Superliga doar șchioapă și nicidecum super: după Cluj, nici Iași nu se prezintă. Timișoara Saracens intră fără joc în semifinala la Steaua

Timișoara Saracens avea de îndeplinit sâmbătă de la ora 11 o simplă formalitate pentru a trece de barajul acasă pentru intrarea în semifinalele Superligii de rugby, dat fiind că vizitatoare era gruparea de pe locul 6, CS Politehnica Iași, însă într-o întrecere și-așa puțin competitivă prin nota sa previzibilă și monotonă, cu infime variații, mai survin capac la toate și neprezentări la joc, caz confirmat în privința clubului moldovean dinspre forul de specialitate.

După ce a șaptea și ultima clasată a pierdut vineri prin neprezentare în runda finală a returului Superligii, CSM București dispunând la ”masa verde” cu 5-0 de CS U Cluj, iată că și faza barajului play-off constând în 3 meciuri pentru desemnarea celorlalte semifinaliste ale ediției 2016-2017, prima în sistemul toamnă-primăvară, este marcată de un abandon, semnalat dinspre penultima clasată, CS Politehnica Iași, care se anunță a fi în imposibilitate de a se alinia sâmbătă de la ora 11 pe ”Dan Păltinișanu”.

Semnale în acest sens răzbăteau dinspre vestiarul ieșean încă de sâmbătă, când CS Politehnica a vizitat arena timișoreană în etapa finală a sezonului regulat cu un efectiv incluzând numai 5 rezerve, așadar restrâns numeric, fără a putea înscrie tot necesarul de rugbiști pe foaia de joc, iar urmările sunt chiar mai drastice în cazul celui de-al șaselea club din elita Ovaliei carpatine.

Care, la modul cum se prezintă într-adevăr și realist situația, este doar șchioapă și nicidecum super. Ci doar o ligă restrânsă numeric, îndoielnică în plan valoric și puțin competitivă, sprijinită pe un eșafodaj structural al rugby-ului ”mic” de la ”firul de iarbă” ce mai că stă să cadă, sugestiv fiind faptul că din totalul celor 3 formații la nivel național de la cea mai mare grupă de vârstă a piramidei juvenile, U20, doar două au reprezentare și în pompos denumita Superligă a seniorilor.

Imposibilitatea ocupantei locului 6 de a se alinia la startul meciului eliminatoriu din weekend a fost confirmată în această seară de o înștiințare remisă de clubul campion național la zi: ”În urma unui mesaj parvenit astăzi din partea FRR, vă anunțăm că partida din barajul pentru calificarea în semifinalele SuperLigii CEC Bank, programată sâmbătă, 13 mai, dintre Timișoara Saracens SCM UVT și Politehnica Iași nu se va mai disputa. Echipa din Moldova având în lot probleme de ordin medical nu va putea susține acest joc. Timișoara Saracens câștigă astfel cu 5-0 conform prevederilor R.O.A.R și se califică în semifinalele Superligii”.

Un dezechilibrat duel etichetat cu un uriaș și neîndoielnic semn ”1” în dreptul gazdei favorite are de-acum pecetea anulat. Așa cum și Superliga pare mult mai mult șchioapă decât super.

Semifinala CSA Steaua – Timișoara Saracens, de la finalul săptămânii viitoare, va decide una dintre finalistele Campionatului Național FRR al elitei pe sezonul 2016-2017, titlu ce va fi pus la bătaie în unică manșă în ultimul weekend al lunii mai.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = doi

 


Ultimele articole din categoria Rugby: