Timișoara Saracens la Lisabona, împotriva unicei învingătoare în etapa I a unei echipe din grupa campioanei României

Întâia deplasare a rugbiștilor Timișoarei în precedenta participare în faza grupelor preliminare de calificare spre Challenge Cup, în toamna lui 2015, a fost în Spania, la Valladolid, unde cei din Ronaț s-au impus, și tot în peninsula iberică vor disputa sâmbătă după-amiază și primul meci afară din ediția în curs a aceleiași întreceri, Continental Shield, dar în capitala Portugaliei, pe terenul universitarilor campioni naționali de la CDUL.

Lusitanii le-au făcut un favor bănățenilor prin a semna singura victorie din runda inaugurală a sezonului în curs împotriva unei formații din Grupa A, serie patrulater a timișorenilor, cu mențiunea că sistemul de desfășurare al primei faze implică disputarea de către fiecare club a câte 4 partide doar cu formații din cealaltă grupă, punctele fiind însă agonisite în aceeași ierarhie cu echipele cu care nu sunt efectuate întâlniri directe. Astfel, cei din Lisabona au izbutit un triumf în Italia, 19-14 la Rugby Viadana, CDUL strângând 4 puncte și lăsând gazdele peninsulare cu unul singur în seria campionilor României.

În rest, colegele din Grupa A ale celor de pe Bega au câștigat tot cu câte 4 puncte avans acasă în etapa I, precum Timișoara Saracens cu 29-25 pe ”Dan Păltinișanu” cu cei din Padova, și anume Femi-CZ Rugby Rovigo cu 31-27 în dauna lui RC Batumi iar Heidelberger RK cu 23-19 împotriva lui Pataro Rugby Calvisano, semn al echilibrului la startul întrecerilor.

Deplasarea la Lisabona completează prima pereche de jocuri cuplate în luna octombrie în calendarul timișorenilor în Grupa A din Continental Shield, urmând ca ”dubla” din 9 și 16 decembrie, când vor fi decise ierarhiile finale în cele două serii și calificatele în semifinalele în cruciș, să fie disputată acasă cu Calvisano și la Batumi.

Momentan, o ieșire în Portugalia, antrenorul Matt Williams și căpitanul Valentin Popârlan făcând câteva referiri înaintea meciului cu CDUL Rugby de sâmbătă 21 octombrie de la ora 17 a României.

În aceeași etapă a II-a, și celelalte componente ale Grupei A vor juca în deplasare, Viadana la Calvisano și Rovigo la Petrarca în dueluri italiene, iar Heidelberg la Batumi, tot runda a doua fiind programată și în principalele competiții continentale inter-cluburi.

Astfel, în Challenge Cup, în care în toamna trecută rulau 5 meciuri și bănățenii, Gloucester – Agen 61-16 a inaugurat aseară reuniunea a doua de zece partide în faza grupelor, englezii reabilitându-se după un eșec în etapa I. Dintre cunoștințele din 2016/7 ale timișorenilor, Edinburgh Rugby s-a lansat cu un clar 37-14 la London Irish pe când Krasny Yar, care a dispus de bănățeni în barajul play-off spre grupe din primăvară, a surprins deținătoarea la zi a trofeului, 34-29 acasă cu Stade Francais.

În competiția numărul 1, European Rugby Champions Cup, campioana continentală în exercițiu Saracens a fost și mai autoritară, 57-13 la Northampton.

Revenind la jocul de pe arena universitară națională din Lisabona, campioana CDUL îi așteaptă pe timișoreni sub îndrumarea lui Jack Farrer, în calitate de head-coach, a antrenorilor Francisco și Duarte Figueiredo și cu Manuel Valerio ca team-manager al formației în întrecerile internaționale, căpitan fiind jucătorul de 27 de ani din linia a treia Joao Lino.

”Universitarii” au câștigat cu punct bonus ofensiv primele două jocuri din faza regulară a întrecerii patrulater dar și deplasarea internațională în Italia, Matt Williams remarcând din tabăra oaspeților de pe Bega că “este un meci foarte important, pe care trebuie să-l câștigăm. E foarte dificil, deoarece avem o mulțime de accidentări în liniile dinapoi, răni adânci din partida de săptămâna trecută. Niciuna nu este pe termen lung dar tot i-a împiedicat pe jucători să se antreneze. Din această cauză, am luat cu noi la Lisabona 27 de jucători și vom finaliza componența vineri după-amiază. Oponenții, Universitatea Lisabona, a reușit o excelentă victorie în deplasare în Italia. Alcătuiesc o echipă foarte îndemânatică, practicând un joc în viteză. Iar majoritatea au evoluat pentru Portugalia! Acesta va fi așadar un foarte mare test pentru noi în deplasare. Oricum, noi trebuie să-l câștigăm.”

Căpitanul Popârlan a semnalat la rândul său că “privim acest prim meci în deplasare foarte încrezători în forța și unitatea grupului nostru. Nu cred că avem vreun avantaj considerabil în fața lor. Avem două stiluri de joc total diferite dar vrem ca stilul nostru de joc să ne aducă victoria și încă puțină liniște de care avem acum nevoie. Alt obiectiv în afară de victorie nu avem ca să ajungem acolo unde ne dorim și anume în grupele EPCR. Victoriile sunt singurele ce ne satisfac! Sperăm să ne susțineți, să credeți în noi!”

Următorul meci al timișorenilor tot în deplasare va fi, dar nu săptămâna viitoare, la startul returului în sezonul regular din Superliga, rundă în care vor sta, ci la început de noiembrie, în etapa a II-a, la Baia Mare, cu vicecampioana CSM Știința.

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 21

 


Ultimele articole din categoria Rugby: