Timișoara Saracens, 9 în XV-le ”Stejarilor” și 11 în 23 de convocați, 40-0 cu Uruguay: Shennan și Lazăr, eseuri

Reprezentativa de rugby a României a fost stopată temporar doar de vremea potrivnică din iureșul celei de-a doua apariții la World Rugby Nations Cup 2016, adjudecată la scor și la zero în dauna unei participante la Cupa Mondială 2015, Uruguay, care a fost depășită și prin 5 eseuri, printre care și cele ale lui Shennan și Lazăr, într-un joc început aseară la ora 20 și întrerupt a doua oară la scorul de 18-0, în minutul 35, continuând astăzi de la ora 15, când avantajul mai mult decât s-a dublat.

”Stejarii” au avut ca principal adversar în a doua reprezentație a competiției inter-țări de la București, care găzduiește această întrecere pentru a zecea ediție la rând, furtuna cu fulgere care a tras pe dreapta luni seară partida România – Uruguay, abordată de tricolori cu nu mai puțin decât 9 titulari de la Timișoara Saracens, trei cincimi din XV-le gazdă, Gigi Militaru, Dorin Lazăr și Adrian Apostol înlocuindu-i în formula de start față de victoria de joia trecută cu Namibia pe Constantin Pristaviță-Mardare, timișoreanul Valentin Popârlan și Ionuț Dumitru.

logo_frr_transform1-150x125

 

După ce, în primele confruntări ale celei de-a doua etape, Argentina XV trecea cu 40-30 (32-8) de Emerging Italy iar Namibia de Spania, cu 34-32 (8-16), România a stabilit scorul rundei, dar în zile diferite, aseară desprinzându-se prin eseurile lui Otar Turashvili, din minutul 7, transformat de Vlaicu, și Stephen Ross Shennan, în minutul 22, transformat de același Vlaicu, care mai fructifica între timp și o lovitură de pedeapsă. Așadar 18-0 până la lăsarea restului partidei pentru a doua zi, cu mențiunea că noul punctaj pentru reușita unui eseu a crescut la 6 iar lovitura de pedeapsă echivalează cu două puncte.

Jocul era întrerupt inițial în minutul 28, și reluat după domolirea furtunii, în urma unei reîncălziri a ”motoarelor”, dar până la urmă a fost stopat în minutul 35, la 18-0, programat a fi reluat astăzi de la ora 15.

Când ”Stejarii” s-au dezlănțuit pe măsură, Vlaicu având primul cuvânt din lovitură de pedeapsă, 20-0 în minutul 37, scor la pauză. La care marcatorul Shennan i-a lăsat locul lui Perju, de la L’Aquila, pentru un nou debut între seniorii ”tricolori”, mai apoi românii rămânând în inferioritate numerică iar Popârlan înlocuindu-l pe Van Heerden. În efectiv complet, gazdele au galopat în ultima pătrime a partidei și prin 3 eseuri în nici un sfert de oră, semnate de timișoreanul Dorin Lazăr în minutul 61, același Turashvili în minutul 69 și Sabin Strătilă în minutul 73, când Tudorel Bratu și transforma, după ratările acelorași tentative de către Vlaicu. Iar spre final a intrat la români și al unsprezecelea rugbist din Ronaț convocat la acest meci, Andrei Rădoi, din minutul 71.

Așadar 40-0 cu sud-americanii și un duel derby al neînvinselor în primele runde, programat sâmbătă 18 iunie la căderea cortinei, de la ora 20, cu Argentina XV, după jocurile Uruguay – Spania (ora 16) și Namibia – Emerging Italy (ora 18), meci pentru locul 1 ce va fi difuzat în direct de DolceSport și rugbytv.ro.

România: 1. Gigi Militaru (Timișoara Saracens), 2. Otar Turashvili (Colomiers), 3. Alexandru Țăruș (Timișoara Saracens), 4. Johannes Van Heerden (Știința Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Tarbes), 6. Dorin Lazăr (Timișoara Saracens), 7. Viorel Lucaci (Steaua București), 8. Stelian Burcea (Timișoara Saracens), 9. Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens), 10. Jody Rose (Timișoara Saracens), 11. Adrian Apostol (Știința Baia Mare), 12. Florin Vlaicu (Calvisano), 13. Jack Umaga (Timișoara Saracens), 14. Stephen Shennan (Timișoara Saracens), 15. Cătălin Fercu (Timișoara Saracens).

Rezerve utilizate: 16. Andrei Rădoi (Timisoara Saracens), 17. Alexandru Gordaș (Steaua Bucuresti), 18. Constantin Pristaviță-Mardare (Știința Baia Mare), 19. Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), 20. Răzvan Ailenei (Știința Baia Mare), 21. Tudorel Bratu (Dinamo București), 22. Dennis Perju (L’Aquila) și 23.Sabin Strătilă (Steaua București).

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: