România, cu 4 timişoreni titulari, nu păstrează IRB Nations Cup şi-n 2014

„Stejarii” au reuşit şi în antepenultimul minut al finalei din această seară a IRB Nations Cup un eseu de penalizare, precum izbuteau două eseuri de penalizare şi în ultimul sfert de oră al jocului de acum 4 zile cu Rusia, însă nu mai mult, lovindu-se de zidul defensiv al triumfătorilor „verzi” ai Irlandei (Emerging): 10-31 (3-17).

Autori a 18 eseuri în precedentele două victorii la scor de pe „Arcul de Triumf”, 66-0 cu Rusia, joc întrerupt în minutul 45, din cauza descărcărilor electrice, şi 51-3 cu Uruguay, insularii incluzând unii selecţionabili ce cochetează chiar şi cu lotul primei garnituri a Irlandei au oferit o nouă demonstraţie de ermetism defensiv, mai ales în partea a doua, impunându-se graţie a patru eseuri, toate transformate de Keatley, în minutele 29, 31, 41 şi 80.

„Stejarii” României, cu 4 jucători ai campioanei RCM UVT Timişoara în XV-le de start al partidei decisive de la Bucureşti, şi anume Eugen Căpăţînă în linia I, înlocuit în minutul 59, Valentin Popîrlan în linia a II-a, Daniel Carpo cu numărul 8 şi Gabriel Conache fundaş care a fost sancţionat cu un cartonaş galben, au reuşit o singură dată să egaleze, prin dropgolul lui Vlaicu din minutul 5, dar n-au putut să ţină apoi piept reprezentantei locului 5 în ierarhia International Rugby Board. Eseul de penalizare din final a rezultat în urma unui mol.

Emerging Ireland a deposedat astfel România de IRB Nations Cup, pe locul 3 clasându-se Uruguay, care a dispus tot pe Arena Naţională „Arcul de Triumf” de Rusia, cu 13-6.

* Irlanda s-a clasat pe locul 4 la turneul final al Campionatului Mondial de juniori U19 încheiat în acest weekend în Noua Zeelandă, după ce a pierdut cu 45-23 finala mică, în faţa gazdelor. Titlul l-a cucerit Anglia, cu o a doua victorie la un punct diferenţă din cele 5 succese înregistrate în emisfera sudică, 21-20 în finala cu sud-africanii. Australia – Franţa a fost 34-27 în jocul pentru locurile 5-6 iar Ţara Galilor – Samoa, 20-3 pentru locul 7.

* Argentina Jaguars a câştigat astăzi în Georgia patrulaterul Tbilisi Cup 2014, dispunând cu 41-7 de Spania, tot în ultima zi gazdele trecând cu 34-10 de Italia (Emerging).

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Rugby: