Neculau și Rupanu cooptați între ”Stejarii” României, Timișoara Saracens înapoi în Ronaț contra liderului Steaua

Al doilea sfârșit de săptămână la rând atât cu jocuri în calificările Cupei României, ajunse la runda de mijloc a preliminariilor în sistem campionat, cât și cu meciuri test ale reprezentativei ”Stejarilor” României contra unor vizitatori din zona Pacificului, de astă dată Tonga, deja calificată la Cupa Mondială 2019 și aflată la startul unui tur european incluzând dispute cu Franța și Irlanda. Iar sâmbătă Timișoara Saracens se va împărți din nou între apărarea trofeului Cupei României, la revenirea în Ronaț după aproape un an, și calitatea de principal furnizor al naționalei, cu 10 convocați pentru partida de la ora 18 de pe ”Arcul de Triumf”.

Căci selecționerul Lynn Howells a apelat la 6 noi recruți după răsturnarea victorioasă de scor contra celor din Samoa, 17-13, printre care și 2 rugbiști ai clubului campion și totodată deținător al Cupei României, și anume mijlocașul la grămadă Gabriel Rupanu respectiv Vlad Neculau, flanker care la 1 iulie va împlini 20 de ani, dar și un fost component al grupării din Ronaț, Alexandru Țăruș, devenit marcator de eseuri pentru formația de cupe europene Sale Sharks. Totodată, și din efectivul vizitatorilor de sâmbătă ai Timișoarei este convocat de la un meci la altul un alt recrut, și anume Kuselo Moyake, însă bănățenii dețin de departe cei mai mulți convocați în lotul ”Stejarilor”, nu mai puțin de zece, pe lângă Badiu, Rădoi, Mureșan și Popârlan, toți din pachetul de înaintare, respectiv Luke Samoa, Umaga, Fonovai și fundașul Simionescu în liniile dinapoi.

Comparativ, roșu-albaștrii din Ghencea îi dau naționalei pentru întâlnirea de sâmbătă seară pe Gordaș, Mokaye – în linia a treia, Surugiu ca mijlocaș la grămadă, Vlaicu la deschidere respectiv Sabin Strătilă precum și Dumitru, selecționerul galez mergând de această dată mai mult pe mâna jucătorilor din Superliga, în condițiile în care de peste hotare sunt chemați 3 sportivi care activează la echipe din Franța iar unul în insulă.

Precum România – Samoa a fost un duel al vecinelor ierarhice în clasamentul International Rugby Board, pe pozițiile 15-16, la fel și disputa România – Tonga are același caracter, între ocupantele locurilor 14 și 15, cu mențiunea că tocmai oponentele de mâine au efectuat rocada după weekend-ul trecut, în care cei din Pacific capotau cu 39-6 în Japonia, schimb de trepte favorabil ”Stejarilor”, în ascensiune.

Până la ultimul test al reprezentativei de seniori înaintea jocurilor oficiale de la încheierea iernii, decisive pe drumul spre Cupa Mondială din 2019, și etapa a IV-a din șapte în seria preliminară a prim-divizionarelor pe frontul Cupei României, rundă programată sâmbătă de la ora 11 și în care se confruntă în Maramureș și învingătoarele timișorenilor în sâmbetele anterioare, formații cu victorii pe linie.

Dacă și liderului CSA Steaua îi va fi știrbit acest statut, rămâne de văzut prin prisma tentativei de reabilitare a deținătoarei la zi a Cupei României, Timișoara Saracens, care, depășită pe ”Dan Păltinișanu” de ”Zimbri” dar și la București de CSM, caută să revină pe făgașul normal prin a aborda disputa cu roșu-albaștrii pe arena ”Gheorghe Rășcanu”, într-un come-back după aproape un an de zile de la un meci de consolare rămas nedisputat în aceeași întrecere și pierdut de ambele oponente cu 0-5 la ”masa verde”, cu CS U Cluj.

Atunci, gazonul din Ronaț a fost înghețat, de astă dată fiind cadru al ultimei prestații acasă a unei formule experimentale a timișorenilor, fără internaționali dar și în absența unor componenți accidentați sau abia în revenire, înaintea găzduirii pe 9 decembrie pe ”Dan Păltinișanu” a penultimei dispute din grupele preliminare în Continental Shield, cu Calvisano.

Timișoara Saracens va mai juca însă până la ”dubla” din calificări cu italienii și în deplasare pe 16 decembrie cu RC Batumi și la Dinamo, sâmbăta viitoare, la ultima apariție pe 2017 în Cupa României, mai întâi și mai înainte având de dat piept cu liderul la zi atât după prima etapă din returul campionatului Superligii dar și în Cupa României.

CSA Steaua n-a câștigat în noul campionat al elitei doar cu deținătorii timișoreni ai laurilor Superligii, 15-15 pe 15 septembrie la Timișoara, bucureștenii impunându-se în rest în 3 cazuri cu punct bonus ofensiv, din 6 triumfuri, triplă valabilă din doar tot atâtea apariții și în primele faze ale noii ediții a Cupei României, 36-20 cu Dinamo, 38-26 la Iași și 29-17 sâmbăta trecută acasă cu CS U Cluj, liderul cu punctaj maxim fiind urmat pe podium tot numai cu succese și de CSM București și Știința Baia Mare.

În încercarea de a recupera terenul pierdut, Timișoara Saracens s-a reorientat pentru un meci spre autentica sa ”casă” din Ronaț, unde își invită simpatizanții sâmbătă de la ora 11, în speranța spargerii gheții și aplicării unui prim eșec steliștilor în noul sezon.

Programul etapei a IV-a în Cupa României și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice. Pe plan internațional, sâmbăta meciurilor test mai propune printre altele disputele Scoția – Australia, Țara Galilor – Noua Zeelandă, Irlanda – Argentina, Franța – Japonia sau Italia – Africa de Sud.

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: