Timișoara Saracens câștigă cu punct bonus ofensiv în capitală. Simionescu, printre autorii de eseuri în 24-3 la Dinamo București U20

Foarte mult au avut de așteptat tinerii rugbiști ai Timișoarei dar în cele din urmă au completat astăzi turul constând în două etape al Campionatului Național FRR la categoria sub 20 de ani, disputând cea de-a doua partidă ce conta pentru prima jumătate a întrecerii, o restanță din toamnă, programată la București. Iar elevii lui Marian Marin au câștigat cu punct bonus ofensiv, având două victorii din tot atâtea apariții.

Sporttim se referea în acest început de an la neprielnica prezență a doar 3 cluburi la nivel național în campionatul pe țară al celei mai mari grupe juvenile de vârstă, U20, iar astăzi punctează pe marginea acestei competiții triunghiular prin a nota rezultatul înregistrat de timișoreni la București, victorios pe terenul lui Dinamo U20, scor 3-24 (3-12), adăugându-se succesului acasă din toamnă cu Tomițanii Constanța.

Dinamoviștii au deschis scorul în jocul de marți dimineață printr-o lovitură de pedeapsă dar timișorenii cu mai mulți titulari proaspăt reveniți de la Campionatul European U20, în care ”Stejăreii” au încheiat pe locul 4 în calitate de gazde ale turneului de 8 în grupa secund valorică de pe continent, au răsturnat rezultatul prin nu mai puțin de 4 eseuri, câte două în fiecare parte respectiv două transformate.

Claudiu Pelin, din pachetul de înaintare, a semnat primele puncte ale oaspeților după o reușită a grămezii iar Sebastian Brănișcan a izbutit al doilea eseu al câștigătorilor, transformat de Ovidiu Șarpe.

Alte 12 puncte timișorene și la reluare, prin eseurile lui Dragoș Damian și Marius Simionescu, și ei precum Brănișcan din liniile dinapoi, unul fiind transformat de Alexandru Istoc.

Marin a aliniat la start XV-le Alin Davidoaia, Claudiu Pelin, Alin Haidău – cpt., Marcel Rusu, Marius Iftimiciuc, Vlad Iuga, Vlad Jurj, Vlad Neculau – pe înaintare respectiv Sebastian Ionescu, Ovidiu Șarpe, Victor Manole, Sebastian Sîrbu, Dragoș Damian, Sebastian Brănișcan și Alexandru Istoc în liniile dinapoi, fiind vorba despre mai mulți titulari trecuți recent pe la Euro U20, și anume Pelin, Haidău, Rusu, Iftimiciuc, Neculau, Brănișcan și Istoc.

Pe parcurs, Marian Marin a apelat și la ceilalți cinci rugbiști convocați în deplasare, Claudiu Mîrzac, Alexandru Palea, Ionuț Oprescu, Andrei Muntean și Marius Simionescu, dintre care Mîrzac și Simionescu au apărut și ei pentru ”Stejărei” la întrecerea continentală. Din păcate, la acest efectiv se și reduce componența aspirantei la titlul național la sub 20 de ani, dat fiind faptul că unii tineri s-au lăsat între timp de activitatea competițională. Chiar și așa, bănățenii trebuie să se descurce în meciurile din retur, la Constanța în prima decadă din mai, contra Tomițanilor, iar în iunie acasă cu Dinamo.

Dacă unul dintre antrenorii ”pepinierei” din Ronaț, Marin, a fost cu garnitura U20 pe arena dinamovistă ”Florea Dumitrache”, unde a apelat la 4 sportivi din generația 1998 iar restul din 1997, celălalt e prezent în staff-ul tehnic federal cu naționala U18 la Campionatul European juvenil, unde România a deplasat generația de 1999 și vârfuri din cea de 2000, însă fără prezențe în lot din rugby-ul de pe malurile Begăi. Momentan, elevii lui Horia Hîmpea și Cosmin Cioriciu pe grămadă respectiv Dănuț Dumbrăvă la treisferturi au câștigat detașat cu Cehia, scor 39-8, având programată diseară semifinala cu Rusia.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: