Timişoreni nu doar la Mondial: trioul lui RCM în Cupa Europeană a Naţiunilor

Bate la uşă un week-end în care sportivi legitimaţi la cluburi timişorene vor evolua ca selecţionabili ai României în arena internaţională, şi nu doar Adelina Pastor la Campionatul Mondial de atletism în sală, ci şi trioul Valentin Calafeteanu, Mădălin Lemnaru şi Daniel Carpo la Cupa Europeană a Naţiunilor la rugby…

Rugbyştii Timişoarei, Calafeteanu (27 ani), Lemnaru (22) şi Carpo (27), noua achiziţie, legitimaţi la „bronzul” Superligii 2011, RCM mvt UVT Timişoara, se regăsesc între cei 33 selecţionabili ai „Stejarilor” lui Haralambie Dumitraş pentru întîlnirea revanşă cu gruzinii neo-zeelandezului Milton Haig, programată sîmbătă la ora 17 pe Arena Arcul de Triumf din Bucureşti (în direct: GSP TV) în Cupa Europei Centrale, românii încercînd să facă uitate succesele Georgiei în meciuri directe din anul precedent, 18-11 la Tbilisi, în martie, respectiv 25-9 la Palmerston North, pe 28 septembrie, la Cupa Mondială.

La fine de noiembrie, Calafeteanu şi Lemnaru puneau umărul la cucerirea bronzului Timişoarei în Superligă, răpindu-i Farului, fără Carpo, accidentat, locul 3. Acum, cei 3 "Lei din Banat" se reunesc drept "Stejari"...

Galben-albaştrii Timişoarei se regăsesc într-un lot cu 7 selecţionabili de la campioana naţională, din Baia Mare, 6 de la Dinamo, cîte alţi 3 de la Farul respectiv Steaua, doi de la CSM Bucureşti şi 9 din străinătate, şi anume opt din Hexagon plus unul de la London Irish. Echipierii bănăţenilor vor reveni la club abia după disputarea la Madrid a următoarei etape din C.E.N., cu Spania, în 17 martie.

Ex-sovieticii sunt pe locul 15 în ierarhia generală a International Rugby Board, pe cînd „Stejarii”, care nu s-au calificat direct la Cupa Mondială, sfîrşind tocmai în urma Georgiei şi ruşilor şi avînd implicit nevoie de recalificări pentru a ajunge în Noua Zeelandă, pe poziţia a 17-a. Totuşi, 2012 i-a găsit în formă pe recruţii noului selecţioner, 15-7 cu Portugalia şi recentul 25-0 cu Rusia, la Soci, ambele în Cupa Europeană a Naţiunilor, aşa încît România poate spera să-şi readjudece Cupa Antim Ivireanul, un trofeu pus la bătaie special doar pentru duelul direct cu gruzinii.

Iar în atletism, Adelina Pastor, împreună cu colegele sale care alcătuiesc ştafeta de 4×400 metri a României, va intra ultima în focurile întrecerii dintre cei 13 atleţi selecţionaţi pentru alinierea la startul celei de-a 14-a ediţii a Mondialului indoor, găzduit începînd de vineri pe malurile Bosforului, de Atakoy Atletizm Salonu, inuagurat pe 18 februarie, cu ocazia Balcaniadei. Astfel, sprintera legitimată la CSM Timişoara şi LPS Banatul va alerga sîmbătă la ora 11,50 în seriile probei de ştafetă 4×400 metri feminin, împreună cu Mirela Lavric, Alina Panainte şi Mihaela Nunu, finala fiind programată duminică la ora 16,40.

Ca o noutate, pistele de concurs atât la cursele de alergare cât şi la probele tehnice sunt dintr-un material nou, tot Mondo, ce necesită cuie mai scurte decât la ghetele obişnuite. Mondialul reuneşte 349 bărbaţi şi 334 femei din 172 de ţări, ceea ce reprezintă un record absolut al competiţiei, după ce la precedenta întrecere supremă indoor, la Doha, în 2010, s-au aliniat 142 de naţiuni. Ca lot, România a deplasat doar 2 seniori, şi anume Mihai Donisan (înălţime) şi Marian Oprea (triplusalt), respectiv pe Ioana Doagă (1.500 m), Angela Moroşanu (60 m garduri, ştafeta de 4×400 m), Esthera Petre (înălţime), Cornelia Deiac, Viorica Ţigău (lungime), Adelina Gavrilă, Cristina Bujin (triplusalt), Mirela Lavric, Alina Panainte, Mihaela Nunu şi Adelina Pastor, la 4×400 metri.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 24

 


Ultimele articole din categoria Rugby: