Vin rușii. Căpățînă, Zaharia și Simionescu își păstrează locul între ”Stejari”. Timișoara Saracens, acasă sâmbătă de la 12

Sâmbătă plină pentru campioana României dar și pentru reprezentativa ”Stejarilor”, Timișoara Saracens jucând pe ”Dan Păltinișanu” de la ora 12 în restanța cu ”U” Cluj ca ultim meci din turul Superligii, iar selecționata de seniori și cu titulari respectiv rezerve de la bănățeni în apariția finală pe teren propriu din Rugby Europe Championship, la Botoșani, de la ora 14, cu Rusia.

Campioana din Timișoara va aborda partida cu oaspeții clujeni în absența unui însemnat număr de convocați în selecționata ”Stejarii”, dintre care Eugen Căpățînă și-a păstrat pentru sâmbătă postul de titular în linia I iar Vlăduț Zaharia ca aripă și Marius Simionescu – foto în rol de fundaș, alți 3 rugbiști ai celor din Ronaț fiind rezerve la startul încleștării cu ”Urșii”, Mureșan, Popa și Lazăr. Cătălin Fercu, titular duminică la Madrid și unul dintre cei 2 jucători din primul XV care nu va începe și sâmbătă în Moldova, alături de fostul căpitan Macovei, nu va fi nici el implicat în meciul de pe ”Dan Păltinișanu” al bănățenilor.

Macovei i-a cedat rolul de flanker lui Adrian Ion, care urmează a fi în premieră și căpitan al echipei, iar Fercu a fost schimbat în primul XV cu Nicolas Onuțu, de la CSM București, care deține astfel 4 titulari în formula aleasă de Marius Tincu pentru sâmbătă, timișorenii având 3 reprezentanți iar CSA Steaua și băimărenii, câte doi fiecare.

”Stejarii” n-au absolut nici o altă variantă decât cea a victoriei, în vreme ce timișorenii, chiar și în ciuda multor absențe, abordează jocul de la prânz în calitate de favoriți cerți, un triumf cu punct bonus ofensiv propulsându-i în frunte înaintea returului.

Noutăți n-ar fi cu excepția despărțirii și de Gigi Militaru, component al liniei I, în vreme ce Stewart, tot din pachetul de înaintare, dar și Mădălin Vlad Lemnaru nu vor putea juca sâmbătă din motive medicale, Timișoara Saracens având însă fie și așa de unde alege, o șansă în plus pentru componenți mai puțin utilizați și în special tineri. Rodajul cu ardelenii constituie primul pas în pregătirea prin joc a finalei cu CSM a Cupei României, de pe 23 martie, din București, pe arena ”Florea Dumitrache”, dar și a manșei I în barajul play-off pentru Challenge Cup 2019-2020 , cu Enisei-STM Krasnoyarsk, din după-amiaza de sâmbătă 30 martie, pe ”Dan Păltinișanu”.

România va începe sâmbătă după-amiază în XV-le: 1. Constantin Pristaviță (CSM Știința Baia Mare), 2. Eugen Căpățînă (Timișoara Saracens), 3. Alexandru Țăruș (Sale Sharks); 4. Johan Van Heerden (Perpignan), 5. Marius Antonescu (Colomiers); 6. Andre Gorin (Massy), 7. Adrian Ion – cpt. (CSM București); 8. Cristi Chirică (CSM Știința Baia Mare) / 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Florin Vlaicu (CSM București); 11. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 12. Tangimana Fonovai (CSM București), 13. Nicolas Onuțu (CSM București), 14. Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens); 15. Marius Simionescu (Timișoara Saracens). Rezerve la start vor fi: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare), 17. Iulian Hartig (CSM București), 18. Alexandru Gordaș (CSM București), 19. Ionuț Mureșan (Timișoara Saracens), 20. Dorin Lazăr (Timișoara Saracens), 21. Alexandru Țigla (CSM Știința Baia Mare), 22. Ionel Melinte (CSA Steaua) și 23. Vlăduț Popa (Timișoara Saracens).

Meciul România – Rusia va fi transmis în direct pe Telekom Sport 2.

Clasamentul la zi în campionatul Superliga, pe coloana dreaptă. Returul demarează peste 3 săptămâni, în 30 martie.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: