Rugbyștii României, numai și numai eșecuri în Portugalia, la U18 și U19: 4 din 4, 10-13 cu Belgia

Reprezentativa sub 19 ani a României a pierdut și cel de-al doilea meci disputat în Campionatul European de 8 echipe U19 din Portugalia, grupa a doua valorică, urmând astfel a evolua pentru evitarea ”lingurii de lemn”, în partida pentru pozițiile 7-8.

După ce au pierdut în weekend în fața spaniolilor, cu 24-13, ”Stejăreii” au cedat astăzi și Belgiei, cu 13-10, suferind a doua înfrângere la Jamor în ultimele 4 zile. România U19, avându-l în staff-ul tehnic și pe Cosmin Cioriciu, de la cârma ”pepinierei” lui RCM UVT Timișoara, se va înfrunta în meciul pentru obținerea locului 7 cu Polonia, întrecută tot astăzi de olandezi, cu 18-17.

Stelian Ureche a egalat în prima parte pentru juniorii români, dintr-o lovitură de pedeapsă, dar belgienii au repreluat apoi conducerea, prin eseul lui Renauld, transformat. România U18 a egalat și la reluare, prin eseul lui Sabin Strătilă, transformat și acesta, dar Boufaied a adus oponenților punctele decisive, 13-10, din lovitură de pedeapsă.

De notat că Belgia se situează pe locul 30 în ierarhia IRB a rugby-ului mondial, cu 53,90 puncte și o poziție în urma Moldovei, pe când România este a 16-a, cu 68,42p, a doua dintre națiunile având selecționate reprezentative la turneele continentale sub 19 și sub 18 ani disputate în aceste zile în Portugalia.

Portugalia – Spania și Georgia – Rusia sunt semifinalele Europeanului U19 de pe tărâm lusitan, pe când ”Stejăreii” vor evolua împotriva Poloniei sâmbătă, la ora ultimelor acte, pentru titlul eșalonului secund valoric continental.

Și România U18 a cedat tot de două ori în Turneul de Calificare pe care l-a încheiat ieri ultima la Jamor.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 13

 


Ultimele articole din categoria Rugby: