Timișoara Saracens, de departe rezervor numărul 1 al ”Stejarilor” și la debutul în World Rugby Nations Cup 2016

Dat fiind câștigarea în serie a ultimelor 5 trofee puse în joc pe plan intern în rugby-ul autohton, titularizarea și de această dată a unui însemnat număr de jucători de la multipla campioană națională Timișoara Saracens, și totodată câștigătoare a ultimelor 3 ediții ale Cupei României, din noiembrie 2014 încoace, nu mai are darul de a surprinde. Astfel, cu tot cu Alexandru Țăruș, aflat în pragul trecerii pentru restul anului la Beziers, ”Stejarii” vor conta pe 8 sportivi din Ronaț în XV-le anunțat la debutul de joi 9 iunie în World Rugby Nations Cup.

© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

 

Reprezentativa de seniori a României revine așadar în cadru, într-un meci cu Namibia, după încheierea cu un eșec la Tbilisi, pe terenul Georgiei, a Cupei Europene a Națiunilor, iar în primul XV al ”Stejarilor” pentru debutul la ediția din 2016 a World Rugby Nations Cup se anunță opt jucători ai campioanei din Superliga, recentă câștigătoare pe 21 mai a Cupei României, Timișoara Saracens, și anume căpitanul Sandu Stelian Burcea și Valentin Popârlan – ambii în pachetul de înaintare, respectiv mijlocașii Valentin Calafeteanu și Jody Rose precum și debutantul Jack Umaga, Stephen Shennan și Cătălin Fercu – tripletă din liniile dinapoi, plus Alexandru Țăruș, jucător pe înaintare din linia I care urmează să evolueze de luna viitoare în Franța, la Beziers.

Așadar și un debutant titularizat de la timișoreni, conform opțiunii staff-ului tehnic format din Lynn Howells, Rob Moffat și Marius Tincu, și anume Jack Umaga, ceea ce amplifică numărul sportivilor naturalizați de ”Stejari”, în ceea ce se dovedește a fi o tendință neabătută, alți 5 debutanți începând ca rezerve, și anume Gigi Militaru – tot de la cei din Ronaț, Andrei Iurea, Răzvan Ailenei, Ionuț Balaban și Nicolas Onuțu. Totodată, între rezerve, și un al zecelea component din Ronaț, rutinatul Andrei Rădoi.

La această a X-a ediție World Rugby Nations Cup găzduită la București, căpitan al României va fi Sandu Stelian Burcea, care a explicat pentru portalul oficial federal www.frr.ro că ”este o onoare pentru mine, cu atât mai mult cu cât este o ediție aniversară și dorim să apărăm trofeul cucerit anul trecut. Ne dorim să facem meciuri bune și jucătorii cei noi să se integreze cât mai bine în lot, să fie o soluție bună pentru campania de calificare la Cupa Mondială din 2019”.

Alți câte doi jucători titulari provin de la băimăreni respectiv Steaua, plus 3 din Hexagon respectiv unul din Italia, pe când CSM Știința și Dinamo mai au și câte două rezerve în convocator, iar cei din Ghencea una.

În prima etapa la World Rugby Nations Cup, pe 9 iunie, se vor disputa partidele Argentina XV – Spania, de la ora 16, Uruguay – Emerging Italy, de la ora 18, și România – Namibia, de la ora 20:00, meciurile urmând a fi transmise de Dolce Sport 2 și rugbytv.ro. Partidele au loc pe Stadionul “Arcul de Triumf”.

Apoi, în continuarea competiției, săptămâna viitoare, luni 13 iunie Argentina XV – Emerging Italy, de la ora 16:00, Namibia – Spania (ora 18:00) și România – Uruguay, de la ora 20:00, iar sâmbătă 18 iunie: Uruguay – Spania, de la ora 16:00, Namibia – Emerging Italy, de la ora 18:00 și România – Argentina XV, de la ora 20.

Primul XV pentru debutul cu Namibia îi are pe înaintare pe 1. Constantin Pristaviță (Știința Baia Mare), 2. Otar Turashvili (Colomiers), 3. Alexandru Țăruș (Beziers), 4. Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), 5. Marius Antonescu (Tarbes), 6. Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), 7. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 8. Stelian Burcea – cpt. (Timișoara Saracens), 9. Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens), 10. Jody Rose (Timisoara Saracens), 11. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 12. Florin Vlaicu (Calvisano), 13. Jack Umaga (Timisoara Saracens), 14. Stephen Shennan (Timisoara Saracens) și 15. Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), rezerve fiind 16. Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), 17. Alexandru Gordaș (CSA Steaua), 18. Gigi Militaru (Timișoara Saracens), 19. Andrei Iurea (Știința Baia Mare), 20. Răzvan Ailenei (Știinta Baia Mare), 21. Tudorel Bratu (CS Dinamo), 22. Ionuț Balaban (CS Dinamo) și 23. Nicolas Onuțu, de la ROC La Voulte – Valence Fédérale 1.

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: