Noile achiziții Doyle și Seniloli, eseuri după pauză în turul barajului Krasny Yar – Timișoara Saracens 12-17

La zece săptămâni după ce încheia învinsă la scor în capitala Scoției campania de debut în grupele Challenge Cup, Timișoara Saracens a abordat astăzi după-amiază dubla manșă de calificare într-o nouă ediție a aceleiași faze a competiției europene prin a învinge în deplasare dar pe teren neutru o formație rusă venită din preliminariile întrecerii. Câștigătoare în Georgia cu 12-17 (3-5) împotriva lui Krasny Yar Krasnoyarsk, campioana României este acum la doar 80 de minute de intrarea în grupele ERCC 2017/8, returul fiind programat sâmbătă 22 aprilie de la ora 14 pe arena ”Dan Păltinișanu”.

timisoara-saracens

 

Deși învinsă de 5 ori pe teren și o dată la ”masa verde” din octombrie 2016 până în ianuarie 2017 în grupele European Rugby Challenge Cup, deținătoarea titlului Superligii continuă să aibă un procentaj maxim de victorii, șapte din șapte, în calificările ce duc la faza propriu-zisă a întrecerii, calificări rezumându-se în acest an pentru timișoreni doar la barajul play-off cu rușii din Krasnoyarsk, a cărui primă manșă a fost adjudecată astăzi la Rustavi de la ora locală 15 grație și a două eseuri semnate după pauză în inferioritate numerică și în dezavantaj pe tabela de marcaj de noile achiziții James Doyle, numărul 6, și rezerva Henry Seniloli.

Tot în acest weekend se derulează și sferturile de finală ale ediției în curs în Challenge Cup, inaugurate aseară în capitala Scoției prin ieșirea din cursă tocmai a gazdei finalei din acest an, Edinburgh Rugby, pierzătoare cu 22-32 (12-26) cu francezii de la La Rochelle, astfel încât, paradoxal, la ora ultimelor acte pe 2016/7 din ERCC și Champions Cup s-ar putea afla în 13 mai de la ora 12 în complexul BT Murrayfield gruparea din Ronaț, ca parte a evenimentului incluzând și un duel între câștigătoarele barajelor de calificare, celălalt fiind disputat de Mogliano Rugby și Enisei-STM, astăzi în Italia iar pe 22 aprilie la Moscova.

Kransy_logo

 

Dacă în urmă cu 2 ani, tot în calificări, CSM Știința Baia Mare era depășită tur-retur de Enisei-STM, iată că astăzi Timișoara Saracens a dispus de concitadinii acesteia, de la Krasny Yar, oaspeții deschizând scorul în urma unui mol de margine finalizat în minutul 28 de Marian Eugen Căpățână, component al liniei I: 0-5. Jody Rose avea să rateze transformarea iar Malaguradze stabilea scorul la pauză dintr-o lovitură de pedeapsă, 3-5, după care tot el a răsturnat scorul la începutul părții a doua, din același procedeu: 9-5.

Deși în inferioritate numerică prin eliminarea temporară a rezervei Conache, un alt component al pachetului de înaintare, James Doyle, a semnat al doilea eseu al campioanei României, care a preluat din nou conducerea, 9-10.

Timișoara Saracens a trecut prin clipe și mai delicate în urma unei noi eliminări, a lui Lazăr, dar a evitat primirea unui eseu, rușii trebuind să se mulțumească cu lovitura de pedeapsă fructificată de Malaguradze, 12-10, scor la care campioana Superligii a continuat să reziste presiunii ex-sovieticilor și a șarjat pe contraatac, din propria jumătate de teren, prin rezerva Henry Seniloli, a cărui cursă a fost implacabilă. 12-17 prin transformarea lui Conache și speranțe îndreptățite pentru retur, cu prima șansă.

În plus, timișorenii vor mai adăuga până atunci două necesare meciuri în picioare, sâmbăta viitoare în Ronaț, de la ora 12, în prima lor apariție din retur, cu CSM București, iar vineri 14 aprilie în Ghencea, cu CSA Steaua, care a jucat astăzi cu Dinamo prima din cele două partide ale rundei în campionat, a treia fiind amânată pe 3 mai la ora 14, și anume ieșirea bănățenilor la Baia Mare.

Acesta a fost întâiul eșec al rușilor de la Krasny Yar în calificările actualei ediții, după 4 victorii completate pe 17 decembrie 2016 cu un 42-11 în deplasare la Rovigo. Pentru depășirea celor din Krasnoyarsk, Grainger Heikell a apelat în Georgia la XV-le Aholelei, Căpățână, Pungea, Popârlan – cpt., Drenceanu, Doyle, Rus, Stewart, Pretorius, Rose, Tangimana, Lemnaru, Umaga, Manumua și Fercu, rezerve la start fiind Rădoi, Mariș, Halalilo, Lazăr, Seniloli, Ianuș, Popa și Conache.

Tot astăzi, în finala mică a eșalonului secund continental la categoria sub 20 de ani, la București, România – Rusia 5-33, ”Stejăreii” obținând astfel locul 4, din opt participante.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: