Vasile Rus, căpitan al Timișoarei în ”Cupa Regelui”, cu un ochi totuși plânge

A fost parcă joia suspendaților la conferința de presă găzduită de Timișoara Saracens RC UVT înaintea deplasării de debut în noua întrecere a ”Cupei Regelui”, umăr la umăr fiind 3 componenți ai diferitelor compartimente ale grupării din Ronaț care au ispășit în acest an suspendări una mai drastică decât alta, toate trăgându-li-se din 2014 și parcă un pic prea sau chiar foarte aspre…

Vasile Rus revine

Vasile Rus: căpitan în Cupa Regelui

 

Vicepreședintele Dușan Filipaș, antrenorul Grainger Heikell și jucătorul Vasile Rus. Iar Filipaș a făcut introducerile la ora ispășirii pedepsei neo-zeelandezului Heikell, care va conduce din nou XV-le Timișoarei, sâmbătă de la ora 11, la București, cu Dinamo, în primul dintre cele 4 meciuri din triunghiularul preliminariilor competiției, XV avându-l în frunte, tot ca o noutate, și pe durata întregii întreceri, pe bistrițeanul Vasile Rus.

Prezentat de Filipaș ca un rugbist cu experiență și cel mai bun flanker din țară, Rus a spus că ”vreau să le mulțumesc celor din staff pentru onoarea de a purta banderola de căpitan al lui Timișoara Saracens, și sunt la fel de bucuros că-l avem din nou aproape de noi pe bancă pe Grainger Heikell”.

Rus era suspendat după finala câștigată a Cupei României, în noiembrie, la Cluj, reintrând pe parcursul actualei campanii din Superliga 2015.

Cât despre debutul cu Dinamo, Rus a zis că ”mergem la victorie, căci de aceea suntem Timișoara, să câștigăm fiecare meci, să ajungem în finală și s-o și câștigăm! Suntem puțin cu echipa dezechilibrată pe fondul atâtor absențe dar cei care n-au avut ocazia până acum să apară prea mult li se oferă șansa în Cupa Regelui. Odată ce sunt în lot, e clar că au o valoare mare, pe care trebuie s-o etaleze”.

În fine, bărbătește dar totuși ușor stânjenit, Vasile Rus a mascat cu greu dezamăgirea de a nu figura între selecționabilii ”Stejarilor” României, răspunzând mai mult pentru sine unei interogații lansată pe această temă tot cu o jumătate de gură. Un subiect delicat pentru noul căpitan al Timișoarei, zâmbind amarnic în privința prezenței la Cupa Mondială din toamnă prin a ofta: ”Din 2019, ca antrenor sau preparator fizic…”  

Cine răsuflă ușurat în privința neconvocării sale este… clubul timișorean, și așa cu mulți selecționabili la lot, care a avut cui să-i încredințeze banderola de căpitan în acest iunie…

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = opt

 


Ultimele articole din categoria Rugby: