Timișoara Saracens – CSM București, sâmbătă la 12 pe ”Dan Păltinișanu”. Filipaș: ”Orice meci e special sau nici unul nu e”

Timișoara Saracens debutează sâmbătă de la ora 12 în returul Superligii pe arena ”Dan Păltinișanu” în compania celor de la CSM București, unici învingători în tur ai campioanei României, cu 16-12, în capitală, pe 12 august 2016. Revanșa difuzată în direct de Dolce Sport a fost prefațată astăzi de la ora 14 în cadrul unei conferințe de presă de vicepreședintele Dușan Filipaș și antrenorii neo-zeelandezi Grainger Heikell și Sosene Anesi.

CSM București a jucat deja două meciuri din retur în noul an 2017, ambele câștigate în capitală, în deplasarea la Dinamo cu 25-24 iar etapa trecută pe teren propriu contra ieșenilor, dispută în care foști componenți ai celor din Ronaț precum Calafeteanu sau Carpo s-au aflat în primul XV iar Sola ca rezervă.

Timișorenii se confruntă cu unele probleme de efectiv în urma succesului internațional în manșa I a barajului, în Georgia, la Rustavi, Jody Gavin Rose suferind o fractură de radius, Daniel Ianuș o comoție care îl va ține pe tușă circa 3 săptămâni, Mădălin Vlad Lemnaru o ruptură fibrilară iar jucătorul din linia I Militaru o problemă la genunchi, la meniscul extern, indisponibil pentru o perioadă de 6 săptămâni.

Bucureștenii au anunțat deja formația probabilă conform încărcării pe pagina oficială super-liga.ro, și anume Petucher, Tongia, Gorun, Sobota, Neacșu, Mitu, Ion – cpt., Carpo, Calafeteanu, Faasen, Ispir, Kinikinilau, Maliepo, Mattoccia, Lama, cu rezerve la start Suluashvili, Tudor, Popa, Macoveanu, Arvinte, Dumitru, Papaiane și Niacșu, fiind astfel de notat mai multe nume de foști jucători ai timișorenilor.

Partida de sâmbătă la amiază va fi urmată pentru timișoreni de un mic tur de forță în primăvară, cu jocuri vineri 14 aprilie, la București, cu CSA Steaua, sâmbătă 22 aprilie de la ora 14 pe ”Dan Păltinișanu”, în returul la barajul pentru European Rugby Challenge Cup cu Krasny Yar Krasnoyarsk, marți 25 aprilie, acasă cu CS U Cluj, sâmbătă 29 aprilie la București, cu Dinamo, apoi pe 3 mai la Baia Mare, în restanța dintr-o miercuri în Superliga, cu CSM Știința, iar în 7 mai acasă cu CSM Poli Iași.

Ulterior, potențiale jocuri cu atât mai importante, pe 13 mai la Edinburgh, în cazul în care timișorenii își vor obține biletele pentru faza grupelor din Challenge Cup 2017-2018, în 20 mai în semifinala Superligii, cu finala programată pe 27 mai.

CSM București câștiga weekend-ul trecut cu 41-28 (17-7) acasă cu CS Politehnica Iași, cu 6 eseuri la patru.

Din partea timișorenilor, vicepreședintele Filipaș se referea inițial la victoria cu 17-12 de sâmbătă, din Georgia, explicând că ”după acest prim meci tur am luat o opțiune serioasă pentru calificare, după ce am făcut un meci foarte bun în Georgia, chiar dacă unul cu greșeli. N-a fost perfect dar dat fiind faptul că a fost primul după o pauză de două luni și jumătate de pauză, suntem mulțumiți de rezultatul final, iar din acest moment suntem favoriți la calificare. Va fi foarte importantă pregătirea mai mult mentală pentru retur și sunt convins că dacă vor fi pregătiți mental, nu putem rata calificarea”.

În privința noilor achiziții care și-au făcut cu această ocazie debutul, ”numerele 6, 8 și 9 – toți trei au confirmat, iar pe lângă cei 3 probabil că îl vom vedea și pe cel de-al patrulea sâmbătă, care poate juca pe post de zece și centru. Să vedem pe ce poziție îl vom folosi dar vom avea acum un prim feedback în privința lor după aceste două etape. Trei dintre cei 6 au confirmat deja, doi chiar înscriind eseuri”.

Filipaș a mai spus că ”suntem în fața începerii returului, îl așteptăm cu nerăbdare. Așteptăm reîntâlnirea cu rugby-ul pe Dan Păltinișanu! CSM e singura echipă în fața căreia am avut înfrângeri în sezonul trecut, în Cupa Regelui și Superliga, și e o echipă incomodă aș spune. Dar avem obiectiv victoria, una chiar categorică, cu punct bonus ofensiv, chiar dacă lipsesc jucătorii accidentați la Tbilisi. Însă suntem o familie, o echipă de rugby, și sunt convins că băieții vor aduce victoria cu punct bonus!”

Nici trecerea unor jucători ai timișorenilor la CSM București, nici eșecurile în fața galben-albaștrilor nu atrag în opinia lui Filipaș conotații speciale în dreptul acestei întâlniri. ”Orice meci e special sau nici unul nu e. Este un joc de Superligă, și într-adevăr, s-a creat o impresie datorită înfrângerilor pe care le-am avut și prin prisma jucătorilor care au plecat. S-a creat un interes dar nu l-aș numi un meci special. Finala de la Edinburgh sau cea din Superliga sunt speciale”.

Tot sâmbătă, de la ora 11, etapa a X-a este inaugurată de jocul CS Politehnica Iași – CSA Steaua, Dinamo – U Cluj fiind programat duminică 9 aprilie de la ora 14. Ultimele rezultate, clasamentul la zi și programul, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: