Timișoara Saracens pierde cu punct bonus defensiv deplasarea la CSM București

Întoarcerea în capitală a campioanei țării după finala pierdută a Cupei României a adus rugbiștilor din Ronaț o nouă înfrângere, astăzi de la amiază, tot în compania lui CSM București, de această dată într-o restanță din returul Superligii, gazdele revenind astfel pe primul loc dar Timișoara Saracens rămânând bine poziționată grație și punctului bonus defensiv pentru o clasare care să-i permită susținerea acasă a semifinalei eliminatorii în manșă unică. Cu un singur eseu, de penalizare, bănățenii au preluat conducerea după pauză, însă amfitrionii au câștigat și partea a doua prin a-l semna și pe cel de-al doilea: 21-16 (10-6).  

Campioana României a pierdut astăzi de la ora 12 și pentru a patra oară consecutiv în deplasări, de astă dată pe terenul bucureștean ”Olimpia”, la finele unui foarte echilibrat duel restant cu 3 eseuri și tot atâtea eliminări, ”Municipalul” de pe Dâmbovița impunându-se astfel și în returul din capitală al sezonului regular în campionatul Superligii, după ce îi întreceau pe bănățeni și în finala Cupei României, pe arena ”Florea Dumitrache”, cu 24-14, în urmă cu nici 6 săptămâni, pe 23 martie.  

Mai apoi, în ordine, timișorenii răsturnau scorul după pauză pe teren propriu contra rușilor, pierdeau strâns cu punct bonus defensiv la Baia Mare, cu 20-16, treceau mai clar acasă de steliști dar și ratau calificarea la Krasnoyarsk prin a trece în dezavantaj din minutul 68, săptămâna trecută reabilitându-se pe ”Dan Păltinișanu” contra dinamoviștilor.

După numai 5 zile de la acel succes, a venit și reeditarea finalei Cupei României, pe terenul lui CSM București, învinsă vineri pentru numai a doua oară în acest campionat, cu 31-19 la Baia Mare, precedentul insucces consemnându-se tocmai la Timișoara, la finele lui septembrie 2018, 19-16 în confruntarea din tur.

Revanșă tot pe muchie de cuțit ce a păstrat tiparele recentelor înfrângeri ale timișorenilor, în avantaj în cursul părții secunde și în Maramureș respectiv peste Urali, dar întrecuți spre finele întâlnirilor. Chiar și așa, dat fiind că elevii lui Sosene Anesi mai au două deplasări facile în retur, sâmbătă la nou-promovata ACS Tomițanii Constanța iar la sfârșitul săptămânii viitoare la Cluj, cei din Ronaț dețin și șanse consistente pentru a se clasa pe locul 2 după sezonul regular, ceea ce le-ar asigura găzduirea uneia dintre semifinale, ținând cont și de faptul că celelalte ocupante ale podiumului, bucureștenele CSM și CSA Steaua, se vor întâlni în etapa a XIV-a și ultima din sezonul regular, pe 11 mai.

Astăzi, precum în precedenta deplasare, în Siberia, Timișoara Saracens a încheiat meciul prin a presa în preajma terenului de țintă advers, în căutarea unui eseu ce ar fi adus-o în cazul transformării sale tot la un punct handicap, și pe care l-a și realizat, prin reușita lui Tătăruș, anulată însă, vizitatorii alegându-se numai cu o lovitură de pedeapsă, fructificată de Samoa. Insuficient însă, 21-16. 

Și cu ex-timișoreni în XV-le aliniat de Eugen Apjok, și anume Marian Drenceanu în linia a II-a și aripa Fonovai Tangimana, bucureștenii în avantaj n-au mai rezistat după pauză presiunii exercitate ofensiv de rugbiștii din Ronaț, care au răsturnat scorul prin unicul lor eseu, de penalizare și transformat în superioritate numerică, 10-13. Eliminărilor dictate în tabăra gazdelor i-au urmat cea în contul lui Valentin Popârlan, iar formația din capitală a fructificat apoi avantajul numeric, dar din lovituri de pedeapsă, revenirea la conducere fiind completată de eseul reușit la colț de uvertura Hinckley Vaovasa: 21-13. 

Era cea mai mare diferență înregistrată pe tabela de marcaj a restanței desfășurate astăzi în anonimat, neplăcută constatare în dreptul unui duel de pe podiumul Superligii de rugby dominat numeric la mijlocul și în liniile dinapoi ale ambelor tabere de sportivii de peste hotare, și care s-ar putea repeta și spre finele lunii, în fazele finale ale campionatului. Când timișorenii speră a conta și pe unii dintre jucătorii indisponibili astăzi.

Inițial, prima parte s-a derulat sub semnul echilibrului, fiecare echipă punctând mai întâi din lovituri de pedeapsă, prin Florin Vlaicu respectiv Luke Samoa, după care ex-timișoreanul Fonovai Tangimana a înscris de pe aripă eseul primelor 40 de minute, transformat, dar și oaspeții au replicat prin a căuta egalarea înaintea pauzei, alegându-se în schimb numai cu o lovitură la bețe a aceluiași Samoa, notă în care aveau să și încheie deplasarea: 21-16 (10-6).  

CSM București: Savin, Hartig, Gordaș; Gigauri, Drenceanu; Sobota, Ion; Ser / Faasen, Vaovasa; Onuțu, Vlaicu, Maliepo, Tangimana; Sioeli. Rezerve la start: Ciocoiu, V. Bălan, Pocriș, Iancu, Burcea, Calafeteanu, Aspeling, Iliuță.

Timișoara Saracens: Taupaki, Căpățînă, Pungea; Popârlan, Mureșan; Morrison, Tătăruș; Lazăr / Rupanu, Samoa; Moala, Manumua, Popa, Zaharia; Shennan. Rezerve la start: Rădoi, Halalilo, Boshoff, Iftimiciuc, Neculau, Rus, Sabău și Whitehurst.

Rezultatele etapei a XII-a în Superliga, clasamentul în urma disputării restanței din runda a XI-a și programul viitor, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: