Timișoara Saracens provoacă Stelei primul eșec chiar în Ghencea

Campioana la zi a Superligii a avertizat sâmbătă la amiază în București că nu va lăsa cu una cu două mâna de pe trofeu, Timișoara Saracens spulberând invincibilitatea liderului CSA Steaua la chiar penultimul hop din sezonul regular prin a prelua în premieră conducerea în restanța din etapa a 11-a în returul elitei rugbistice cu chiar ultima lovitură a partidei din Ghencea, un dropgol izbutit de Jody Gavin Rose, nici pe departe la o primă reușită de acest gen la potou. Deși conduși la pauză cu 7-0 iar ulterior chiar cu 10-0, cei din Ronaț au rămas în ecuația locului 2 înaintea unei ultime runde decisive prin disputa Steaua – CSM București în ciuda unei duble inferiorități numerice pe final pe înaintare, Stewart fiind eliminat definitiv iar Lazăr temporar.

Timișoara Saracens a triumfat ca unică variantă de conservare a șanselor de găzduire de pe locul 2 a semifinalei Superligii, stopând invincibilitatea liderului din Ghencea după ce cu o lună în urmă se impunea și în fief-ul vicecampioanei CSM Știința. Pe 6 aprilie, la Baia Mare, a fost 18-22 în favoarea campionilor, iar astăzi, pe căldura din vestul Bucureștiului, s-a încheiat 16-18 tot pentru bănățeni, care au răsturnat scorul cu o ultimă suflare în dublă inferioritate numerică, de la 16-10.

Sportivii din Ronaț erau conștienți că n-aveau decât alternativa victoriei pe gazonul liderului pentru a aștepta de la egal la egal cu CSM București o rundă finală a returului în care trupa din capitală va juca la rândul ei în Ghencea contra roșu-albaștrilor, iar vizitatorii i-au lăsat astfel pe steliști fără succes în cele două confruntări tur-retur, situații unicat pentru fruntașă în actualul sezon regular.

Încleștarea programată inițial în sâmbăta deplasării timișorene la Heidelberg a avut o primă parte aproape la fel de nefastă pentru oaspeți precum în Germania, bucureștenii semnând unicele puncte în urma unui mol, eseu reușit de optarul Eseria Vueti și transformat de mijlocașul la deschidere Tudor Boldor-Boghiță, pe când ”galbenilor” bănățeni li s-a refuzat eseul izbutit de Cătălin Fercu, din contră, Vali Popârlan, fiind eliminat temporar în aceeași fază.

În dezavantaj la pauză, timișorenii au acumulat un și mai mare handicap după ce căpitanul stelist Vlaicu a transformat o lovitură de pedeapsă, 10-0, și se părea că forța în ascensiune CSM București va rămâne cu prima opțiune la prinderea locului 2, în virtutea succesului la scor din seara precedentă, 54-7 cu CS Dinamo.

Revirimentul campioanei a fost impulsionat prin împrospătarea forțelor iar tocmai un jucător trimis în teren, Mesake Doge, în pachetul de înaintare, a înscris primele puncte ale formației inferioare ierarhic, eseul fiind transformat de Luke Samoa. Timișorenii reintrau astfel brusc în joc, un alt eseu transformat echivalând cu preluarea conducerii.

Același Vlaicu avea să puncteze din nou din lovitură de pedeapsă, imitat fiind de Samoa, după care o altă rezervă a vizitatorilor, tânărul Marius Simionescu, a marcat și al doilea eseu al galben-negrilor, capitol la care cei din Ronaț preluau așadar conducerea, unu la doi. Nu însă și pe tabela de marcaj, 16-15, schimbată ulterior în chiar ultima fază a jocului, deși Stewart fusese eliminat definitiv iar Lazăr trimis de Cristian Șerban în sin-bin pentru ultimele zece minute.

În care ultimul cuvânt i-a aparținut lui Jody Rose printr-o reușită tentativă de dropgol, la chiar ultima fază derulată de campioni înaintea alinierii în semifinala Campionatului Național, de preferat pe teren propriu. Ultimă fază din Ghencea pentru că Timișoara Saracens va câștiga fără joc ci la ”masa verde” partida din runda finală a returului, acasă cu CSM Politehnica Iași, retrasă după tur din campionatul rămas în șase participante, o tristă poveste.

Timișoara Saracens se află la două meciuri de păstrarea laurilor de campioni, oferindu-și o șansă în plus în acest sens prin a depăși la potou Steaua în Ghencea în XV-le de start Badiu, Căpățână, Pungea; Popârlan, Lazăr; Morrison, Rus, Stewart / Luiters, Rose; Shennan, Umaga, Manumua, Fercu; Samoa, rezerve la start fiind Rădoi, Taupaki, Doge, Mureșan, Sabău, Popa, Simionescu și Tangimana.

Clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 1

 


Ultimele articole din categoria Rugby: