România egalează Georgia după pauză dar capotează în ultima pătrime a debutului în 2020 la Tbilisi: 41-13 (8-6)

Cu un nou selecționer, englezul Andy Robinson, aflat la debut pe banca tehnică a României, și cu majoritatea titularilor de la Timișoara Saracens și CSA Steaua, șase respectiv cinci, ”Stejarii” au demarat sâmbătă după-amiază campania în Rugby Europe Championship 2020 prin de departe cel mai dificil meci din seria celor 5 programate până la mijlocul lunii martie, în deplasare în Georgia, în fața căreia au revenit de două ori, mai întâi preluând conducerea la limită în partea întâi, apoi egalând prin unicul lor eseu, 13-13 în partea secundă. În continuarea căreia gruzinii participanți în toamna trecută la turneul final mondial și-au etalat forța pachetului de înaintare, detașându-se clar în ultima pătrime a încleștării: 41-13 (8-6).  

Cu un scor relativ similar se înclina Georgia la începutul toamnei lui 2019 la debutul în turneul final nipon, IRB Rugby World Cup, 43-14 pentru galezi pe 23 septembrie, gruzinii reabilitându-se apoi cu 33-7 în dauna celor din Uruguay, ceea ce avea să rămână și unica victorie a reprezentanților forului de la Tbilisi în Țara Soarelui Răsare. Ulterior, alte eșecuri, 10-45 cu Fiji și 8-27 cu Australia pe 11 octombrie, ”Lelos” încheind grupa cvintet pe locul 4 și penultimii, într-un triunghi de echipe cu câte un singur succes în 4 apariții.

Chiar și așa, Georgia deținea prima șansă la debutul acasă în 2020 în noua ediție a Rugby Europe Championship, după ce o câștiga pe cea precedentă, șansă fructificată prin desprinderea din a doua jumătate a părții secunde, când a marcat 4 eseuri, două dintre acestea din moluri de margine și două de către centrul lui Yenisey Krasnoyarsk, Kacharava, toate transformate: 41-13. 

Gazdele deschideau scorul toto printr-un eseu, realizat în minutul 6 de mijlocașul la deschidere Tedo Abzhandadze, Florin Vlaicu răsturnând scorul din lovituri de pedeapsă, 5-6. Același marcator pentru gruzini și de la punct fix, preluând din nou conducerea înaintea pauzei: 8-6.

Câte un eseu de fiecare parte în prima jumătate a părții secunde, aripa Modebadze respectiv același Florin Vlaicu după numai 4 minute, servit cu piciorul de Fercu, Vlaicu și transformând, 13 puncte în contul ”Stejarilor” dar și al său, nu însă și mai multe, bară de la 45 de metri, dintr-o penalitate, la scorul de 13-13. Urma desprinderea…

Iar pentru România o nouă deplasare, sâmbătă în Portugalia, după care primirea Spaniei la Botoșani pe 22 februarie, ieșirea la Krasnodar pe 7 martie, cu Rusia, învinsă pe linie în grupă la turneul final World Cup, și căderea de cortină de la Botoșani, cu Belgia, pe 14 martie. Săptămâna viitoare, și Spania – Georgia, tot în etapa a doua.

În runda inaugurală s-au mai consemnat rezultatele Portugalia – Belgia 23-17 și Rusia – Spania 12-31. Iar în Turneul celor 6 Națiuni, duminică, Franța – Anglia 24-17. Sâmbătă, în etapa I, Irlanda – Scoția 19-12 și Țara Galilor – Italia 42-0.

România a început deplasarea cu nu mai puțin de 6 titulari de la Timișoara Saracens, dintre cei 13 convocați din efectivul bănățenilor, din partea cărora a mai fost inclus în staff-ul tehnic al ”Stejarilor” și antrenorul Sosene Anesi, steliștii contribuind cu 5 componenți, băimărenii cu doi iar CS Dinamo și Zebre cu câte unul: 1. Costantin Pristăvița (Știința Baia Mare), 2. Eugen Căpățînă (Timișoara Saracens), 3. Alexandru Țăruș (Zebre); 4. Ionuț Mureșan (Timișoara Saracens), 5. Johan Van Heerden (Dinamo București); 6. Dorin Lazăr (Timișoara Saracens), 7. Dragoș Ser (Steaua București), 8. Cristi Chirică (Știința Baia Mare) / 9. Florin Surugiu (Steaua București), 10. Daniel Plai (Steaua București); 11. Ionuț Dumitru (Steaua București), 12. Florin Vlaicu (Steaua București), 13. Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), 14. Marius Simionescu (Timișoara Saracens); 15. Ionel Melinte (Timișoara Saracens). Rezerve la start: 16.Ovidiu Cojocaru (Știința Baia Mare), 17. Iulian Hartig (Știința Baia Mare), 18. Adrian Motoc (Agen), 19. Adrian Ion (Tomițanii Constanța), 20. Tudor Boldor (Steaua București), 21. Tudorel Bratu (Dinamo Bucuresti), 22. Robert Neagu (Steaua București).

Datele tehnice din Superliga de rugby, pe coloana dreaptă: ultimele rezultate din 2019, programul primei runde din 2020, clasamentul la zi.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: