RCM Timişoara în tur-test moldav cu tot cu internaţionalii şi Makapelu

Doar pare departe dar debutul în Superligă, cu Farul, pe 26 martie, e doar la şase săptămâni distanţă, aşa încât rugbyştii timişoreni încep săptămâna viitoare seria jocurilor amicale, miercuri la Iaşi, apoi la Suceava şi în weekend la Bârlad, cu adversari din categoria valorică secundă, pretabili actualei perioade a pregătirii precompetiţionale.

„Suntem mulţumiţi de faptul că inclusiv selecţionabilii noştri în lotul reprezentativ ni se vor alătura în turneul moldav, ceea ce ne ajută să continuăm omogenizarea formaţiei şi să-i integrăm cu atât mai bine în relaţiile de joc. Ei se vor realătura lotului naţional după jocul nostru de la Bârlad, în vederea pregătirii întâlnirii cu Rusia”, s-a referit Alexandru Domocoş, antrenor principal la RCM MVT UVT Timişoara, la revenirea în ziua de duminică a internaţionalilor României din Ucraina, după o zi de pauză în cazul lor, luni, la Iaşi, urmând efectuarea unui prim antrenament la comun, marţi, cu întregul lot, aidoma unei părţi a cantonamentului de la Valea lui Liman.

Lotul timişorenilor, care s-a antrenat zilnic în cursul acestei săptămâni, dimineaţa în sala de forţă iar după-amiaza de la ora 15,30 la terenul din Ronaţ, „unde ambele suprafeţe de joc sunt afectate de starea vremii însă se încearcă amenajarea lor”, după cum a explicat antrenorul Domocoş, va efectua deplasarea în efectiv complet, cu 35 jucători, apţi şi fără indisponibilităţi semnificative.

La antrenamente a participat în aceste zile şi jucătorul samoan Jeff Makapelu, un centru-aripă în vârstă de 24 ani care s-ar putea alătura lotului clubului bănăţean în funcţie de o decizie federală în privinţa statutului său, actualmente ca legitimat la Farul Constanţa, vizitatoarea Timişoarei în runda de debut de luna viitoare. „Am avea foarte mult nevoie de un echipier pe acest post, deci ar fi ideal, mai ales că jucătorul are şcoala de rugby a emisferei sudice, una absolut remarcabilă, şi cu o cultură şi pregătire în regim profesionist pe măsură. Ne-a lăsat mai ales şi impresia unui tânăr extraordinar, care rosteşte cuvinte în limba română, <Ciao!>, <Bună dimineaţa!>, <Ce faci astăzi?> şi are o personalitate plăcută. În plus structura sa fizică este viguroasă, la circa 1,80 metri înălţime şi pe specificul rugbyştilor din acea cultură sportivă. Şi mai mult, ar stârni o emulaţie şi interes aparte în jurul prezenţei sale în terenul Timişoarei”, a apreciat profesorul Alexandru Domocoş utilitatea transferului jucătorului din insulele Oceanului Pacific.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = doi

 


Ultimele articole din categoria Rugby: