Timișoara Saracens, altă repetiție în galop: scorul anului, 69-7

E suficient de migălos să ții de pe margine evidența scorului, dar mai să-l și tot mărești nu din vorbe ci prin fapte, s-ar putea glumi după reușita deținătoarei la zi a tuturor trofeelor interne de a stabili scorul anului în rugby-ul autohton, la nivelul tuturor celor 3 întreceri românești. Montându-se tot mai mult în anticiparea debutului de peste exact 3 săptămâni în grupele ER Challenge Cup, Timișoara Saracens nu s-a mulțumit astăzi cu triumful la aproape 50 de puncte diferență repurtat la debutul apărării Cupei Regelui, sâmbăta trecută în București, ci s-a apropiat de plafonul mediei minutul și punctul, 69-7 pe ”Gheorghe Rășcanu” cu CS U Cluj.

Cu gândul tot mai mult la descinderea lui Edinburgh Rugby pe 15 octombrie pe ”Dan Păltinișanu”, cei din Ronaț au ținut neapărat să desăvârșească o repetiție ca la carte la ultima apariție acasă înaintea meciului internațional, presărată cu câte 5 eseuri în fiecare parte, dintre care câte 4 transformate de Calafeteanu respectiv Conache, 9 fiind autorii culcării balonului oval în terenul de țintă al ardelenilor, dintre care unul, Pretorius, în două rânduri.

Acest 69-7 readuce aminte de primii ani ai acestui deceniu în campionatul Superligii sau Cupa României, când scoruri chiar și mai categorice ori fie și depășind borna sutei în întrecerea K.O. veneau pe fondul unui major decalaj valoric între cele mai redutabile grupări din Ovalia carpatină și trupe de pluton, însă, pe fondul aprecierilor că diferențele s-ar mai fi comprimat în ultima vreme, deținătorii trofeelor interne au mărit parcă și mai mult cadența, în special în ton cu necesitățile răzbătând prin prisma jocurilor din cupele europene și ca o bună pregătire înaintea celor câte 3 examene acasă respectiv în deplasare din Challenge Cup.

De fapt, numai zece minute au rezistat astăzi alb-negrii fără a încasa puncte în Ronaț, după care tăvălugul deținătoarei Cupei Regelui s-a declanșat și în primul meci acasă din noua ediție a întrecerii inițial tot în sistem campionat iar apoi eliminatorii, internaționalii Calafeteanu și Burcea înscriind primele două eseuri, ambele transformate, iar apoi același Valentin Calafeteanu fructificând și o lovitură de pedeapsă: 17-0.

Pentru a-și ține cât mai bine în priză anumite piese cheie și pentru a mai exersa în plus într-un joc oficial schemele în pregătirea primei dispute cu scoțienii, Grainger Heikell n-a alterat foarte mult garnitura de la un meci la altul, schimbând o treime din efectivul de start de la București și începând meciul de la ora 11 cu Militaru, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Morrison, Ianuș, Burcea, Calafeteanu, Calle Rivas, Shennan, Umaga, Sefanaia, Zaharia și Conache, după care pe parcurs au mai jucat și Sabau, Taupaki, Halalilo, Mureșan, Gorcioaia, Pretorius și Simionescu. Inevitabil, marcatorii de eseuri s-au regăsit și dintre mai multe rezerve la start dar în general din rândul liniilor dinapoi.

Vlăduț Zaharia a finalizat și el o acțiune în terenul de țintă clujean, fără a fi transformată, după care, până la pauză, l-au mai imitat și Jack Umaga respectiv Brian Sefanaia, 36-0 după 40 de minute.

La reluare, gazdele au adăugat aproape tot atâtea puncte, mai puțin din lovitură de pedeapsă, Marian Sabău deschizând contul în partea a doua înainte ca ardelenii să semneze eseul de onoare, 43-7. Le fusese aruncată mânușa, cumva pentru ca și prim-divizonarele din partea a doua a ierarhiei să se regrupeze în încercarea de a ține cât de cât pasul cu noile limite împinse în sus de timișoreni, debordanți și în continuare, prin eseurile aceluiași Pretorius, dar și al lui Gorcioaia respectiv Calle Rivas, cu Conache autor ale transformărilor.

69-7 fără istoric și fără comentarii, înaintea ultimei repetiții precedând disputa internațională, și anume deplasarea de săptămâna viitoare la CSM Știința Baia Mare, învinsă a bănățenilor în finala ediției inaugurale a Cupei Regelui.

Campioni ai României în 2012, 2013 și 2015 dar și câștigători ai Cupei României în 2011, 2014, 2015, 2016, respectiv ai Cupei Regelui tot anul trecut, ”Leii” din Ronaț exersează după manual în a treia întrecere internă, cu foarte puține puncte primite, 3 la Dinamo și șapte astăzi, după ce încheiau turul Superligii cu suficient de multe încasate la Iași, 24, rămânând de văzut dacă diferența între rigorile autohtone și cele impuse de trupe franco-insulare e ca și de nedepășit.

În restul rundei a II-a în Cupa Regelui, Steaua – Dinamo 27-13 (10-3) și 3-1 la eseuri iar CSM Poli Iași – Olimpia CSM 34-21 și 4-2 eseuri. Rezultatele, programul etapei a III-a și clasamentul, pe coloana dreaptă.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: