XV-le Timişoarei, fără internaţionali, la pas înaintea ligii în 7

Un succes la scor, fără cei 4 selecţionabili la Cupa Mondială din Noua Zeelendă, iată reuşita rugbystilor de la RCM MVT UVT Timişoara în amicalul de sâmbătă din Ronaţ cu o secund-divizionară, Ştiinţa Petroşani, în dauna căreia au reuşit 6 eseuri, transformate fără greş, ca un preambul la debutul în liga de rugby în 7, sâmbăta viitoare la Bucureşti, urmat de un alt amical, cu campioana Ungariei, duminică 21 august, la Szeged.

Dan Borzaş, conducătorul grupării galben-albaştrilor, a apreciat drept foarte util amicalul de sâmbătă: „A fost un joc bun, am evoluat destul de bine, fiind alcătuite două echipe echilibrate pentru fiecare parte a meciului. Aşteptăm acum cu încredere jocul de verificare internaţional de la Szeged, duminica viitoare, cu campioana Ungariei”.

A fost 42-14 (28-14), cu timişorenii, fără internaţionalii Calafeteanu, Burcea, Fercu şi Lemnaru, în pregătiri de Mondial, rulând cei 23 jucători din lot şi anume Ţăruş, Căpăţână, Năcuţă, Lazăr, Drânceanu, Tănase, Vlădeanu, Miu, Dumitru, Conache, Stamatin, Iftode, Roşu, Zaiba, Bizo, iar la reluare Paul Borzaş, Bianu, Preotescu, Ţepurică, Pungea, Rus, Preda, Fântânaru. Căpăţână, Conache, Bianu, Năcuţă, Zaiba şi Fântânaru au reuşit eseurile gazdelor, toate fiind transformate.

Până atunci însă, sâmbătă, RCM MVT UVT va debuta în liga de rugby în 7, la Bucureşti, în prima rundă a seriei ce le mai reuneşte pe Ştiinţa Baia Mare, cu componenţi ai XV-lui campion al ţării, CSM Bucureşti şi U Cluj Napoca. „Vom disputa 5 meciuri, fiecare cu durata a 14 minute, pe teren de dimensiuni regulamentare pentru rugby în XV”, a explicat Borzaş, menţionând că lotul timişorean va cuprinde 12 jucători iar runda a doua a seriei va regăsi aceleaşi grupări la Baia Mare. Timişoara nu va găzdui însă o etapă a sezonului de rugby în şapte. Ulterior debutului de la Bucureşti, RCM se va deplasa direct la Szeged, pentru partida amicală.

În cealaltă serie a campionatului de rugby în şapte se vor regăsi Dinamo, Steaua, Farul şi Arad, celelalte componente ale Superligii CEC Bank.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 18

 


Ultimele articole din categoria Rugby: