Noile achiziţii, titulari sâmbătă la 6 pe „Dan Pătinişanu”: RCM UVT Timişoara vizează a zecea victorie la rând contra Olimpiei CSM Bucureşti

Semifinala din 7 septembrie, de pe „Dan Păltinişanu”, dorită a se juca de la ora 20, cu învingătoarea jocului de la Constanţa dintre RCJ Farul şi ocupanta locului 5, bate deja la uşă, iar campioana RCM UVT Timişoara mai are la dispoziţie un singur meci, sâmbătă de la ora 18, tot pe „Dan Păltinişanu” şi în premieră în faza play-off împotriva Olimpiei CSM Bucureşti, pentru a regla cât mai exact angrenajul înaintea asalturilor finale.

RCM UVT Timişoara, la a treia apariţie pe "Dan Păltinişanu": oaspete, prima învinsă a galben-albaştrilor în istoria Superligii, CSM Olimpia Bucureşti

 

 

După ce „marinarii” şi CSA Steaua au evoluat pe rând în acest an pe „Dan Păltinişanu”, sâmbătă vine şi rândul ocupantei locului 4 şi în creştere, Olimpia CSM, să fie oaspete a acestei arene, bucureştenii, cu tot cu ex-timişoreanul Johnny Sola în lot, abordând deplasarea cu apăsarea că au pierdut ultimele 5 partide la rând, dintre care 3 la finele returului iar două în play-off, respectiv ultimele nouă dispute directe cu galben-albaştrii din Ronaţ.

Mai mult, campioana en-titre ţine la rândul ei să facă uitat cât mai repede eşecul de la Baia Mare, care a dus la demiterea antrenorului principal sud-african Danie de Villiers, înlocuit luni, din mers, cu secundul său neo-zeelandez Grainger Heikell, aşa încât, cu precauţie în privinţa evitării accidentărilor şi a suspendărilor, RCM UVT Timişoara va căuta să reediteze precedentele triumfuri de pe principala arenă a oraşului, 35-13 cu Steaua şi 21-13 cu constănţenii.

Iar galben-albaştrii au reuşit de regulă să câştige după ce erau depăşiţi de „Zimbri”, o singură dată întâmplându-se ca o înfrângere în Maramureş să fie cuplată imediat mai apoi cu un alt eşec, mai exact anul trecut aproximativ pe vremea aceasta, şi anume 18-19 acasă cu Steaua, pe 7 septembrie, în urma unui 21-16 în nord-vest pentru CSM Ştiinţa. Comparaţiile nu-şi au însă rostul iar timişorenii ar putea să ia la fel de bine în calcul faptul că primii lor învinşi de la lansarea Superligii şi preluarea galben-albaştrilor de către Dan Dinu au fost tocmai bucureştenii de la CSM Olimpia, pe 17 aprilie 2011, cu 61-13, în Ronaţ, victorie la scor survenită tocmai după un eşec bănăţean în Maramureş.

De-atunci, RCM UVT Timişoara a tot trecut destul de clar de bucureşteni, şi cu 13-33 în acelaşi 2011, apoi cu 7-48 în deplasare şi cu 24-13 în retur, ambele în 2012, când îi eliminau şi din sferturile Cupei României, cu 36-15, la Braşov, respectiv cu 10-65 şi 61-0 acasă anul trecut, mai strânse fiind doar victoriile din 2014: 36-12 în Regat şi 26-17 luna trecută, în Ronaţ.

De fapt, mai degrabă prin prisma ecartului acestor ultime două confruntări directe poate fi estimat că timişorenii au parte de un oponent de calibru adecvat, nici prea-prea, nici foarte-foarte, ca ultimă repetiţie înaintea semifinalei acasă cu învingătoarea dintre Farul şi ocupanta locului 5. Iar la debutul său ca „principal”, antrenorul „Kiwi” Grainger Heikell a optat să-i ofere un prim respiro în 2014 compatriotului său Stephen Shennan, utilizat mereu până acum, apelând în schimb la achiziţiile verii, Romumu Ratu Manasa Saulo, în linia I, respectiv Mateo Vakatalau Malupo, revenit astfel după o accidentare la debutul său în galben-albastru. Îşi vor încerca totodată forţele şi… spectatorii, clubul organizator propunându-le fanilor un concurs de transformări, trimiterea printre „beţe” la pauza jocului, la bătaie fiind un tricou al campionilor cu semnătura principalului marcator, Valentin Calafeteanu, autor a 82 de puncte în actuala stagiune, la acest capitol în urma lui Vlaicu, de la RCJ Farul, Samoa, de la băimăreni, şi Niţu, de la dinamovişti.

Calafeteanu nu va lipsi sâmbătă seară din XV-le de start, ca marea majoritate a internaţionalilor autohtoni, inclusiv Fercu sau Lemnaru, şi ei cu probleme medicale în actuala campanie, în schimb nu va figura Vasile Rus, recipient la Baia Mare al primului cartonaş roşu încasat de timişoreni în 2014.

Mai ales cu gândul să nu se accidenteze înaintea disputelor finale din 6 şi 13 septembrie, campionii pornesc sâmbătă seară ca favoriţi în faţa unei echipe care, dacă va cădea în acest weekend pe locul 5, după Steaua, nu va avea ocazia să joace acasă cu Dinamo barajul pentru calificarea în semifinale, ci în deplasare la ocupanta locului 3, Farul Constanţa.

Meciul timişorenilor este difuzat în direct pe rugbytv.ro, iar tot sâmbătă, dar de la ora 10, RCJ Farul – CSM Ştiinţa Baia Mare 27-12 (4-2 la eseuri).

* RCM UVT Timişoara (XV de start): Ţăruş, Saulo, Căpăţînă, Popârlan, Drenceanu, Morrison, Lazăr, Burcea, Calafeteanu, Rose, Malupo, Kinikinilau, Umaga, Lemnaru, Fercu.

Steaua încheie faza play-out la Cluj, ultimă clasată, duminică de la ora 10. 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = opt

 


Ultimele articole din categoria Rugby: