RCM Timişoara pierde procentajul maxim în Ronaţ, după 6 succese cu punct bonus la rând acasă: 18-19 cu Steaua

Timişoara rugbystică a înregistrat astăzi pentru prima oară după aproape 2 ani şi jumătate două înfrângeri la rând, şi tot în faţa aceloraşi rivale CSM Ştiinţa Baia Mare şi Steaua, ca şi în aprilie 2011, la începuturile perioadei lui Dan Dinu la cârma grupării din Ronaţ, spulberându-şi procentajul maxim pe „Gheorghe Răşcanu” în 2013 în ciuda unui forcing final cu două eseuri, survenit în urma înlocuirilor făcute de Chester Williams la reluare într-un XV mai ales cu rezerve: 18-19 (6-14) cu Steaua.

Galben-albaştrii Timişoarei au încheiat cu un eşec, 18-19 cu Steaua, faza play-off a Superligii, dar totuşi primii

 

După ce a risipit puncte în fața vicecampioanei CSM Ştiința Baia Mare pentru a doua oară în 2013, liderul campion RCM mvt UV Timișoara a revenit în această dimineață în Ronaț după aproape o lună și 3 deplasări la rând în ceea ce a fost ultimul joc din play-off-ul Superligii, cu cealaltă rivală de care a fost întrecută în actuala campanie, CSA Steaua București, de care a fost aşadar depăşită la limită, cu 18-19, dar după ce a fost permanent condusă, așteptând acum, peste 3 săptămâni (28 septembrie), la prima vedere facila semifinală acasă cu RCJ Farul, încă fără punct în 1-4.

Dacă în jocul tur din play-off, în Ghencea, titularii Timişoarei au păstrat un fragil 18-13 sub un necontenit asediu final stelist, în schimb astăzi, în revanşa din 1-4, un XV bănăţean refortificat cu câteva înlocuiri după minutul 50 n-a reuşit în superioritate numerică să răstoarne doar printr-un impetuos finish soarta unei dispute compromise pe parcurs.

Într-adevăr, doar în 2 şi 11 aprilie 2011, la Steaua şi acasă cu Baia Mare, mai pierdea RCM Timişoara în jocuri consecutive, pe-atunci şi după un debut ratat la fine de martie, acasă cu Farul, iar istoria s-a repetat când foarte puţini se mai aşteptau iar galben-albaştrii păreau a defila în 1-4. Dar, arogându-şi luxul de a apela din nou, după numai două jocuri, la rugbyşti mai puţin utilizaţi în actuala campanie, campioana s-a expus riscului de a încheia faza play-off pe scut, ceea ce s-a şi întâmplat, după ce Steaua a marcat câte un eseu în debutul fiecărei părţi iar liderul a ripostat numai prin Gabriel Conache, din lovituri de pedeapsă până la pauză respectiv printr-un eseu şi o transformare spre final.

Anul trecut pe vremea aceasta, RCM dispunea acasă în play-off la 6-7 puncte de cele 3 rivale ale sale, dar acum, fără Calafeteanu şi Burcea, printre cei înlocuiţi după eşecul din Maramureş, căpitan fiind desemnat naturalizatul Turashvili iar Fercu jucând ca aripă, liderul doar a reuşit să salveze un punct bonus defensiv, graţie unei mai bune faze finale a jocului, în care a insistat tot mai mult, după ce Ţăruş, Pungea şi Dumitru intrau în minutul 50 iar Căpăţână puţin mai apoi.

Mereu evoluând sub spectrul marilor așteptări de a ajunge în finala din 5 octombrie și de a-și apăra titlul cucerit anul trecut, așadar obligată să învingă constant, gruparea pregătită de Chester Williams și Danie De Villiers a încheiat faza play-off cu două puţin anticipabile eşecuri, spulberându-şi procentajul maxim pe terenul ”Gheorghe Rășcanu”,după 8 succese în opt întâlniri găzduite în 2013, și impunându-se în 1-4 cu acelaşi avans ca şi în sezonul regulat de 12 runde, pe care îl încheia cu două puncte în faţa celor din Baia Mare respectiv cu 4 față de Steaua.

Nereușita de a încheia cu un triumf acasă, după 6 victorii consecutive cu punct bonus pe propriul gazon, menţine intacte şansele pentru adjudecarea semifinalei în joc unic cu Farul Constanța, de la finele lunii, tot din Ronaţ, dar ridică unele semne de întrebare în privinţa varietăţii strategiilor abordate de gruparea de pe Bega.

Galben-albaștrii i-au lăsat aşadar pe băimăreni și steliști să se înfrunte care pe care, în celălalt penultim act, pentru un loc în finala din Ghencea, tot astăzi mai fiind de disputat, de la ora 18, la malul mării, Farul – Baia Mare.

Steaua, sosită după 3 jocuri la rând acasă, dintre care ultimele două – victorioase, avea realmente doar șansa unui succes în Ronaţ pentru a putea spera să se situeze la încheierea fazei play-off pe locul secund, iar niște roş-albaştrii învinși altfel în deplasare doar de alte două ori, la Baia Mare, au profitat de fâstâceala timişoreană şi şi-au atins scopul. Iar dacă steliştii vor dispune în penultimul act de maramureşeni, atunci Timişoara ar putea regreta această dimineaţă şi ar aborda implicit ceva mai temătoare finala din Ghencea a Superligii 2013…

*

Evoluţia scorului (în prima parte): 0-3 Vlaicu (6´) – lovitură de pedeapsă, 0-8 Cazan (14´) – eseu (Vlaicu ratează transformarea), 3-8 Conache (18´) – l.p., 6-8 Conache (29´) drop gol, 6-11 Vlaicu (31´) l.p., 6-14 Vlaicu (39´) l.p.

Scor la pauză: 6-14;

(în partea a doua) Vlaicu ratează l.p., 6-19 eseu Steaua (Vlaicu ratează transformarea), 11-19 Conache eseu, 16-19 RCM Timişoara – eseu de penalizare (18-19, Conache transformă).

Rezultat final: 18-19.

*

RCM mvt UV Timişoara: Militaru (50, Ţăruş), Turashvili – cpt. (56, Căpăţână), Mariş (50, Pungea), Lazăr, Drenceanu, Rus, Morrison, Lemeki, Shamkharadze (50, Dumitru), Rose, Sola, Tuiatua, Fercu, McGrath, Conache.

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = saizeci trei

 


Ultimele articole din categoria Rugby: