Valentin Popârlan, înainte de Krasny Yar Krasnoyarsk – Timișoara Saracens: ”Au apărut și câteva schimbări care sunt normale, iar dacă noii veniți sunt bine integrați în sistemul nostru și schemele le pun și calitățile lor în valoare, atunci avem o varietate mult mai mare”

Rugbiștii timișoreni s-au referit la rândul lor, cu ocazia ultimului antrenament acasă înaintea deplasării spre Georgia, via-Budapesta, la manșa I a barajului play-off pentru pătrunderea în grupele Challenge Cup, fază în care au avut parte de botezul focului prin eșecuri pline de învățăminte din octombrie 2015 și până în ianuarie 2016, cu o ultimă apariție la Edinburgh. De la care au trecut peste două luni, răstimp în care internaționalii români ai celor din Ronaț au încheiat primii în secvența pe 2017 din Rugby Europe Championship, dispunând inclusiv de Rusia, în deplasare, și de gruzini, în urmă cu 10 zile, la București. Între cele două provocări, noul căpitan al Timișoarei Saracens, Valentin Popârlan, din pachetul de înaintare, s-a referit la…

”În primul rând țin să urez juniorilor noștri multă baftă și să fie concentrați în semifinala de astăzi a Campionatului European sub 20 de ani! (n.n.: România – Portugalia, de la ora 17, la București) Cât despre noi, nu suntem străini de meciurile de baraj pe care le avem, după ce în sezonul trecut am avut parte de o campanie lungă. Anul acesta este un adversar nou, din Rusia, o echipă foarte fizică, foarte puternică, așadar, după cum i-am văzut, un oponent mai dificil decât Calvisano, dar nu este un impediment pentru noi, deoarece avem propriile noastre standarde, o echipă cu pretenții să accedem la cel mai înalt nivel, faza grupelor European Challenge. Avem deja experiența grupelor din sezonul trecut, ce-i drept deși un pic nefastă, dar e un lucru bun, căci tot continuând să jucăm, ne vom îmbunătăți jocul și vom ajunge acolo unde vrem. Trebuie, cum se zice la noi, mai puține vorbe și mai multe fapte”.

Popârlan a mai spus azi că ”am văzut în meciul României cu Rusia șasele rușilor, e de la Krasny Yar, mai e încă un 6 de la naționala Georgiei, venit acum, dar asta nu trebuie să ne sperie. În fond noi am bătut și Rusia, și Georgia, și există unele paralele, deși acesta este un alt meci, iar și ei au mulți străini din insule, din alte țări, ceea ce trebuie să ne pună pe gânduri, să fim mai concentrați, dar consider că avem capacitatea și abilitățile necesare de a juca la cel mai înalt nivel. Gazdele constituie o echipă foarte fizică și somatic sunt foarte mari. M-am întors de la națională cu un sentiment de mândrie, pe care încerc să-l transmit și în colectivul nostru, iar fiind aici o echipă campioană a țării, etalon pentru celelalte cluburi, trebuie să și menținem standardul, să continuăm obținerea bunelor rezultate, prin care să păstrăm acest sentiment de mândrie”.

În privința noilor veniți, ”nu am apucat să ne pregătim foarte mult împreună căci nu am avut timpul la dispoziție, dar suntem jucători profesioniști și avem scheme pe care trebuie să le respectăm, și fiecare să-și păstreze culoarul lui, iar dacă respectăm indicațiile date, jocul nu va avea de suferit. Mai apar și câteva schimbări care sunt de fapt normale, iar datorită jucătorilor nou veniți, dacă vor fi bine integrați în sistem și vom efectua schemele care să le și pună calitățile în valoare, atunci avem o varietate mult mai mare”, a explicat căpitanul celor din Ronaț.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: