Saracens intră la mustață în semifinale: în deplasare la prima clasată, Saints

Saracens Londra și-a asigurat cu 10 eseuri și un triumf la scor în deplasare revenirea pe locul 4 în AVIVA Premiership și implicit calificarea în semifinalele eliminatorii ale primei ligi de Rugby Union din Albion, programate sâmbăta viitoare.

Saracens_FC_logo.svg

Pornind a 22-a și ultima rundă a sezonului regular de pe locul 5, primul în afara ”careului de ași” cu drept de calificare în penultimul act, roș-negrii s-au impus cu 68-17 în fief-ul ultimei clasate fără vreo victorie stagională, London Welsh, grație și reușitei a trei eseuri în răstimp de 5 minute din partea lui Chris Ashton, care avea de fapt să semneze 4 asemenea performanțe.

Finalistă în 2014 atât în AVIVA Premiership cât și în Heineken Cup, Saracens avea nevoie de o victorie cu punct bonus pe Kassam Stadium, ceea ce a și reușit în fața a 3.633 de spectatori, sărind astfel la potou în clasament, la egalitate de puncte, peste Exeter Chiefs, care s-a impus ceva mai puțin concludent acasă, cu 44-16 cu Sale Sharks.

Încheind însă pe 4, Saracens se vede obligată să joace manșa unică a semifinalelor în deplasare la câștigătoarea sezonului regular, Northampton Saints, care s-a înclinat sâmbătă cu 22-14 pe terenul lui Leicester Tigers, care și-a păstrat astfel poziția a treia dar va aborda penultimul act tot pe un teren advers, mai exact la Bath, cu secund clasata Bath Rugby, autoare a unui succes cu 50 de puncte în cont, acasă cu Gloucester.

Așadar o ultimă rundă din retur cu puncte multe, în care Cătălin Fercu n-a fost implicat, nici între rezervele londonezilor, care conduceau sâmbătă la pauză cu 26-17.

Apropo de puncte, Saracens este semifinalista cu cele mai multe adunate în 22 de etape, 664, iar la capitolul eseuri n-a marcat mai multe decât Northampton, Bath, Exeter și Wasps.

Pentru conformitate înaintea semifinalei Saints – Saracens, de sâmbătă 23 mai, programată la ora 16 a României pe Franklin’s Gardens, ierarhia la vârf în AVIVA Premiership la finele returului este: 1. Northampton Saints 76 puncte, 2. Bath Rugby 75p, 3. Leicester Tigers 68p, 4. Saracens 68p / 5. Exeter Chiefs 68p.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: