînd întins spre un al treilea trofeu cucerit în răstimp de numai 12 luni, ci şi prin cooptarea unui alt tînăr antrenor, fost jucător al Universităţii şi conducător actualmente al pepinierei RCM mvt UV Timişoara, Marian Marin, în staff-ul tehnic al reprezentativei sub 17 ani a „Stejarilor”.

Profesorul Marian Marin, medaliat la nivel naţional pe 2012 şi cu cupa locului 3 la Braşov, în C.N. juvenil, cu juniorii lui RCM Timişoara, a fost numit oficial la lotul României U17

Astfel, după ce fostul antrenor principal al seniorilor Timişoarei în stagiunea trecută respectiv secund în debutul campionatului recent încheiat, Cosmin Cioriciu, tocmai a revenit cu „Stejăreii” din Portugalia, unde a fost pe banca tehnică a reprezentativei sub 19 ani a României, Marian Marin este pe punctul de a se pregăti la rîndul său de o viitoare experienţă de acest gen, dar la naţionala sub 17 ani.

Rugbyştii sub 19 ani ai României, cu Cioriciu pe banca tehnică, un fost jucător şi antrenor al galben-albaştrilor din Ronaţ, au dispus de Rusia cu 33-15, în jocul de clasament al Campionatului European din Portugalia, reunind reprezentativele europene cu excepţia celor de top, încheind pe locul 5, după ce în prealabil cedau Spaniei, cu 16-10, şi Georgiei, cu 20-6, ierarhia finală fiind 1. Portugalia; 2. Georgia; 3. Belgia; 4. Spania; 5. Romania; 6. Rusia.

La naţionala de juniori sub 17 ani a României, Marian Marin, conducător al Centrului juvenil de la RCM mvt UV Timişoara, a fost confirmat oficial în urmă cu aproape o lună, după o prealabilă numire verbală, urmînd a activa pe banca tehnică împreună cu Ştefan Acsinte, de la CSA Steaua, şi Cristian Cojocaru, din rugby-ul constănţean.

Născut în 9 aprilie 1979 şi participînd în cursul carierei de jucător la preselecţii în reprezentativa de seniori a „Stejarilor”, fostul component al Universităţii Timişoara s-a făcut remarcat prin locul 3 la turneul final naţional şi medaliile de bronz cucerite în vară cu juniorii de la RCM mvt UV Timişoara, ceea ce l-a propulsat în atenţia federalilor: „Au ţinut cont de rezultatele înregistrate cu echipa de club şi este o mîndrie să fiu cooptat în staff-ul tehnic federal, la nivel juvenil, sperînd să răsplătesc încrederea acordată. Este foarte important şi sunt mulţumit că şi clubul mă susţine foarte mult iar datorită faptului că îmi place performanţa şi seriozitatea în tot ceea ce întreprindem ca şi activitate rugbystică, nădăjduiesc să apară şi rezultatele”.  

Marian Marin, care va intra propriu-zis în atribuţii din luna ianuarie şi va conlucra cu colegii săi în cantonamentele „Stejăreilor” cu ocazia a trei stagii de pregătire, sperînd totodată să poată fi „legate” şi cîteva meciuri de verificare inter-ţări, în perspectiva unei prime competiţii oficiale ce va avea loc pentru actuala generaţie sub 17 ani în anul 2014, ne-a mai spus totodată că „la preselecţia desfăşurată în luna august la lotul naţional au fost 8 jucători de la Timişoara iar la ora actuală în vederile noastre se regăsesc patru, toţi de la RCM, şi anume pilierul Oscar Ecsedi, Ştefan Alexandru, Darius Rîmbulea şi Alex Istoc, căruia îi prevăd, şi lui, un frumos viitor, ca fundaş-centru.”

Marin a explicat că la selecţionata sub 17 ani va antrena rugbyşti din generaţia 1996 dar şi vîrfuri ale celei de 1997, din care face parte remarcabilul Istoc, subliniind că atribuţiile sale la lotul naţional de juniori, departe de casă, nu vor interfera cu activitatea în pepiniera celor din Ronaţ: „Am mai lucrat în cadrul Academiei de rugby şi în cursul acestui an, m-am acomodat, iar acţiunile lotului nu durează oricum mai mult de o săptămînă”.  

Pînă atunci însă, apropo de activitatea la club, un ultim joc oficial al juniorilor lui RCM mvt UV, cădere de cortină peste anul calendaristic 2012, şi anume sîmbătă de la ora 10, acasă cu Metrorex Bucureşti, o altă grupare fără triumf în noua stagiune la sub 19 ani, abordată din acest sezon şi de clubul timişorean, competiţia derulîndu-se în sistem campionat, cu meciuri tur-retur, acasă şi în deplasare.

În paralel, echipa sub 17 ani a clubului, medaliată la nivel naţional în vară, merge strună într-o întrecere continuînd a se disputa sub formă de turnee.

 

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Juniori, Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: