Tuiatua şi Moala revanşează Timişoara cu bonus ofensiv

RCM mvt UV Timişoara nu doar s-a revanşat în faţa Stelei sub splendidul soare de duminică după-amiază, în Ronaţ, unde a obţinut un al treilea succes la rînd în faza play-off din Superliga 2012, dar a şi acontat punctul bonus ofensiv cu care şi-a întărit poziţia în fruntea ierarhiei 1-4, graţie a încă 3 eseuri izbutite la reluare de rugbyşti din emisfera sudică, după ce bucureştenii conduceau în două rînduri în prima parte. Iar dacă va dispune şi sîmbătă de la ora 16, de Farul, tot pe „Gheorghe Răşcanu”, în ceea ce se anunţă o zi de mare sărbătoare pentru rugby-ul de pe Bega, atunci galben-albaştrii vor fi absolut siguri că vor găzdui şi semifinala, în meci unic, peste 3 săptămîni, ceea ce sună bine, ţinînd cont de afluenţa iubitorilor sportului cu balonul oval la jocurile aspiranţilor la titlu.

Liderul Superligii a confirmat aşadar statutul de favorit în duelul de duminică, devenind primul club din 1-4 cu 3 victorii în cont, iar ţinînd cont şi de triumful maramureşenilor, tot acasă, se prea poate ca RCM Timişoara şi campioana din Baia Mare să bifeze calculele hîrtiei şi să găzduiască semifinalele în joc unic, în vreme ce Steaua, cu Vlaicu foarte redutabil dar insuficient pentru o surpriză, pare de-acum a avea „roşu” la primele două locuri mai aprins decît tricourile în care au îngenuncheat pentru a 3-a oară la rînd în play-off.

Duminică a fost un debut mai dificil pentru gazdele în galben, care, după doar câteva minute de dominare stelistă, s-au înclinat clar, Dumitru reuşind eseul în minutul 6. A transformat cel mai bun marcator al campionatului, Vlaicu, care a fost şi cel mai apostrofat jucător de pe teren, datorită faptului că n-a rămas în lotul bănăţean după finala „Cupei României” de anul trecut…

Gazdele, cu Kafatolu şi Bizo titularizaţi, au încercat să riposteze tot cu eseu dar s-au mulţumit cu 3 puncte, înscrise de Valentin Calafeteanu, 3-7. Eseul mult aşteptat a fost înscris până la urmă de Drenceanu, care la jumătatea primei reprize a adus Timişoara în avantaj, scor 8-7. A transformat Vali Calafeteanu şi se părea că lucrurile au revenit la normal. Nu a fost de acord cu acest lucru Vlaicu, care a înscris de două ori din lovituri de pedeapsă, în ultimele minutele ale primei reprize: scor la pauză 10-13.

Imediat după reluare, Johnny Sola a reuşit să readucă pe RCM mvt UV în avantaj, cu un eseu, scor 15-13. A ratat Calafeteanu dar după cartonaşul galben văzut de autorul primului eseu al partidei şi pe fondul schimbării a 2 titulari, steliştii au început să comită greşeli, lucru speculat până la urmă de stranierii Timişoarei, care au înscris două eseuri, prin Tuiatua şi Moala, ducând scorul la 25-13.

Ultimul eseu a fost transformat de Fercu, cel care a ratat însă prima transformare, scorul ajungând la 27-13. Pe final, în prelungiri, steliştii au mai înscris un eseu, prin acelaşi Vlaicu, care a reuşit şi trasformarea, scor final 27-20…

RCM mvt UV: Fercu, Lemnaru, Tuiatua, Sola, Moala, Bizo, Calafeteanu, Bălan, Turashvili, Pungea (68, Căpățână), Lazăr, Drenceanu, Burcea, Rus, Kafatolu (min. 74, Tănase).

Steaua: Vlaicu, Dumitru, Ioniță, Cazan (min. 55, Pascu), Nainer, Dumbravă, Diaconescu, Nere, Zebega, Baraulea, Moisei, Grigore (min. 39, Simion), Melinte, Iliescu, Ianuș.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = opt

 


Ultimele articole din categoria Rugby: