Pentru locul 1, CSA Steaua – Timișoara Saracens. Popârlan: ”Cu noi toți se ambiționează în plus, știind că e vorba de campioni, și au foarte bune calități fizice, dar nu trebuie să ne sperie”

Timișoara Saracens va juca în Vinerea Mare întâiul ei meci oficial în deplasare din returul Superligii naționale de rugby, tocmai pe terenul liderului CSA Steaua, într-un duel al singurelor formații cu un singur eșec în primele 10 etape, cel al bucureștenilor la Timișoara, cu 8-6, iar al campionilor din Ronaț în capitală, 16-12 pentru CSM, ambele în tur. Învingători la scor sâmbătă la primul lor pas în retur, bănățenii se deplasează miercuri spre București ”doar cu gândul la victorie”, după cum a inaugurat astăzi de la ora 14 Attila Brosovszky conferința de presă găzduită de ocupanta locului 2.

CSA Steaua – Timișoara Saracens este un duel direct la vârf cu implicații în lupta pentru adjudecarea locului 1 după sezonul regulat, poziție fruntașă ce asigură calificarea în semifinalele Superligii fără un meci adițional în barajul play-off al locurilor 2-7, 3-6 și 4-5. În plus, câștigătoarea sezonului regulat are și avantajul găzduirii uneia dintre semifinalele din 20 mai.

Iar dat fiind că întâlnirile de baraj pentru accederea în semifinale se țin în jur de 13 mai, într-un weekend în care este programată în Scoția și disputa Continental Shield a câștigătoarelor barajului de calificare în grupele Challenge Cup, dispută în care bănățenii ar putea fi implicați în cazul în care trec de rușii din Krasnoyarsk, evitarea locului 2 în Superliga și intrarea direct în penultimul act ar avea cu atât mai mult o semnificație în plus pentru Timișoara Saracens, în ideea aerisirii programului.

Timișoara Saracens va găzdui după deplasarea în Ghencea returul cu Krasny Yar la adăpostul succesului din Georgia cu 17-12, bănățenii fiind așadar în pole-position pentru a da luna viitoare pe teren neutru și de cealaltă trupă din Krasnoyarsk, Enisei-STM, care s-a impus în manșa I a celuilalt duel play-off cu 46-0 în dauna celor de la Mogliano Rugby. Rușii sunt așadar ca și calificați în grupele Challenge Cup din 2017/8, în care au participat cu victorii și în ediția în curs, urmând a reprezenta un alt inedit oponent pentru bănățeni și în finala Continental Shield de sâmbătă 13 mai de la ora locală 12, în complexul BT Murrayfield din Edinburgh.

Acel weekend va fi inaugurat pe 12 mai de la ora locală 20 de finala Challenge Cup, a cărei componență va fi decisă de semifinalele La Rochelle – Gloucester Rugby de sâmbătă 22 aprilie și Stade Francais Paris – Bath Rugby de duminică 23 aprilie, după ce în sferturi La Rochelle a trecut cu 32-22 în Scoția de Edinburgh Rugby, Bath a dispus acasă cu 34-20 de Brive, cei din Gloucester cu 46-26 de Cardiff Blues iar Stade Francais a învins în deplasare în Țara Galilor, 25-21 la Ospreys.

În Champions Cup, întrecerea europeană inter-cluburi numărul 1, semifinalele sunt Munster Rugby – Saracens și ASM Clermont Auvergne – Leinster Rugby, iar finala din 13 mai de la ora locală 17 va închide festivalul rugbistic de la Edinburgh, în care timișorenii vor avea mari șanse de participare în Continental Shield. În sferturile Champions Cup, reamintim, Leinster – Wasps 32-17, Munster – Toulouse 41-16, Saracens – Glasgow Warriors 38-13 și ASM Clermont Auvergne – Toulon 29-9.

Revenind la derby-ul din Superliga al etapei a XI-a din sezonul regulat, acesta va constitui și prima dintre cele două dificile deplasări ale timișorenilor în retur, o alta fiind programată în restanța de miercuri 3 mai la Baia Mare. Bănățenii vor mai avea în rest jocuri acasă cu U Cluj și, la final, CS Politehnica Iași, respectiv la Dinamo, pe când liderul CSA Steaua va mai avea după Paști meciuri doar la Baia Mare și acasă cu CSM, încheind mai repede sezonul regulat, în 30 aprilie.

CSA Steaua a câștigat în weekend cu 40-15 și 6-2 la eseuri la Iași, în XV-le Nere, Cornei, Bădălicescu, Grigore, Doroftei, Moyake, Lucaci – cpt., Vueti / Surugiu, Patelesio, Dumitru, Vlaicu, Perju, Ioniță și Sabin Strătilă, pe când timișorenii s-au impus și mai clar pe ”Dan Păltinișanu”, 45-17 cu CSM București.

”Nu va fi deloc un meci ușor, la numai 6 zile după cel cu CSM iar acum în deplasare, împotriva celei mai puternice oponente a momentului în Superliga, dar privim cu entuziasm și încredere și spre acest joc, care va fi o mare provocare pentru noi. Jucăm acasă la lider, așa încât trebuie să o facem cât mai bine. Va fi greu așa că trebuie să fim la 100%, să jucăm cel mai bun rugby, pentru victorie. Ne-a mers bine în primele două partide dar trebuie totodată să și îmbunătățim jocul. Partea bună e că nu avem prea mari probleme în plus cu accidentările după meciul de sâmbătă, doar Dorin Lazăr – cu o tăietură la gleznă și care nu va fi convocat, dar restul lotului e apt, cu excepția celor loviți în precedenta apariție, în deplasare la baraj. Trebuie să luăm cât mai în serios deplasarea la București dar trenuie să și jucăm cât mai bine acolo”, a explicat astăzi antrenorul principal Grainger Heikell.

Valentin Popârlan, căpitan al campioanei țării, a spus tot astăzi că ”noi trebuie să muncim, să muncim din greu, să ne străduim să atingem excelența. Să nu uităm totodată că este și perioada Sfintelor Sărbători de Paști, o sărbătoare importantă pentru neamul românesc, și vrem să avem un Paști liniștit alături de toți cei dragi nouă, așa încât nu ne gândim decât la victorie. Ne dorim să construim și în continuare pentru viitor și nu ne așteptăm la altceva decât la victorie! Fiecare meci este diferit și trebuie abordat diferit, dar în orice caz cu noi toți se ambiționează mai tare întrucât știu că este vorba despre echipa campioană. Ultimul meci a fost destul de greu dar așa vor fi toate meciurile până la sfârșitul campionatului. Pe o mare parte dintre rugbiștii Stelei îi cunosc, sunt jucători de calitate, cu foarte bune calități fizice, dar nu trebuie să ne sperie, căci ne place să ne confruntăm cu formații puternice, le dăm șansa să ne provoace, să vedem cât suntem de buni”.

Antrenorul principal Grainger Heikell a subliniat importanța deplasării în Ghencea prin prisma situației ierarhice pe podium: ”Steaua și Baia Mare sunt foarte apropiate, așa încât în plan psihologic este foarte important să luăm puncte la București. Concentrarea este maximă strict pe acest prim meci dar el trebuie folosit cumva și pentru cel de săptămâna viitoare, returul cu rușii, după ce turul a fost foarte tare, gazdele fiind disperate să obțină un rezultat bun acasă. Dacă jucăm bine contra Stelei atunci nu ne rămâne decât să ne ținem foarte bine de sistemul nostru de joc și în returul cu un rușii, în care să ne ducem misiunea calificării la bun sfârșit. Va fi un meci foarte mare pentru noi cu Krasny Yar”.

Încheind tot pe marginea dueluriloe internaționale, neo-zeelandezul Heikell a prefațat și semifinalele din Challenge Cup, amintind că ”La Rochelle e de topă în clasament și e foarte greu de bătut la ora actuală, iar Stade Francais – Bath e un duel destul de consistent la rândul său. Dar cred că La Rochelle și Bath sunt alesele din semifinale”.

CSA Steaua – Timișoara Saracens se joacă vineri de la ora 14, difuzat pe Dolce Sport. Rezultatele, clasamentul la zi și programul rundei a XI-a, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: