RCM Timişoara, ultramotivată spre finală şi de „cazul Fercu”

RCM MVT UVT Timişoara a trecut bărbăteşte şi cu înţelepciune peste mâhnirea pricinuită de atitudinea federală în cazul suspendării lui Cătălin Fercu, „motorul echipei, care dă siguranţă şi ar fi indispensabil”, după cum l-a caracterizat directorul sportiv Dănuţ Borzaş, şi a decis înaintea ultimului antrenament pe sol timişorean, derulat joi între orele 14 şi 16, să se alinieze totuşi în semifinala în manşă unică a Superligii CEC Bank, cu campioana en-titre Ştiinţa Baia Mare, programată duminică la ora 14 pe tărâm maramureşan (într-un joc transmis în direct de GSP TV), arenă pe care cei 23 rugbyşti convocaţi de Cosmin Cioriciu şi Constantin Cristian Miu vor efectua un antrenament inclusiv sâmbătă de la ora 10, urmat de o ultimă sesiune de pregătire, uşoară, în dimineaţa partidei.

„Eram un pic supăraţi dar astăzi (n.n.: joi), chiar înainte de antrenament, ne-am reunit pentru a pune în balanţă dacă să plecăm sau să nu ne prezentăm la joc, şi am decis să respectăm competiţia. Am luat în calcul că pentru o neprezentare se poate să ne excludă în campionatul următor, şi este păcat să ajungem aici. Cu toate că trebuia să tragem un semnal de alarmă! Însă am realizat că nu putem să ne batem joc de efortul rugbyştilor de a califica formaţia noastră în play-off, plus că ne aliniem la start pentru a reprezenta cu cinste oraşul Timişoara şi suporterii echipei, care ne-au susţinut pe frig în deplasările la Braşov, la Cluj Napoca…”, a explicat Dănuţ Borzaş, director sportiv, întorsătura în ceea ce priveşte abordarea penultimului act de către RCM MVT UVT Timişoara, după ce ieri se părea că galben-albaştrii ar apela la un disperat gest de protest faţă de bătaia de joc în care a fost tratat „cazul Fercu”.

Totodată, decizia finală a avut la bază şi dorinţa jucătorilor de a-şi apăra poziţia cu trudă cucerită în cele 14 etape ale sezonului, exprimată chiar şi ieri, în nişte ore înfierbântate, cu ocazia celor două antrenamente ale zilei: „Jucătorii au spus tot timpul <Hai să le arătăm de ce suntem în stare!>, şi sunt foarte bine motivaţi de situaţia creată, dorindu-şi cu atât mai mult victoria. Ei îşi doreau să joace, să ne câştigăm în teren dreptul de a juca şi o a doua finală”. 

Ca noutăţi faţă de succesul de sâmbătă cu Dinamo, 33-29 cu care galben-albaştrii au încheiat pe locul 4 după o serie de 4 triumfuri la rând, reintră Dorin Lazăr, refăcut, un XV probabil pentru obţinerea unui loc în finala Superligii fiind Bălan, Căpăţână, Pungea, Drenceanu, Lazăr, Burcea, Rus, Pahulu, Palu, Calafeteanu, Kinikinilau, Makapelu, Stamatin, Roşu, Fântânaru, în autocarul delegaţiei bănăţene cu destinaţia Baia Mare, şi care va părăsi Timişoara vineri la ora 9, mai fiind cooptaţi Ţăruş, Mariş, Borzaş, Tănase, Preoţescu, Bianu, Dumitru şi Zaiba. Iar cei 23 vor avea parte de susţinerea fanilor, chiar şi în nordul ţării, fiind numeroşi doritori pentru deplasarea organizată cu 4 autocare rezervate suporterilor! „Ce nu ne prea convine este că arena lor e restrânsă, cu tribună mică, iar publicul – numeros. Deplasăm patru autocare cu suporteri, cu care avem întâlnire pe seară, să ne organizăm, căci există pericolul să nu avem loc în tribună”.  

RCM MVT UVT a efectuat miercuri două antrenamente pe teren, iar astăzi după-amiază unul, ulterior sesiunii de pregătire în sala de forţă, dimineaţa. „Jucătorii sunt în formă, foarte încrezători, cu toţii îşi doresc nespus să jucăm finala”, a spus directorul sportiv Dănuţ Borzaş, explicând că ocupanta locului 4 în Superliga CEC Bank, poziţie cu care şi-a câştigat astfel dreptul de a evolua în semifinale, se bazează foarte mult pe coeziunea şi forţa colectivului: „Nu ne interesează în special ştiri din tabăra băimăreană, ne bazăm pe forţele noastre”.

Un succes la Baia Mare i-ar aduce pe timişoreni în finala campionatului , cu trofeul pe masă, în care ar urma să întâlnească la finele lunii, pe 26 noiembrie, una dintre grupările Steaua sau Farul Constanţa, care-şi dispută sâmbătă de la ora 15 prima semifinală. „În mod sigur nu vom disputa în răstimpul până la finale un meci amical”, a subliniat Borzaş, cuplajul finală mică – finală mare urmând a fi difuzat în direct de GSP TV.

Rememorând motivul indignării timişorene pe marginea unui caz tărăgănat de FR Rugby încă de la revenirea delegaţiei „Stejarilor” în ţară, după Cupa Mondială, suspendarea dictată de federali aripii bănăţenilor încă înaintea întrecerii din emisfera sudică fiind practic prelungită tacit exact pentru ultimele 3 jocuri ale sezonului, inclusiv pentru finala Cupei României din 3 decembrie, tot cu… campioana băimăreană, Dănuţ Borzaş ne-a explicat azi că „ieri (n.n: miercuri) am dat un comunicat ca protest faţă de faptul că nu ne-a fost remis motivul suspendării. Am citit procesul verbal întocmit dar de ce a fost Cătălin Fercu suspendat, tot nu ştim. Pe ce bază s-a luat această decizie? În plus, a fost dictată de Biroul Federal, care nu este normal să dea, ci doar să ridice suspendări, trecând peste Comisia de Disciplină. Şi mai mult, după ce se dă o suspendare, trebuie explicat motivul, ori n-am primit acest lucru. Conform regulamentului, în termen de 5 zile poţi înainta recurs la Comisia de Apel”.

Apropo de federali, pe arena „L. Ghineţ” vor oficia Petrescu Radu cu Vasiliu Răzvan şi Iordăchescu Răzvan, arbitru numărul 4 fiind Copil Nicolae. Observator federal: Lazăr Valeriu.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = opt

 


Ultimele articole din categoria Rugby: