RCM Timişoara, lideră la Sevens după încă o finală disputată

Sâmbăta şi finala, acesta este nivelul la care operează RCM MVT UVT Timişoara în Superliga de rugby în 7, cei zece jucători convocaţi de Cosmin Cioriciu pentru cel de-al doilea turneu stagional al campionatului, disputat sâmbătă la Baia Mare, în fieful campioanei en-titre la rugby în XV, ajungând din nou în finală, ca şi pe 20 august, la Bucureşti, şi preluând şefia ierarhiei înaintea celorlalte două turnee, de la Bucureşti (3 septembrie) şi Constanţa (10 septembrie).

RCM Timişoara a lăsat din nou o bună impresie cu Tănase, Căpăţână, Roşu, Zaiba, Conache, Stamatin, Bizo, Dumitru, Fântânaru şi Bradu, regulamentul prevăzând un număr de 3 schimbări în cursul meciurilor disputate în câte 7 jucători, pe parcursul a două reprize a câte zece minute.

Timişorenii i-au spulberat în primul joc pe arădeni, cu 33-7, cedând apoi gazdelor, 12-17 cu Ştiinţa Baia Mare, şi remizând 17-17 cu Farul Constanţa, în dauna căreia s-au calificat în semifinale de pe locul 2, graţie unui esaveraj superior. Galben-albaştrii au avut parte în penultimul act de adversara lor din finala primului turneu, de la Bucureşti, şi anume Steaua, în faţa căreia au deschis scorul, 5-0, după care roş-albaştrii au trecut la conducere, 5-12, bănăţenii totuşi egalând: 12-12. Prelungiri! Iar în ultimul minut din cele două reprize a câte două minute de prelungiri RCM a izbutit un eseu, câştigător, prin Bizo, ceea ce i-a propulsat în finala cu aceeaşi Ştiinţa Baia Mare, pierdută cu 21-45.

Cu alte cuvinte şaptele Timişoarei a pierdut ambele finale ale turneelor de Sevens în faţa gazdelor competiţiei, trecând totuşi pe primul loc în ierarhia generală, într-un duel cu Steaua, fosta lideră, respectiv Ştiinţa Baia Mare, în vreme ce Farul, a treia în Bucureşti dar pe 6 la Baia Mare, respectiv CSM Bucureşti, a patra în capitală dar pe 8 în Maramureş, au pierdut trena. „Ne luptăm cred cu Steaua iar dacă la Bucureşti vom reuşi din nou o clasare pe podium, va fi practic imposibil să scăpăm titlul”, a explicat Dan Borzaş, preşedintele executiv al RCM MVT UVT Timişoara. Delegaţia bănăţeană a fost încurajată la Baia Mare de membri ai familiei fostului rugbyst al Universităţii, Dan Borzaş, de loc din Satu Mare.

Perigueux, o nou promovată în liga a doua franceză, are 60 de jucători în lot şi 200 de copii în grupe

Dan Borzaş s-a numărat printre cei câţiva conducători şi antrenori de la cluburi româneşti invitaţi în cadrul delegaţiei României, din partea Federaţiei Române de Rugby, cu ocazia ultimului turneu pregătitor înaintea plecării marţi spre Noua Zeelandă, la Cupa Mondială, şi care s-a derulat săptămâna trecută, începând de marţi, într-o documentare despre modul cum activează un club de liga a doua din Franţa, în acest caz Perigueux, nou-promovată în eşalonul secund care a dispus joi de „Stejari” cu 20-7.

„Am vizitat un club cu o vechime de peste 50 de ani, care acum a intrat în liga a doua, dispunând de un complex sportiv cu 4 terenuri respectiv un teren de joc, împrejmuit cu tribună acoperită, şi dotat totodată cu hotel-restaurant. Acolo fiecare joc este un prilej de sărbătoare, de la începutul evenimentului, când jucătorii ies în aplauzele publicului de la vestiare, şi până după partidă, când învingători şi învinşi socializează, chiar şi la meciurile pe care le mai pierd acasă. Este un permanent fenomen de încurajare a practicanţilor acestui sport. Perigueux are în cadrul lotului un număr de 60 de rugbysti şi peste 200 de copii. La liga a doua au 23 de jucători în lotul convocat pentru un meci, cum a fost cazul contra României, în vreme ce ceilalţi componenţi ai formaţiei au efectuat în preziua jocului, miercuri, un antrenament cu joc şcoală, ei de ei. Există totodată la club un staff tehnic alcătuit din 4-5 antrenori. Perigueux este susţinută de sponsori puternici şi totodată de Primăria locală, fiind o localitate în zona sud-vestică a Franţei”, a explicat Dan Borzaş la revenirea sa din Franţa, via Baia Mare, unde a condus delegaţia de Sevens a clubului timişorean.

Cei 33 selecţionabili pentru Cupa Mondială au fost testaţi în jocul cu Perigueux pe parcursul a trei reprize, alcătuindu-se câteva formule de echipă, cu 4-5 modificări operate de la repriză la repriză. Lotul României are anunţată adunarea în vederea deplasării în Noua Zeelandă pentru marţi 30 august, ora 10, la sediul FRR, din delegaţie făcând parte şi 4 jucători ai timişorenilor, şi anume jucătorul de linia a III-a Burcea, Calafeteanu, la grămadă, şi aripile Lemnaru respectiv Fercu.

Dan Dinu, conducător al clubului timişorean, ca finanţator din partea MVT, va efectua o deplasare pe cont propriu cu ocazia Cupei Mondiale din Noua Zeelandă, tot în ideea documentării pe marginea activităţii rugbystice într-o ţară cu mare tradiţie în această disciplină.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = unsprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: