GALERIE FOTO. Spectacol inedit pe arena „Ştiinţa”, reuşită acţiune caritabilă sub stindardul „Împreună pentru Timişoara”: ASU Politehnica şi RCM UVT Timişoara îngemănează fotbalul cu rugby-ul

În spiritul apropiatelor Sărbători de Crăciun, două îndrăgite grupări din oraş şi-au dat în această după-amiază mâna pentru a susţine o cauză nobilă, şi anume strângerea de fonduri pentru construirea unei grădiniţe dedicată copiilor ce suferă de tulburări din spectrul autismului, sindromului Down sau a altor dificultăţi de adaptare, iar iniţiativa fotbaliştilor de la ASU Politehnica şi a rugbyştilor campioni de la RCM UVT Timişoara a fost plină de inedit, echipele jucând pe rând cu mingea, cu balonul oval şi football tag.

* clic pe imagini pentru mărirea pozei

Desigur, rezultatele miniconfruntărilor au contat cel mai puţin, buna dispoziţie şi aerul vacanţei luând cu această ocazie prim-planul, şi s-a jucat într-adevăr cu zâmbetul pe buze, aproape ca-n curtea şcolii, dar şi cu inima deschisă la demersul în favoarea „Centrului de copii şi zâne” cu ai săi micuţi beneficiari.

A rezultat o după-amiază mai mult decât reuşită, cu fotbalul şi rugby-ul punând laolaltă umărul într-un gest frumos, şi nici măcar frigul tot mai pătrunzător din ultima treime a ineditului meci n-a răcit spiritul cald al iniţiativei de suflet. S-a şi râs bine la schimbul de tricouri între „reprize”, când a devenit cât se poate de clar ce înseamnă să ai gabarit de rugbyst campion naţional, în comparaţie cu un jucător de fotbal, iar tricourile alb-violet mai că au pleznit mulându-se pe bustul masivilor practicanţi ai sportului cu balonul oval.

Meciul în sine, iniţiat în cadrul tradiţionalului demers al celor de la AST Druckeria, „Acţiunea de Crăciun”, a constat în trei reprize a câte 25 de minute fiecare, între dubla campioană en-titre a României la rugby, RCM UVT Timişoara, şi liderul din liga a IV-a, Divizia D Timiş la fotbal, ASU Politehnica Timişoara, cei peste 250 de spectatori rămânând încântaţi de evoluţiile celor două formaţii şi aplaudând la scenă deschisă reuşitele acestora.

Dacă în prima repriză, cea dedicată rugby-ului, a fost 3-2 la eseuri pentru campionii României, în repriza secundă, la fotbal, s-a încheiat 2-2, iar ultima treime a fost şi cea mai spectaculoasă, întrucât s-a jucat football tag, şi s-a încheiat 7-6 pentru rugbyşti.

De la ASU Politehnica au participat la spectacolul de azi Burtic, Birău, Mărăndescu, Gălan, Obrejan, Secotă, Giurasevici, Popovici, Obeşterescu, Făgeţean, Vişan, Vucea, Ilie, Feher, Brânzan, Ardelean, Opriş, Popa, Ionuţ şi Muntean, iar de la RCM UVT Timişoara, antrenată actualmente de Danie De Villiers, rugbyştii Shennan, Anesi, Fonovai, Kinikinilau, Fântânaru, Tuiatua, Bradu, Fercu, Sola, Dumitru, Van Wyk, Shamkharadze, Moala, Mariş, Umaga, Militaru, Tănase, Nabalei, Radu, Almăjan, Taupaki şi Ekita.

Paul Codrea, antrenor al alb-violeţilor, s-a bucurat să ne spună că „a fost un eveniment foarte reuşit! Mă bucur că s-a reuşit strângerea de bani în această acţiune caritabilă. M-a impresionat campioana noastră, sunt nişte băieţi extraordinari, au demonstrat unde le este locul. Doresc să-i felicit şi pe jucătorii mei pentru evoluţia în cele 3 reprize. Am văzut că au înclinaţii şi pentru alte sporturi, nu doar fotbal. Repriza a III-a a fost totală! Doresc pe această cale să urez Sărbători Fericite tuturor sportivilor şi la toţi românii!”

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: