Timișoara Saracens, 11 eseuri cu 10 marcatori în revanșa din Cupa României cu clujenii. Al zecelea joc pe ”Dan Păltinișanu” după ”ultimul joc pe Dan Păltinișanu”

Unele evenimente sunt mai înălțătoare decât altele. De exemplu, nu tot românul a auzit de finala de astăzi a turneului final al Campionatului Mondial de rugby, Africa de Sud – Anglia 32-12 (12-6), ci mai degrabă iubitorii sportului cu balonul oval, dar cu certitudine mai multora tocmai le-a trecut pe la urechi ce mai infrastructură sportivă i s-a promis Timișoarei în plină campanie electorală, cu o săptămână și ceva înaintea alegerilor prezidențiale. Nu zice mai nimeni că noile construcții, stadionul și sala, ar fi fost de fapt necesare capitalei Banatului încă de-acum măcar vreo două decenii, funcționale și date în folosință, constatarea din această friguroasă primă sâmbătă de noiembrie cu vânt tăios ținând de găzduirea de către vechiul ”1 Mai”, arena ”Dan Păltinișanu”, și a celui de-al zecelea meci oficial după cel decretat în primăvară ca fiind ultimul înaintea demolării. Rugby de Cupa României cu tribune goale și un galop de sănătate al favoriților: Timișoara Saracens – CS Universitatea Cluj 67-7 (31-0). 

Așa încât va mai curge multă apă pe Bega până când asemenea partide se vor desfășura pe noi arene sportive ale capitalei culturale europene din țara promisiunilor neonorate. Momentan, s-a ajuns la ”borna 10”, zece întâlniri găzduite de vechea arenă ”Dan Păltinișanu” după cea pe marginea căreia se trâmbița acum aproape o jumătate de an că va fi și ultima înaintea demolării stadionului. Încă în picioare, martor ca și mut, în absența spectatorilor într-o după-amiază autentică de toamnă târzie, la o revanșă cu vârf și îndesat a favoritei în dauna alb-negrilor care o depășeau surprinzător recent sub Feleac în campionatul Superligii.

S-a jucat tot pe puncte, în Grupa A din Cupa României, și s-a consemnat al doilea cel mai detașat scor dintre cele opt ale seriei patrulater, recordul fiind stabilit tot de bănățeni, 75-6 acasă cu ACS Tomițanii Constanța, pe 24 august, în turul întrecerii. A demarat returul iar Timișoara Saracens s-a antrenat pentru primirea sâmbăta viitoare a băimărenilor în încleștarea decisivă cu vedere spre finală prin a se revanșa la pas în fața clujenilor, întrecuți altfel clar de cei din Ronaț pe ambele fronturi în acest sezon, cu 54-18 tot aici în campionat și cu 3-40 în tur în Cupa României, în deplasare.

Era de așteptat ca elevii lui Sosene Anesi să pună lucrurile la punct, iar gazdele s-au desprins fără replică încă din prima parte a întâlnirii de la ora 15, prin 5 eseuri, scor la pauză 31-0. Cu orgoliul rănit după recenta înfrângere de la Cluj, timișorenii aproape că și-au dublat avantajul după pauză, apropiindu-se de scorurile record ale ediției în curs în campionatul Superligii, ambele, administrate constănțenilor, cu 80-19 de steliști și cu 69-7 de bănățeni.

S-a încheiat 67-7 la capătul unei meci fără istoric, cu 11 eseuri din partea a 10 rugbiști ai învingătorilor, dintre care 6 transformate de Melinte, ardelenii având foarte palida consolare a eseului transformat din partea a doua. Le-au semnat pentru gazde Simionescu, Căpățână, Pungea, Popa, Melinte, Strătilă, Lungu, Morrison – două, Zaharia și Popârlan, respectiv Bârlădeanu pentru învinși.

Băimărenii au câștigat miercuri în această a patra rundă din Grupa A în Cupa României, 19-52 la Constanța, prin marcarea a opt eseuri. Timișoara Saracens deține însă șefia seriei înaintea ultimelor două etape, cu 4 succese din tot atâtea apariții, urmată de maramureșeni, cu 3 triumfuri. Duelul fruntașelor este anunțat pentru sâmbăta viitoare de la ora 11 pe ”Gheorghe Rășcanu”.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: