Rezerva Kinikinilau şi Popîrlan, de la RCM UV Timişoara, care a avut 7 titulari în XV-le „Lupilor” Bucureşti, eseuri în 37-15 cu Cammi Calvisano

Dacă orgoliile Timişoarei politic-fotbalistice au fost mai mari decât necesitatea dublei campioane naţionale de rugby de a fi acceptată pe „Dan Păltinişanu” şi de a-şi deschide astfel poate uşa către AMLIN Challenge Cup, deşi stadionul este folosit în acest an de ACS Poli la jocuri în medie la fiecare peste 3 săptămâni, atunci şi fanii bănăţeni ai sportului cu balonul oval pot doar constata de la distanţă că RCM UV Timişoara contribuie cu 7 titulari la XV-le „Lupilor” Bucureşti în competiţia intercluburi numărul 2 a Europei, Popârlan şi rezerva Kinikinilau reuşind chiar eseuri în acest 37-15 de astăzi, cu Cammi Calvisano.

Şi bineînţeles că ne putem doar întreba nedumeriţi de ce reprezentanta Superligii în cupele europene trebuie să fie o selecţionată având în denumire Bucureştiul, când de fapt campioana reconfirmată a ţării este RCM UV Timişoara, dar de data asta se pare că unele probleme ţin şi de propria bătătură, deficitară la capitolul terenuri la standarde adecvate.

Răpuşi la limită în prima rundă din AMLIN Challenge Cup, de către Newcastle Falcons, „Lupii” au revenit astăzi cu succes pe „Arcul de Triumf”, descătuşându-se după o primă jumătate de oră în care s-au văzut conduşi de italiana Cammi Calvisano, a şasea clasată din 11 în Eccellenza, şi conducând la pauză cu 17-12, exclusiv prin Florin Vlaicu, autor a 4 lovituri de pedeapsă şi un eseu.

Cu Fercu, Calafeteanu, Turashvili, Ţăruş, Popârlan, Lazăr şi căpitanul Burcea în XV-le de start, „Bucharest Wolves” s-a desprins pe final mai ales pe seama eseurilor lui Kinikinilau, intrat pe parcurs, şi Popârlan, un alt rugbyst al galben-albaştrilor Timişoarei, care l-a reuşit în minutul 78.

Cammi Calvisano, care remiza în prima etapă acasă cu Brive, 20-20, a fost acum devansată în ierarhia patrulaterului de către „Lupii” Bucureşti, care vor primi în 7 decembrie vizita francezilor de la Brive.

Altfel, bate deja la uşă noua ediţie a Cupei României, care va demara în 2 noiembrie, iar pentru timişoreni în optimile din 9 ale lunii viitoare, perioadă în care fazele întrecerii knock-out se vor suprapune cu testele „Stejarilor” României, pe 9, 16 şi 23, cu Tonga, Canada şi Fiji.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: