Timișoara Saracens, ca din tun la startul fiecărei părți din reeditarea în tur a finalei Superligii și învingătoare a ”Zimbrilor”: 32-26

Cele mai multe finale cu trofeul pe masă ale campionatului Superligii naționale, cinci din șapte, au fost jucate din toamna lui 2012 încoace de timișoreni și maramureșeni, iar de fiecare dată s-au impus bănățenii, chiar și la Baia Mare, dar aspirantele la onoruri mai dau piept și în sezonul regular, tur-retur, campioana țării repetând astăzi istoria din septembrie 2017, prin a valorifica avantajul terenului propriu în dauna ”Zimbrilor” de la CSM Știința, de astă dată pe ”Gheorghe Rășcanu” din Ronaț, în etapa a II-a, după duelul de anul trecut de pe ”Dan Păltinișanu”.

Prima rundă, cu meciuri dezechilibrate, adjudecate la scor de finalistele ultimelor 3 ediții, campioana prin a marca 51 de puncte iar maramureșenii 52, a fost mai degrabă de încălzire, întâiul duel major al noii ediții de campionat disputându-se astăzi de la 11 în Ronaț, unde Timișoara Saracens a învins-o cu 32-26 (21-19) pe CSM Știința Baia Mare grație unui foarte bun start de partidă, în care, în în primele 15 minute, negru-roșii au înscris 3 eseuri, prin Mike Stewart, Cătălin Fercu și Vlăduț Zaharia, toate transformate de Luke Samoa.

Campionii au aplicat așadar cu succes rețeta startului în forță, debordant, prin care-și asigurau din prima jumătate a părții întâi punctul bonus ofensiv în meciul rundei inaugurale de sâmbăta trecută, tot în Ronaț, cu nou-promovații buzoieni, iar gustul dulce al desprinderii le-a prins cu atât mai bine împotriva băimărenilor.

Timișoara Saracens a apelat aproape la aceeași garnitură precum în etapa de debut, identică în liniile dinapoi și la mijloc, și cu unele modificări pe înaintare, Rădoi în locul lui Sabău în linia I iar Mureșan și Drenceanu în linia a II-a, pe când Iftimiciuc a început pe bancă, fără ca Whitehurst să mai figureze în planuri.

Iar startul partidei a fost de vis pentru bănățeni, dezechilibrat prin prisma raportului real de forțe între garniturile îndrumate de tehnicieni din emisfera sudică: 21-0. Oaspeții aveau să se apropie însă amenințător și până la doar două puncte înaintea intrării la vestiare, partea secundă decurgând apoi la fel, mai întâi printr-o nouă desprindere a XV-lui timișorenilor, 8-0 și 29-19, și o altă revenire a ”Zimbrilor” până la numai 3 puncte, ultimul cuvânt aparținându-i însă lui Jody Rose, printr-un procedeu mult gustat, dropgolul: 32-26.

Așadar din nou multe reușite de ambele părți dar și un nou triumf cu punct bonus ofensiv în contul timișorenilor grație eseului înscris după pauză de Horațiu Pungea, într-un derby pe măsura așteptărilor pentru acest moment al sezonului, ca primă deplasare a maramureșenilor sub îndrumarea argentinianului Canale.

Care au revenit de fiecare dată în meci dar nu și îndeajuns și până la capăt, în prima parte, după eliminarea temporară a lui Vlăduț Zaharia pentru înainte, Tala, Apostol și Alexe marcând tot 3 eseuri iar Taniela Maravunawasawasa transformând, mai puțin cea de-a doua execuție, iar în partea secundă același Alexe culcând balonul oval în terenul de țintă și tot Taniela transformând.

Sosene Anesi și Ulises Gamboa au abordat etapa secundă de campionat cu (15) Samoa; Zaharia, Popa, Manumua, Fercu; Rose – cpt., Conache / (1-8) Halalilo, Rădoi, Pungea; Mureșan, Drenceanu; Morrison, Rus; Stewart, rezerve la start fiind Marian Căpătână, Gigi Militaru, Mesake Doge, Marius Iftimiciuc, George Ionuț Țăruș, Gabriel Vasile Rupanu, Stephen Ross Shennan și Mădălin Vlad Lemnaru.

CSM Știința Baia Mare: 15.Ionuț Botezatu, 14.Adrian Marian Apostol, 13.Sione Fakaosilea, 12.Ionuț Balaban, 11.Jone Marawa Nasalo, 10.Taniela Rawaqua Maravunawasawasa-cpt, 9.Bidzina Shamkaradze / 1.Silviu Sebastian Suciu, 2.Mădălin Adrian Țala, 3.Waisea Nailago, 4.Marius Dănilă, 5.Dumani Siphosethu Mtya, 6.Feofaaki Holoia, 7.Alexandru Alexe, 8.Sean Brian Morrell. Rezerve: 16. Ovidiu Cojocaru, 17. Domițian Mureșan, 18.Nika Pataraya, 19.Mihai Dico, 20.Alexandru Țiglă, 21.Alexandru Bucur, 22.Mihai Lămboiu, 23.Andrei Iurea. Antrenor: Mario Alejandro Canale.

Rezultatele etapei a II-a în Superliga, cu victorii ale buzoienilor, Stelei și CSM București, clasamentul și programul rundei a III-a, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: