RCM Timişoara oferă din nou 5 titulari „Stejarilor” în derby-ul final din IRB Nations Cup, România – Emerging Italy 26-13 (13-13). Fercu, două eseuri!

Cu Daniel Carpo şi Valentin Calafeteanu revenind ca titulari în XV-le „Stejarilor” pentru încleştarea decisivă din IRB Nations Cup, cu Emerging Italy, campioana en-titre RCM mvt UV Timişoara a oferit României tot 5 titulari şi în această seară, în nocturna de pe „Arcul de Triumf”, ceilalţi aleşi galben-albaştri ai lui Lynn Howells fiind Pungea, Popîrlan şi Fercu. S-a încheiat România – Italia (II) 26-13 (13-13), cu cîte un eseu al fundaşului Cătălin Fercu în fiecare parte, echivalînd cu păstrarea trofeului de către „tricolori”…

Cătălin Fercu, exploziv pentru România (sursa foto: www.rugby-timisoara.ro)

 

Iar aşa cum Valentin Popîrlan, un alt component al campioanei de pe Bega, reuşea primul eseu al „Stejarilor” în victoria de miercuri, 30-8 cu Argentina Jaguars, şi de această dată tot un rugbyst din lotul timişorean a înscris întîiul eseu şi în derby-ul cu italienii, Cătălin Fercu întorcînd rezultatul la 5-3 în favoarea gazdelor, care se mai vedeau apoi conduse pînă la pauză, cînd se intra la vestiare cu 13-13.

Cu un alt jucător al Timişoarei, Dorin Lazăr, introdus la reluare, cînd Calafeteanu a fost înlocuit cu Surugiu, românii au trecut în avantaj prin acelaşi transformeur Vlaicu, iar pe final au dat lovitura decisivă, prin acelaşi Fercu, autor al unui al doilea eseu, transformat tot de Vlaicu: 26-13 România.

Cătălin Fercu, care rata în urmă cu nici 2 ani participarea la Cupa Mondială, a dovedit cu această ocazie că a revenit la potenţialu-i exploziv, eseurile din această frumoasă seară pentru balonul oval carpatin nefiind primele ale braşoveanului adoptat de Timişoara la actuala ediţie a IRB Nations Cup, a şaptea la rînd găzduită de Bucureşti şi a doua succesivă adjudecată de „Stejari”.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: