RCM UVT Timișoara doboară propriul record al diferenței de scor în Cupa României 2014, 123-0 cu câștigătoarea sezonului tur-retur al ligii secunde

RCM UVT Timișoara nu s-a deplasat degeaba până sub Feleac, pentru a bifa calificarea și în semifinalele Cupei României 2014 la rugby, stabilind în această după-amiază, de la ora 16, cu ocazia sferturilor amânate de forul federal din weekend-ul trecut, cel mai categoric rezultat al actualei ediții, 123-0 cu CS Poli Agro Iași, prima clasată la finele returului Diviziei Naționale de Seniori, eșalon secund.

Acest duel foarte dezechilibrat a captat mai mult atenția prin refuzul ieșenilor de a disputa jocul sferturilor de finală pe malurile Begăi odată ce FRR a anunțat amânarea acestei faze a competiției pentru săptămâna în curs. Mult zgomot pentru nimic, ținând cont de deznodământul final, care consfințește cel mai detașat scor al actualei ediții a Cupei, superior acelui 116-0 reușit de timișoreni în cea de-a doua întâlnire cu CS Știința Petroșani, de care dispunea mai întâi cu 110-0.

123 de puncte a marcat în faza zonală și RCJ Farul, contra lui RCM Galați, dar a și încasat 9 puncte, o diferență și mai clară înregistrând CSM Olimpia București, 124-8 contra acelorași dunăreni.

Ieșenii au pierdut însă barajul play-off al Diviziei Naționale de Seniori, 24-25 cu RC Bârlad, secondanta lor la finele returului campionatului, într-un meci în manșă unică, în Ghencea, în urma căruia cei din județul Vaslui au câștigat biletele promovării în Superliga.

RCM UVT Timișoara a izbutit însă nu mai puțin decât 19 eseuri în dauna lui CS Agro Poli Iași, tânărul moldav Gabriel Conache transformând 14 încercări: 123-0 pe ”Iuliu Hațieganu” din Cluj. Galben-albaștrii îl au pe banca tehnică pentru finele acestui sezon pe neo-zeelandezul Sosene Anesi, rugbyst din liniile dinapoi ale celor din Ronaț, cu o selecție pentru All Blacks în palmaresul său.

Timișorenii, care nu pătrundeau anul trecut în semifinalele Cupei, fiind depășiți pe Noua din Brașov cu 13-23 de CSA Steaua, care avea să câștige trofeul, în finala în fața băimărenilor, așteaptă acum verdictul tragerii la sorți a penultimului act, în care au mai acces campioana națională CSM Știința, ocupanta locului 4 în Superliga, Dinamo, și a șaptea la finele fazei play-out în elită, CSM Olimpia.

Semifinalele vor fi programate la finele acestei săptămâni, iar după disputarea meciurilor test ale echipei naționale, cu SUA, sâmbăta viitoare, pe 8 noiembrie, Japonia (15 noiembrie) și Canada (22 noiembrie), toate pe ”Arcul de Triumf”, va avea loc și finala Cupei, anunțată pentru 30.11. și acontată de Cluj Arena.

CSM Știința Baia Mare a învins astăzi la Cluj cu 29-7 în disputa cu Universitatea din localitate, tot în Cupa României, în celelalte două sferturi CSM București trecând cu 19-18 de Steaua București, iar Dinamo București, cu 30-18 de Farul Constanța.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 7

 


Alte articole legate de acest subiect: