Timișoara Saracens, punct bonus ofensiv asigurat din prima parte, porție identică după pauză

Timișoara Saracens a inaugurat sezonul intern de primăvară prin a înscrie câte 4 eseuri transformate în fiecare parte a restanței cu CS ”U” Cluj din turul Superligii, semnând astfel propriul record de puncte marcate în acest campionat: 56-23, la pauză 28-10. În absența mai multor internaționali ”Stejari”, campionii favoriți au efectuat cu succes rodajul pentru 2019, prin a-și asigura din primele 40 de minute punctul bonus ofensiv cu care au egalat-o în frunte pe CSM București.

Revenire a rugbiștilor pe arena ”Dan Păltinișanu” după acel înzăpezit 15 decembrie și o victorie de rutină în restanța de la finele turului cu alb-negrii Clujului, din jumătatea inferioară a clasamentului, învingători în toamnă doar ai nou-promovaților din Constanța, cu 9-3, respectiv egali în capitală ai dinamoviștilor.

Fără 7 convocați în lotul României, gruparea din Ronaț a înregistrat al treilea său cel mai detașat triumf din ediția 2018-2019 a elitei Superliga, inferior numai victoriei de la debut, 51-6 pe 8 septembrie cu buzoienii pe ”Gheorghe Rășcanu”, respectiv 38-0 cu ceilalți nou-promovați, de pe litoral, și tot în vestul Timișoarei, la chiar ultima apariție a campioanei în tur în anul 2018, pe 27 octombrie.

Au trecut așadar 4 luni și jumătate de la precedenta apariție în campionat a bănățenilor, meciul jucat astăzi de la ora 12 fiind lăsat din data de 20 octombrie, când Timișoara Saracens era implicată în Challenge Cup, mai exact în deplasarea în Franța.

Celelalte deplasări din faza grupelor în cupele europene au constituit și unicele reprezentații oficiale din 2019 ale campioanei României, pe 11 și 18 ianuarie în Regatul Unit, 59-3 și 111-3 pentru cei din Newport respectiv Northampton, eșec din Albion de la care au trecut 7 săptămâni.

Unele dintre acestea, de pauză, ultimele, de pregătiri în fața unui sezon de primăvară care deja luna aceasta programează peste două săptămâni în calendarul bănățenilor finala Cupei României iar peste 3 săptămâni manșa I acasă a barajului de calificare în viitoarea ediție din Challenge Cup. Însă timișorenii mai privesc și spre finala din mai a Superligii, țintă pe care țin s-o atingă, în dorința de a păstra titlul de campioni naționali.

Iar următorul pas în acest sens este anunțat sâmbăta viitoare la ora 12, pe ”Constructorul” din Buzău, în jocul în devans din prima etapă a returului, programată pe 30 martie. Deplasare în Câmpia Română pe care bănățenii o vor aborda tot fără ”Stejarii” lor, aflați cu România în Belgia, abia mai apoi, în meciurile de campionat din aprilie și mai fiind disponibili și selecționabilii.

Șapte au fost astăzi absenții implicați în reprezentativa de seniori, dar tot 7 au fost și titularii dintre cei care începeau ultimul meci al timișorenilor, cel din Anglia, și anume Samoa și Manumua în liniile dinapoi, dar pe alte poziții decât în Albion, primul acum în calitate de fundaș iar cel de-al doilea în rol de centru, în pereche cu Umaga, care și-a păstrat postul avut la Northampton, respectiv Rădoi și Pungea în linia I, Iftimiciuc în linia a II-a și Rus în linia a III-a.

Elevii lui Sosene Anesi și-au intrat ceva mai greu în mână, dar odată descătușați, au culcat de 4 ori până la pauză balonul în terenul de țintă, prin Vasile Rus, căpitanul Gabriel Conache, aripa Viliami Moala și celălalt mijlocaș, la deschidere, Jody Rose, toate eseurile fiind transformate de fundașul Luke Samoa. Replica oaspeților a constat într-un eseu transformat și o lovitură de pedeapsă, 28-10 la finele unei prime părți încheiată de gazde în inferioritate numerică, Iftimiciuc fiind eliminat temporar și revenind la startul părții secunde.

În care campionii au servit o porție identică, 4 eseuri transformate de Samoa, autori fiind în special cei intrați între timp în joc, Gabriel Rupanu și Randall Morrison, chiar cu două reușite, completați de centrul Tevita Manumua, toate transformate de Luke Samoa. Iar din partea ardelenilor, încă un eseu transformat și două lovituri de pedeapsă.

Timișorenii s-au axat în liniile dinapoi pe rugbiști de peste hotare, opt fiind totalul celor născuți în străinătate în XV-le de start de astăzi al inegalei dispute cu antepenultima clasată: Samoa, Shennan, Manumua, Umaga, Moala; Rose, Conache – cpt. / Halalilo, Rădoi, Pungea; Popârlan, Iftimiciuc; Neculau, Rus; Whitehurst. Au mai jucat și Sabău, Taupaki, Doge, Boshoff, Morrison, Rupanu, Tătăruș și Mariș.

Clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Rugby: