RCM UVT Timişoara, 5 eseuri la Bucureşti, în amicalul victorios cu CSM Olimpia: 33-17

Chiar și fără 6 internaționali români, prezenți astăzi cu ”Stejarii” în Georgia, la derby-ul pierdut al Cupei Europene a Națiunilor, dar cu câteva inserții dintre noile achiziții ale iernii în XV-le de start, și anume Cornei, Mahu și Mureșan, campioana RCM UVT Timișoara a triumfat cu 5 eseuri în cont astăzi la București, pe ”Arcul de Triumf”, într-un unic joc de verificare al pregătirilor, urmând prezentării oficiale a noii formule a gazdelor amicalului, CSM Olimpia, de care galben-albaștrii au dispus cu 33-17 (12-10). 

Dubla campioană națională la zi a găsit cu greu sparring-partners în această perioadă de testări precompetiționale iar prilejul a fost oferit cu ocazia înfățișării unei mai întărite garnituri a celor de la CSM Olimpia în fața propriilor simpatizanți, minus Florin Surugiu, aflat și el în Georgia, bucureștenii încheind pe 5 Superliga 2013 dar aspirând acum la pătrunderea în play-off.

Ținând cont atât de absențele din lot dar și de noile reglementări federale în privința numărului de jucători străini, Danie de Villiers a optat pentru un XV cu câțiva rugbyști achiziționați în iarnă, dintre care jucătorul de linia a II-a Mahu chiar și-a deschis contul eseurilor, dar și 6 sportivi de peste hotare, și anume Kinikinilau, Morrison, Nabalei, Rose, Sheenan și Fonovai.

Iar doi dintre aceștia, Nabalei, numărul 8, în prima parte, și aripa de treisferturi Sheenan, la reluare, au culcat balonul oval în terenul de țintă advers, galben-albaștrii Timișoarei conturând după pauză o verificare de succes. Oaspeții au mai izbutit și un eseu de penalizare în primele 40 de minute iar la reluare și rezerva Ekita s-a înscris pe lista autorilor de eseuri, cinci la număr.

Într-un joc oficial, un asemenea succes ar fi generat și un punct bonus în clasament, readucând aminte de galopurile de sănătate din cursul sezoanelor regulate 2012 și 2013, încheiate cu izbânzi pe același teren bucureștean.

Așadar, la puțin peste 5 luni de la încheierea victorioasă a Superligii 2013, RCM UVT și-a luat cu bine pulsul la București, dând speranțe că trofeul va fi păstrat pe malurile Begăi, în ciuda unei anunțate întăriri a majorității cluburilor din elită.

Timișorenii, pentru care celelalte puncte au fost asigurate de 4 dintre cele 5 transformări executate de Gabriel Conache, n-au mai fost în prima jumătate a lunii martie sub aceeași presiune de a găsi neapărat parteneri de jocuri amicale, dat fiind atât absența unor piese notabile din angrenaj, cât și faptul că în prima rundă a sezonului, de peste două săptămâni, din 29 martie, vor sta, datorită numărului impar de grupări din elită și împerecherea inaugurală Baia Mare – Dinamo, Steaua – U Cluj și Farul – CSM București, profitând de acest fapt și pentru a intra treptat în atmosfera noii ediții de campionat, în care vârfurile de formă sunt de așteptat la date ulterioare.

Danie de Villiers și Grainger Heikell au început astăzi cu Dumitru, Rose, Mureșan, Kinikinilau, Tangimana, Sheenan și Conache (fundaș), iar în pachetul de înaintare cu Militaru, Cornei, Țăruș, Lazăr, Mahu, Morrison, Rus și numărul 8, Nabalei, pe parcurs mai fiind introduși Tănase, noua achiziție Sabău precum și străinii din linia I Ekita și Taupaki, mărind așadar la 8 numărul rugbyștilor implicați la București pentru RCM UVT dintre sportivii de peste hotare.

Burcea, Calafeteanu, rezerva Căpățînă, Fercu, Lemnaru și Popîrlan au fost în lotul României pentru deplasarea în Georgia, pierdută cu 22-9 în jocul început la ora 15, după încheierea amicalului colegilor săi, în București.

În altă ordine de idei, mâine de la ora 14, juniorii U18 ai RCM UVT Timișoara vor primi în Ronaț vizita omologilor selecționatei Ungariei.

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: